KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Benyújtották az új gyermekvédelmi törvénycsomagot

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Benyújtotta a kormány az új gyermekvédelmi törvénycsomagot az Országgyűlésnek – jelentette be közösségi oldalán Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője. A törvénytervezet értelmében tovább szigorodnak a pedofilokat sújtó büntetések: nem évülnek el a pedofil jellegű szexuális bűncselekmények, nincs feltételes szabadlábra helyezés, nincs reintegrációs őrizet és az elkövetők soha nem kaphatnak erkölcsi bizonyítványt.

Bekerülnek a nyilvános pedofil-adatbázisba azok a magyar állampolgárok is, akik külföldön követnek el ilyen bűncselekményt. Emellett pedig akár két év börtönt is kaphatnak azok a gyermekekkel foglalkozó szakemberek, akik elmulasztják jelezni, ha a gyermek veszélyeztetett helyzetben van.

Szigorú alkalmassági vizsgálatoknak vetjük alá a gyermekvédelmi intézményekben dolgozókat annak érdekében, hogy a rájuk bízott gyermekek biztonságban nevelkedjenek. Fontos itt hangsúlyozni: a gyermekvédelemben rengeteg tisztességes, becsületes ember dolgozik, azokat kell kiszűrnünk közülük, akik beteg hajlamaik kiélése érdekében férkőztek közéjük

– emelte ki Kocsis Máté.

A törvénycsomag egyik eleme értelmében egyszerűbben lehet majd jelenteni és eltávolíttatni azokat a tartalmakat, amelyek sértik a gyermekek személyiségi jogait. A csomaghoz szorosan kapcsolódó másik módosítás pedig megvédi a gyermekeket az életkoruknak nem megfelelő tartalmaktól. Ez eszközt ad a szülők kezébe azzal, hogy egyfajta szűrt internetet kérhetnek a gyermekeiknek, melyen az NMHH által feketelistára tett oldalak nem lesznek elérhetők.

MN

Kiemelt képen: Kocsis Máté / Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ez is érdekelheti:  Demokrácia ismertetés - egy kis orosz propaganda a Sputniktól

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük