KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Berlini orosz nagykövet: Németország átlépte a vörös vonalat

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Szergej Nyecsajev arra figyelmeztetett, hogy Ukrajnának a nemzetközi fegyverkereskedelmi és exportellenőrzési szabályokat megsértő, ellenőrizetlen fegyverekkel történő támogatása csak elhúzza a konfliktust.

A német hatóságok átlépték a vörös vonalat a Kijevbe irányuló fegyverszállítással, hiszen nem voltak a történelmi felelősségük tudatában – jelentette ki Szergej Nyecsajev németországi orosz nagykövet egy,  a TASZSZ-nak adott interjúban.

„A kijevi rezsimnek szállított, német gyártmányú halálos fegyvereket nemcsak orosz katonák, hanem a civilek ellen is bevetik. Ez egy olyan vörös vonal, amelyet a német hatóságoknak nem lett volna szabad átlépniük, tekintettel Németország népünk iránti történelmi felelősségére, ismerve a Nagy Honvédő Háború idején, a nácik által elkövetett bűnöket.”

  • jelentette ki az orosz nagykövet majd hozzátette:

„Nem is beszélve a mi hozzájárulásunkról Németország háború utáni újraegyesítéséhez”

Nyecsajev rámutatott, hogy ez a vörös vonal mindig is létezett Németországban, hiszen Berlin évtizedekig tartózkodott attól, hogy fegyvereket, különös tekintettel nehézfegyvereket szállítson háborús konfliktustól sújtott övezetekbe.

„Erről széles körű belpolitikai konszenzus alakult ki. A gyakorlat csak most és csak Oroszország tekintetében változott. Ez Németország új koalíciós kormányának döntése volt, amelyet súlyos hibának tartunk”

Az orosz nagykövet határozottan kijelentette, hogy természetesen egy ilyen fordulat a legrosszabb kilátásokat vetíti előre a két ország jövőbeni kapcsolatainak fejlődésére.

 

Kiemelt kép: AP Photo/Vadim Ghirda

A TASZSZ orosz hírügynökség információi nyomán

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: