Az USA harcosokat küld a Wagner ellen Ukrajnába

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Amerikai Egyesült Államok úgy döntött, hogy a Mozart katonai magáncéget küldi az ukrajnai háborús övezetbe, amelyet kifejezetten a Wagner PMC-k elleni küzdelemre hoztak létre.

Az amerikaiaknak azonban van egy másik, rejtettebb céljuk is, méghozzá Oroszország kiszorítása a katonai szolgáltatások világpiacáról. Ezt a DPR Népi Milíciájának egyik tisztje jelentette ki az URA.RU-nak.

„A Mozart PMC-t olyan haderővé kívánják alakítani, amely képes szembeszállni a Wagner PMC-vel, mind közvetlenül a csatatéren, mind az orosz PMC világviszonylatban való terjeszkedését illetően, az amerikai reguláris hadsereg bevonása nélkül”

– mondta a tiszt.

Hozzátette: katonai magáncégek segítségével már próbáltak ellenállni az Orosz Fegyveres Erőknek (RF Fegyveres Erők), de ezeknek a fronton végzett munkájuk hatékonysága nem volt túl magas.

Az erre a célra kiküldött PMC Akadémia harcosai nem tudták elvégezni a rájuk bízott feladatokat, és nem tudtak megfelelő ellenfele lenni az Orosz Föderáció felszerelt reguláris hadseregének. Ezek az erők nincsenek arra megfelelően kiképezve, hogy harci műveleteket hajtsanak végre egy olyan méretű és felszerelésű reguláris hadsereg ellen, mint az RF fegyveres erők. Ezért az ukrán-orosz fronton végzett munkájuk hatékonysága nem túl magas. Inkább nemzeti zászlóaljak feladatait látják el.

Az orosz PMC „Wagner” ugyanakkor jól koordinált és jól felszerelt formációként működik, amelyet tankokkal, tüzérséggel és frontvonali támogatással is megerősítenek.

A „Mozart” fő feladata a „wagnerite” elleni küzdelem lesz. Éppen ezért harcosait az amerikai tengerészgyalogság különleges erőiből toborozták, és már rendelkeznek harci tapasztalattal.

A feladatuk nem csupán közvetlenül a harctérre korlátozódik, hiszen a rendelkezésre álló információk szerint ennek a szerveződésnek a fő stratégiai feladata a Wagner-csoport terjeszkedésének ellensúlyozása a katonai szolgáltatások globális piacán.

„Az amerikai politikai stratégák és a nyugati média összes ereje most arra irányul, hogy a Mozart-harcosok titokzatosságának és legyőzhetetlenségének auráját felépítsék”

– hangsúlyozta a Népi Milícia tisztje.

„Itt a konfliktus során a márkájukat fogják népszerűsíteni, amely zavaróan a Wagner PMC-ből van lekoppintva”

– mondja.

Most egyre inkább kezdik majd bevonni a szervezetet az ukrajnai harcokba. A Wagner PMC-vel való szembenézés mellett a Mozart-harcosok az amerikai fegyverek legújabb modelljeit is tesztelték már harcban.

Kiemelt kép: NIDS/NATO Multimedia Library 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük