Figyelem! - Fontos nemzeti kezdeményezés az ENSZ illetékes fórumaihoz kárpátaljai honfitársaink védelmében

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az USA titkos szolgálatai Trumpot háborúba akarják kényszeríteni Oroszországgal

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A hatalmi elit az USA titkosszolgálatainak a jó hírnevét Oroszország démonozására és az ország háborús felkészítésére használja. Az „orosz hekkelésről” szóló történetnek ez az igazi jelentése, ami eleddig az orosz érintettségre semmiféle komoly bizonyítékkal nem szolgált.

A 25 oldalas múlt heti jelentés, amelyet a Nemzeti Hírszerzés igazgatója, James Clapper tett közzé, jól szemlélteti, hogy a hogy a hírszerzés mennyire a „politika pórázán” van. Ugyanúgy, ahogy a CIA hamis híreket gyártott a tömegpusztító fegyverekkel kapcsolatban, hogy lecsillapítsa az iraki háborúval szembeni általános tiltakozást, a DNI politikai indítékú jelentésében foglalt hamis vádak célja, hogy Oroszországot az USA nemzetbiztonságát fenyegető, növekvő veszélyként mutassa be. A jelentés időzítésének kevesebb köze van Donald Trump elnökké választásához, mint a nem várt szíriai fejleményekhez, ahol az orosz hadsereg Szíria ipari központjában, Aleppóban, megverte az USA zsoldosait, visszaszorítva ezzel Washington 15 éves, terror ellenes háborúját és kisiklatva létfontosságú természeti kincsek és a Közel-Keletet és Közép-Ázsiát átszelő csővezeték útvonalak feletti uralom tervét. Oroszország vált a legnagyobb akadályává annak, hogy Washington elérje az Ázsia felé fordulásáról és uralkodó szerepének a következő száz éves fenntartásáról szóló hosszú távú látomását. A hírszerző közösséget rákényszerítették a saját hitelességének az eljátszására, hogy gerjessze az Oroszországtól való félelemet és előmozdítsa a háttérállam hatalomüzéreinek a geopolitikai vágyálmait.

Az „orosz hekkelés” miatti kapkodás megmutatja, hogy hírszerző ügynökségek mennyire elfordultak az eredeti feladatuktól, ami az USA nemzetbiztonságága szempontjából létfontosságú ismeretek pártatlan gyűjtése és elemzése. Ahogy az elmúlt két héten láthattuk, ezen szervezetek vezetői megengedhetőnek érezték, hogy olyan véleményeket mondjanak, amelyek egyértelműen ellentétesek az új, megválasztott elnök véleményével.  Trump többször kijelentette, hogy csökkenteni akarja a feszültségeket és helyreállítani a kapcsolatokat Oroszországgal, de ezt a politikát a hírszerző közösség tagjai szabotálják, különösen John Brennan, a CIA igazgatója, aki a PBS televízió hírműsorában mindössze két hete lépett fel Judy Woodruffal. Íme egy részlet a beszélgetésből:

„Látjuk, hogy Oroszország még sok olyan lépésre vállalkozik, amelyek számos országban aláássák a demokrácia elveit. Ami a legutóbbi választásunk során történt, nem új. Az oroszok már több éve beszálltak abba, hogy Európában befolyásolják a választásokat …

… az oroszok legutóbb a mi választási folyamatunkba próbáltak beavatkozni és tevékenyen benne voltak. Ez olyasmi, amit nem tűrhetünk el. (“Interview with CIA Director John Brennan”,  PBS Newshour)

Brennan természetesen semmivel nem támasztotta alá az állításait és a CIA világszerte végrehajtott beavatkozásainak a százait sem említette. Brennan vádaskodásai azonban kevésbé fontosak, mint az a tény, hogy egy országos televízió műsorban történt szereplése az új elnök politikájával ütköző nézetek szószólójaként állítja be őt. Valóban azt akarjuk, hogy nem választott hivatalnokok – akik feladata, hogy a nemzetbiztonsággal kapcsolatos kényes információkat szolgáltassanak az elnöknek – pártos szerepvállalással alakítsák a politikát? És miért fogad el egy meghívást Brennan – akiről az föltételezzük, hogy „az elnök kedvére szolgál” –, hogy bemutassa a nézeteit, amikor tudja, hogy az ártani fog az új kormánynak?

A színfalak mögött álló hatalmas emberek nyilván ösztökélik ezeknek a hírszerző ügynökségeknek a vezetőit, hogy kitartsanak „Moszkva ellenes” nyilatkozataik mellett, hogy arra kényszerítsék Trumpot, hogy adja fel békés terveit Moszkva viszonylatában. Brennan nem utasíthat, sem Clapper vagy Comey. Ők csupán ügynökök, akik az államrend plutokratáinak az érdekeit szolgálják és akik programja nem egyezik meg a belépő kormányéval. Ha nem erről volna szó, miért tenné kockára a hírszerző közösség a tekintélyét egy ilyen ócskasággal, mint ez a badar „orosz hekkelés”. Azok az emberek, akik ezt a támadást útjára indították, vagy végtelenül pimaszak, vagy végtelenül elkeseredettek. Hogy melyik? Itt egy cikk részlete, amelyben Robert Parry, a veterán újságíró összegzi a dolgot ekképpen a Consortim News egy cikkében:

„A DNI jelentés azoknak az okoknak a gyűjteménye, amelyek miatt gyanítható, hogy Oroszország volt az információk forrása – nagyjából arra az érvre építve, hogy Oroszországnak indítéka volt arra, hogy megtegye, mert megvetette Clintont, a demokrata jelöltet, a republikánus jelölttel, Trumppal, viszont barátságosabb kapcsolatra van lehetőség.”

De az ügy, ahogy bemutatják egyoldalú és nélkülöz minden tényleges bizonyítékot. Emellett az „értékel” szó állandó használata – mivel az USA hírszerző közösségében az, hogy úgy értékeli, hogy Oroszország bűnös – azt sugallja, hogy az alapját képező titkosított irat valószínűleg egyáltalán nem perdöntő, mert a hírszerzés világának a nyelvében az „értékel” azt jelenti, hogy képzel. („US Report Still Lacks Proof on Russia ‘Hack’”, Robert Parry, Consortium News)

Összegzés: Brennan és kémtársai semmit sem tudnak. A jelentés alig több, mint alaptalan feltételezések gyűjteménye, légből kapott spekuláció és igazolatlan gyanú. Társalgási stílusban lószar, 100%-os, vegytiszta, oroszgyűlölő lótrágya. Igaz, a szerzők magában az átiratban elismerik ezt, amikor azt mondják:

„Ítéleteinknek nincs szándékában azt magukba foglalni, hogy olyan bizonyítékaink vannak, amelyek bármit tényként állítanak. Az értékeléseink a gyűjtött információkon alapulnak, amelyek gyakran nem teljesek, vagy töredékesek, valamint következtetéseken, érvelésen és előzményeken.”

Micsoda fantasztikus beismerés ez? Tehát az egész jelentés ló…r lehet, de rólunk azt gondolják, hogy elhisszük, hogy Putyin elfricskázta a választásunkat? Hát erről van szó???

Tulajdonképp mi folyik itt? Miért rontanak neki a hírszerző szolgálatok a saját hírnevüknek csak azért, hogy elhitessék, hogy az oroszoktól csak rossz várható?

Az orosz hekkelési történetnek sokkal több köze van a legújabb szíriai eseményekhez, mint Trump jogfosztásához. Aleppó igazi ébresztő volt az USA külpolitikai intézményei számára, amelyek kezdik felismerni, hogy Oroszország szíriai beavatkozása komolyan aláásta a következő évszázadra vonatkozó terveiket. Aleppó első ízben szemlélteti, hogy szövetséges államok fegyveres együttműködése (Oroszország, Irán, Szíria Hezbollah) ténylegesen lekötötte az USA dzsihádista

zsoldosait és pépesre verte őket. A meglepő aleppói győzelem azt a reményt ébresztette a vazallus államokban, hogy Washington véres katonai szörnyetege megállítható, visszaverhető és legyőzhető. Ha pedig Washingtonnak a CIA által kiképzett és pénzelt dzsihádistái megállíthatók, akkor az elitista terv az USA hatalmának Közép-Ázsiára való kiterjesztésére a világ legnépesebb és legvirágzóbb része fölötti uralom érdekében bizonyosan megbukik. Más szavakkal, az aleppói kimenetel kétségeket támaszt abban, hogy Uncle Sam képes sikeresen végrehajtani az ázsiai fordulatát.

Ezért használják a hírszerző szervezeteket arra, hogy alakítsák a közfelfogást Oroszországgal kapcsolatban. Az a feladatuk, hogy felkészítsék az amerikai népet a két atomszuperhatalom közötti ellenségeskedés fokozódására. Az USA hatalomüzérei elhatározták, hogy növelik az ellentéteket és megfordítják a viszonyokat. (Az elitek legutóbbi cikkei a „Foreign Relations-ben” és a „Brookings Institute-ben” mutatják, hogy – mint eddig is – elkötelezettek Szíria felosztásában.) Washington vissza akarja állítani kivételes szerepét a globális biztonság kizárólagos intézőjeként és az egypólusú világ egyetlen világhatalmaként.

Erről szól az egész „hekkelési” kudarc.  Az országot irányító nagykutyák megpróbálják „a Donaldot” rákényszeríteni, hogy hordja a vizet malmukra, hogy folytathassák a rablást és Közé-Ázsiát egy hatalmas, Washington uralta társasági szabad kereskedelmi térséggé alakítsák, ahol a Nagy Pénz parancsol és a tőke a legfőbb uralkodó. Ez az ő álomállamuk, a Kapitalista Valhalla.

Ehhez kell, hogy Trump vigye tovább a programot és a vérontás töretlenül folytatódjék.

Mike Whitney

Eredeti: US Intel Agencies Try to Strong-Arm Trump into War With Russia  

Mike Whitney Washington államban él. Társeszerzője a „Hopeless: Barack Obama and the Politics of Illusion” (AK Press) c. műnek. Elérhetősége fergiewhitney@msn.com.

Fordította: D. M.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

3 thoughts on “Az USA titkos szolgálatai Trumpot háborúba akarják kényszeríteni Oroszországgal

  1. Hát igen, ez az a bizonyos veszettség effektus, amikor már úgyis minden mindegy, hadd legyen még rosszabb, hacsak le nem lövik Trumpot, akkor az mániákus káosz gerjesztés, ami most folyik Amerikában, nem fogja elérni a célját.. Én nagyon remélem, hogy Trump nem egy hazug politikus, hanem tényleg őszinte egyéniség, és, amit mondott eddig, az úgy is lesz.
    Igaz a beavatási beszéde most nem volt valami faltörőkos stílusú, de talán nem is lett volna jó, ha olyan. Ha hihetünk a híreknek, akkor hétfőn már ki is adja az első rendeletét, az pedig majd megmutatja talán, hogy mit is várhatunk, nem mindegy Magyarország jövője miatt sem.

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: