VEGYI FEGYVERT VETETTEK BE AZ UKRÁNOK

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Unió, Unió, Te Csodás! (5. rész) – Elmeállapot elemzés

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Mottó: Quem Deus perdere vult, dementat prius
(Publilius Syrus; Ovidius; Szophoklész; Euripidész és valószínűleg még sokan mások.
Ősrégi közmondás, de máig időszerű: Akit az Isten meg akar büntetni, előbb elveszi az eszét.)

Az elő részben írtam, hogy ha napjainkban az ember némi figyelmet fordít a politikai eseményekre és a politikai hangadók nyilatkozataira, elképedve tapasztalja, hogy mennyire elidegenedtek a valóságtól, magyarul milyen végzetesen tájékozatlanok és hogy a világeseményekre mennyire ésszerűtlen, a legtöbb esetben rögeszmés válaszokat adnak. Lássunk egy nagyon súlyos példát a tájékozatlanságra. Nem kisebb emberre esett a választásom, mint a világ leghatalmasabbnak tartott politikusára, Barack Obamára, a világ katonailag legerősebb hatalmának erős elnökére, aki népének, kongresszusának, szenátusának a megkérdezése nélkül, saját, egyszemélyesen demokratikus elhatározása alapján indít háborúkat és dönt meg törvényes kormányokat, mert azok – ó borzalom – figyelmen kívül hagyják az amerikai értékeket, és a világ minden táján önkényesen gyilkoltat meg embereket (ez is nyilván demokratikus, amerikai érték).

A The Guardian 2014. március 25-ei számában (https://www.theguardian.com/world/2014/mar/25/barack-obama-russia-regional-power-ukraine-weakness ) olvashatjuk az alábbi idézeteket Obamától:

„Oroszország regionális hatalom, amely gyengesége, nem pedig ereje miatt fenyegeti néhány közvetlen szomszédját.

Az a tény, hogy Oroszország úgy érezte, hogy katonai lépéseket kell tennie és így nyilvánvalóvá váltak a nemzetközi jogsértései, nem növekvő, hanem csökkenő befolyást jelez”

Ezeket az un. ukrajnai válság kapcsán mondta. Abban  az időben általános volt nyugaton ez a felfogás. Több cikket olvastam „rozsdás rakétákról”, amelyeket nem lehet kilőni a silóból, elavult tankokról, negyven éves harci gépekről és éhes katonákról, kik a tábornokok „dácsáit” (üdülőházait) építik. Az amerikaiak által vezérelt és Szaudi közreműködéssel végrehajtott olajárejtés (figyelem, nem esés, hanem ejtés) és a „szankciók” miatt a szerintük már az utóbbiak nélkül is roskadozó orosz gazdaság összeomlásával és végül Putyin bukásával számoltak. Megismételték a 80-as évek végén folytatott és a Szovjetunió bukásához vezető játékukat abban a reményben, hogy Oroszországot végleg leterítik.

Nyugati vezetők többször ki is pellengérezték Putyint. Obama azt mondta, hogy olyan, mint egy unatkozó kölyök, aki a hátsó padsorban esetlenkedik. A német kancellár, Merkel, metszőn gúnyolódott Putyin macsóságán: „Megértem, miért kell neki ezt csinálnia – hogy bebizonyítsa a férfiasságát. Fél a saját gyengeségétől. Oroszországnak semmije sincs…” (http://www.foxnews.com/opinion/2015/09/28/surprise-surprise-russia-is-world-power-again.html ) Azt talán föl sem érte ésszel, hogy ez is hozzájárulhatott ahhoz, hogy a murmanszki fiatalok nem követték a kölniek példáját, hogy nem egy koros „Mutti” módjára viselkedtek, hanem „macsósan” rendbe tették rendbontókat. Talán inkább akarnak fekete öves elnökükhöz hasonlítani, mint Angela „Mutti”-hoz. A német fiatalok a „Mutti” felfogásában azzal leplezték az erejüket, hogy kereket oldottak, az oroszok azzal leplezték a gyengeségüket, hogy jól elpáholták a garázdálkodókat. Mondják, ez nem dementia?

Oroszország szíriai belépését fölényesen mosolyogva fogadták, különösen akkor, amikor látták, hogy Oroszország Amerikához képest milyen kis számú állománnyal vonult fel.  Ha nem így lett volna, Törökország sem dűlt volna be az USA biztatásának és nem mert volna lelőni egy orosz harci repülőgépet. Ha jól emlékszem, Obama jósolta azt is, hogy ez lesz Oroszország második Afganisztánja. Azonban nagyon hamar lehervadt a mosolyuk az orosz repülőknek az amerikaiakat megszégyenítő hatékonysága láttán.

2014. április 10-én az amerikai Donald Cook torpedóromboló belépett a Fekete-tengerre, ami – nemzetközi szerződések alapján – meglehetősen erőfitogtató lépés volt az USA részéről. Tán emiatt, két nap múlva, egy fegyvertelen, orosz Su-24 vadászgép támadást színlelve rárepült a hajóra. A hajónak, amely az amerikai haditengerészet egyik büszkesége, amely mindennel fel van szerelve, amit a legkorszerűbb amerikai gyilkolástechnika gyártani képes, minden elektronikus berendezése megbénult és a legénység tehetetlenül nézte, hogy az orosz gép 12-szer megismételte ezt a műveletet, majd eltávozott. Bemutatta, hogyha az lett volna a célja, el tudta volna süllyeszteni a hajót. A beszámolók szerint a hatás olyan volt, mint amikor a távirányítóval kikapcsolják a tévét. Radarok, rádiók, számítógépek, a hajó egész belső elektronikája, minden leállt. Mikor az orosz gép távozása után helyreállt az élet a hajón, az azonnal megfordult egy román kikötő felé, ahol 27 tengerész a helyszínen felmondta a szolgálatot. A hajó ugyanis teljesen védtelenné vált. Ezt nevezik „elektronikus hadviselésnek”, amire az amerikaiak nem voltak felkészülve. Akit további részletek érdekelnek elolvashatja a „Deaf and Blind. What Frightened the USS Donald Cook In The Black Sea?” című cikkben, amely a világhálón számos helyen megtalálható, pl. itt is: http://www.informationclearinghouse.info/article40222.htm .

Hasonló megdöbbenést okozott, amikor az oroszok a Káspi-tengerről, erre a célra szokatlanul kis méretű hajóról lőttek ki húsz-valahány cirkáló rakétát szíriai célpontokra, és azok 2500 km-ről 5 méteres pontossággal célba találtak.

Nem kívánok kitérni azokra az állítólag kifejlesztett új, orosz fegyverekre, amelyekről a sajtó újabban hírt adott, mert azokat még senki sem látta, de az elmondottak olyan nyilvános erőbemutatást jelentettek, hogy – amint Patrick Armstrong bemutatja „Obama megváltoztatja a véleményét Oroszországról” c. cikkében (https://patrickarmstrong.ca/2016/11/21/obama-changes-his-mind-on-russia/  ) – Obama végül meghazudtolta saját magát:

„Ami Oroszországot illeti, alapjában mindig ugyanaz volt a véleményem, mióta először elfoglaltam a hivatalomat. Oroszország fontos ország. Katonai szuperhatalom. Befolyása van a környezetében és az egész világon. Hogy világszerte megoldjuk a sok, súlyos gondot, érdekünkben áll, hogy együttműködjünk Oroszországgal és megnyerjük az együttműködését.” (Berlin, 2016. november 17.) Hát ez lett két év alatt szomszédaira való csökkenő befolyása és gyengesége miatt erősködő „regionális hatalomból”. Hát nem dementia? Vagy határtalan pofátlanság, hogy ezt merte mondani?

Az USA-nak 16 titkosszolgálata van, Isten tudja hány százezer emberrel, amelyek szorosan együttműködnek az európai és izraeli szervezetekkel. Izrael nagyon fontos lehet az ott élő, több millió oroszországi zsidó miatt, akik közül sokan rendelkezhetnek fontos orosz kapcsolatokkal. Rengeteg amerikai pénzen működő un. társadalmi szervezet van Oroszországban, amelyek tevékenyen dolgoznak az ottani uralomváltáson, a kijevihez hasonló moszkvai puccson. Nyilván ezek is sok szálon tudnak adatokat beszerezni, amelyeket továbbítanak amerikai megbízóiknak. Hogy maguk az amerikaiak, akik még a testvéri Angela Merkel magánbeszélgetéseit is lehallgatták, nem tennék ezt Oroszországban is? Ugyan már! Ki hiszi ezt el? Több száz kémműholdjuk fényképezi, hallgatja és elemzi folyamatosan a földfelszíni eseményeket. Mindezek ellenére láthatólag fogalmuk sem volt Oroszország hadi potenciáljáról. Ez nagyon veszélyes, mert a túlzott biztonságtudat, a fölény érzete nagyon könnyen vezethet akár atomháborúhoz is. Talán az Oroszországról kialakított téves elképzelésük gyökere is ebben a nagyképűségben rejlik. Nem hittek a jelentéseknek. Hiába jelentette az amerikai titkosszolgálat, hogy Szaddamnak nem voltak atomfegyverei, hiába jelentette mind a 16 amerikai titkosszolgálat, hogy Irán nem fejleszt atombombát, nem számított. Oroszország esetében talán azt jelentették, hogy mijük van az oroszoknak. Ez számított ugyan, de ennek nem hittek. Hát nem dementia?

Ha nem töltené el őket a „birodalmi önteltség”, nem merték volna a NATO-t kelet felé bővíteni és az ukrajnai kalandba bocsátkozni. Egyelőre ennek a legnagyobb vesztesei az ukránok lesznek: a jövőben nem nagyon fognak az amerikai politikusok még cukorkát és süteményt sem osztogatni a kijevi utcákon, hanem inkább a hitelek behajtásán fognak buzgólkodni. A csábító ígéreteket pedig el lehet felejteniük. Nem lesznek sem NATO, sem EU tagok, nemhogy kolbászból lenne a kerítés. Az EU még a vízumkötelezettséget sem akarja eltörölni. Sajnos, az sincs kizárva, hogy még mi is nagyon rá fogunk fizetni az EU tagságra és a NATO szavatolta „biztonságra”.

Az öntelt tudatlanság párja a sajtóbeli ostoba hazudozás. Talán Obama is mondta, de most csak a NATO főparancsnokot, Breedlove tábornokot tudom idézni: „Oroszország úgy döntött, hogy az ellenségünk lesz és hosszú távú életveszélyes fenyegetést jelent az Egyesült Államokra és a mi európai szövetségeseinkre és partnereinkre.” ( http://www.worldtribune.com/nato-commander-russia-weaponizing-syrian-immigrants/ ) Tehát életveszélyes fenyegetés! Tessenek csak számolni: az Európai Uniónak van kb. 500 millió lakosa, az USA-nak kb. 300 millió. Ezzel a 800 millióval áll szemben Oroszország a maga 140 millió lakosával, nem is beszélve az ipari teljesítőképesség különbségéről, ahogy Merkel mondta: „Oroszországnak semmije sincs”. Emellett az USA-t még két óceán is védi. Nem számít, ők akkor is ezt állítják. Azt hiszik, hogy elhisszük? Hát nem dementia? Bár van aki elhiszi: a svéd polgári védelmi hatóság körlevelet bocsátott ki a polgármesterekhez, hogy készüljenek fel egy esetleges orosz támadásra. Hát nem dementia?

A nyugati sajtó szerint Putyin beavatkozásnak a következménye, hogy Trumpot választották meg és hogy an angolok megszavazták az elszakadást az Uniótól. Emellett minden elképzelhető és elképzelhetetlen dolgot sötét katonai tervei szolgálatába állít, pl. robot-svábbogarakat (http://modernnotion.com/russia-may-soon-have-weaponized-robotic-cockroaches/ ), amelyek kémkamerákat szállítanak. A muszlim (nem szíriai, mert jönnek Irakból, Afganisztánból, Jemenből, Szudánból, stb.) menekülthullámot is hadrendbe állítja, hiszen ő idézte elő a szíriai beavatkozásával. Nyilván miatta jönnek az afrikaiak is Olaszországba, nem pedig azok miatt, akik tönkretették Líbiát és Dél-Szudánt. Annak, hogy évek óta, mióta az USA megindította az Irak elleni háborúit, több millió menekült élt Törökországban, Jordániában, sőt Szíriában is, természetesen semmi köze sincs a menekülthullámhoz. Az orosz hackerek hadrendbe állítják az elektromos hálózatot, Putyin hadrendbe állítja a lakosságot, a népszerűségét, az orosz nyelvet, sőt még pénzhiányt is a nyugat lerombolására. Sátáni!

Hadd fejezzem be ezt a részt egy, első látásra már az elmebetegség határát is átlépőnek tűnő nyugati újsághírrel. A Nagy-britanniai EXPRESS  honlapon (home of Daily and Sunday Express, állítólag világszerte olvasott lapok) található cikk (http://www.express.co.uk/news/weird/735175/vladimir-putin-killer-octopus-organism-46-b-russian-army-secret-weapon-russia ) ismerteti, hogy egy nyugatra távozott orosz „tudós” beszámolója szerint Oroszország sarki vidékén, két mérföld vastag jégtakaró alatt található édesvizű tóban 10 méteres, 12 lábú, ragadozó polipok élnek, amelyek emberevés mellett még csodálatos alakváltozásra is képesek: az egyik pl. búvárfelszerelésben úszó ember alakjában támadta meg és falta fel az expedíció egyik tagját. A emberáldozatokkal is járó nehézségek  ellenére elfogott egyik állatot azonban a hatóság lefoglalta és titkosította a felfedezést. A tudós azért menekült el Oroszországból, hogy figyelmeztesse a nyugatot a veszélyre, hogy Putyin ezeket a polipokat fegyverként kívánja használni, aminek pusztító következményei lehetnek. „Egyes octopus fajok” – mondta – „200 000 petét is képesek rakni. Képzeljük el, mi lenne, ha ezeket Észak-Amerika szerte víztárolókba és tavakba juttatnák.” Amikor elolvastam, a megdöbbenéstől elállt a lélegzetem. Létezhet ekkora hülyeség? El kellett tennie néhány pillanatnak, amíg rájöttem, hogy ez egy nagyon jól, meggyőző komolysággal megfogalmazott, a legjobb angol szatirikus hagyományok szellemében fogant írás, amely az angol-amerikai Putyin-hisztériát csúfolja ki. Hogy hasonló, nem politikai példát mondjak. Valaha valahol olvastam a hírt, hogy egy angol fölfedezte a „kísértet fényképezés” módszerét, és közzé is tette a Westminster székesegyházban készített felvételeit. Mikor megkérdezték, hogy a kísértetek miért olyan alacsonyak, azt a választ adta, hogy néhány századdal korábban, egy tűzvész után a katedrális padlószintjét megemelték, azonban erről a kísértetek, akik korábban éltek, nem vesznek tudomás. Ők a régi padlón járnak. Ez a bizonyíték arra, hogy a fényképen látható alacsony, homályos alakok valóban kísértetek, hiszen pont annyival alacsonyabbak egy átlagos embernél, amennyivel megemelkedett a padlószint. Az angolok ilyenek. Szeretik komoly képpel ugratni embertársaikat és képzelőerőben sem szenvednek hiányt.

Örvendezzünk tehát, hogy nyugaton az emberek egy része már csúfolódik a politikusok dementiáján.

D. M.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Korábbi részek: 

Unió, Unió, Te Csodás! (1. rész) – Elmeállapot elemzés

Unió, Unió, Te Csodás! (2. rész) – Elmeállapot elemzés

Unió, Unió, Te Csodás! (3. rész) – Elmeállapot elemzés

Unió, Unió, Te Csodás! (4. rész) – Elmeállapot elemzés

2 thoughts on “Unió, Unió, Te Csodás! (5. rész) – Elmeállapot elemzés

  1. “Nemzeti InternetFigyelő (NIF)” írta: >hányzor modjam nem kell több levél Nifadmin posted: “Mottó: Quem Deus perdere vult, dementat prius (Publilius Syrus; Ovidius; Szophoklész; Euripidész és valószínűleg még sokan mások. Ősrégi közmondás, de máig időszerű: Akit az Isten meg akar büntetni, előbb elveszi az eszét.) Az elő részben írtam, hogy”

    1. Ott van az értesítő levélen: Leiratkozás, továbbá bővebben a honlap bal oldalán van tájékoztató. Ön iratkozott fel, csak Ön tud leiratkozni.

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: