KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Barangolás szép hazánkban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Kedves olvasóink!

Időnként szüksége van a lelkünknek, hogy kicsit megpihenjen. Aki megnézi az interaktív videó-sorozatot, vagy bejárja történelmi várainkat, annak szárnyalni fog a lelke.

Sajnos, sokaknak nem adatik meg, hogy személyesen tekintsék meg szép hazánk (a történelmi haza) legszebb emlékhelyeit, csodálatos látványosságait.

Ebben próbálunk most két szép összeállítással kedveskedni Önöknek.

Az első Székelyföld kincseit mutatja be. Lélegzet elállítóan gyönyörű, 360 fokos körpanoráma. Bejárhatjuk a tekercsen felsorolt nevezetességeket (templomokat, kúriákat, tájakat), s billentyűzet gombjaival (nyilakkal) vagy a menü nyilaival ill. az egér bal-gombjával minden irányban körbe nézhetünk. Az egérrel a menü környilára kattintva elindíthatjuk a körpanorámás bemutatót, vagy  újra ráklikkelve megállíthatjuk a képet, s a + és – gombokkal egészen ráközelíthetünk egy részre, vagy távolodhatunk a részletektől. A bal-felső sarokban lévő táblácskára kattintva (ahol ez lehet)  elolvashatjuk a nevezetesség rövid leírását, majd a leíráson kívülre kattintással vissza térhetünk a bemutatóra. A földgömbre klikkelve pedig különböző térképeket nézhetünk meg.  A papirusztekercsre kattintva, az összetekeredik (hogy a kép élvezhetőbb legyen) ill. kibomlik, s új helyszínre válthatunk át, a megfelelő nevezetességre kattintással.

A másodikon a Történelmi Magyarország várait járhatjuk be (a keresővel kiválaszthatjuk, amire kíváncsiak vagyunk, vagy különböző listákon kereshetünk), képekkel illusztrálva, illetve elolvashatjuk történeteiket, dokumentumaikat, megnézhetjük alaprajzaikat, … stb.

 

LÉLEKEMELŐ, ÉLMÉNYEKBEN GAZDAG NÉZELŐDÉST KÍVÁNUNK!

A Nemzeti InternetFigyelő szerkesztői

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük