KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Bloomberg: A magyar kormány minden vállalást teljesített, viszont most újakat követel az EU

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az amerikai lap is arról ír, hogy minden vállalást teljesített hazánk. Úgy tűnik, hogy az Európai Bizottságnak mégse elég ez.

A magyar kormány minden vállalást teljesített a korrupció visszaszorításával kapcsolatban – írta meg a Bloomberg. Az Európai Bizottság felfüggesztheti a Magyarországnak juttatott uniós források egy részét, mivel az ország nem hozta meg a korrupció elleni küzdelemre és a jogállamiság megerősítésére irányuló intézkedéseket – fejtette ki a Bloomberg a megbeszéléseket ismerő forrásaikra hivatkozva.

Leírták azt is, hogy

Magyarország november 19-én értesítette a bizottságot, hogy teljesítette a korrupció kezelésére tett valamennyi ígéretét.

Orbán Viktor miniszterelnök kormánya 17 intézkedésről állapodott meg a széles körben elterjedt korrupció visszaszorítása érdekében, ami miatt az uniós végrehajtó testület eredetileg 7,5 milliárd euró (7,8 milliárd dollár) felfüggesztését javasolta Magyarországnak.

Egy másik, a tanácskozással kapcsolatban tájékozott személy szerint a bizottság a teljes összeg zárolására vonatkozó ajánlás felé hajlik. A Frankfurter Allgemeine Zeitung című német lap szerdán számolt be erről a lehetséges ajánlásról.

Röviden: mindent teljesítettünk, de új vállalásokat követelnek

A Politico közben arról írt, hogy igen, Magyarország tényleg teljesített mindent amit eddig követeltek, viszont

Brüsszel egy új, 27 reformos ütemtervet határozott meg Magyarországgal szemben.

Az öröm az ürömben, hogy a 27 reform magában foglalja az eddigi 17-et.

Mandiner

%d bloggers like this: