KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az ukrajnai konfliktus kendőzetlenül felfedi a CIA fasiszta gyökereit

A CIA szerepe Ukrajnában évtizedekre nyúlik vissza, egészen a második világháború végéig. A CIA mind a mai napig fenntartja azt a szándékát, hogy Ukrajnán keresztül destabilizálja Oroszországot.

A Newsweek amerikai magazin a múlt héten egy nagyszabású „exkluzív” riportot tett közzé, amely állítólag feltárja a CIA részvételének mértékét az Oroszország elleni ukrajnai proxyháborúban.

A jelentés aligha érdemli meg az „exkluzív” megnevezést, hiszen már régóta ismert, hogy az amerikai hírszerzés nyakig benne van az ukrajnai konfliktus megszervezésében. Valójában a CIA elítélendő szerepe Ukrajnában évtizedekre nyúlik vissza, egészen a második világháború végéig.

Mindazonáltal a Newsweek jelentése örvendetes beismerése annak, hogy Washington meggondolatlanul – és bűnös módon – szítja az ellenségeskedést Oroszországgal, a világ legnagyobb nukleáris hatalmával szemben. Az amerikai katonai és hírszerző apparátus a teljes körű nukleáris tűzvészig való eszkalálódást kockáztatja ebben a proxy-háborúban.

A Newsweek riportja feltárja az „ellentmondást” Joe Biden elnök nyilvános bejelentése között, miszerint nincsenek amerikai csapatok ukrán földön, és az amerikai hadsereg katonáinak tagadhatatlan titkos jelenléte között, akik az országban támogatják – pontosabban irányítják – Kijev háborús erőfeszítéseit. Az „ellentmondás” helyett a „hazugság” egyszerűbb és megfelelőbb szó lenne.

Emlékezzünk csak arra, hogy Biden azt állította, hogy nem akar „harmadik világháborút” Oroszországgal. Ez körülbelül annyira hiteles, mintha egy alkoholista azt mondaná, hogy nem akar több alkoholt inni. Joe Biden kormánya az amerikai közvélemény nyílt megtévesztésében vesz részt azzal az abszurd állítással, hogy Ukrajnában nincs amerikai katonai személyzet, és hogy Washington nem akar háborút Oroszországgal. Biden politikája, amely fegyvereket juttat Ukrajnának – eddig 40 milliárd dollár értékben -, óhatatlanul egyre mélyebbre rántja az Egyesült Államokat és NATO-szövetségeseit az Oroszország elleni totális háborúba. Ez a szellemileg fogyatékos elnök mégis valahogy azt állítja, hogy „nincsenek amerikai katonák a helyszínen”, és hogy az USA vezette NATO-szövetség nem áll háborúban Oroszországgal. Az ilyen égbekiáltó hazugságok alapján Biden ellen vádat kellene emelni.

Eltekintve attól a beismeréstől, amelyet a Newsweek a jelentésében tesz, ez az egyébként banális szöveg csupán tisztára mossa a CIA központi és elítélendő szerepét az ukrajnai konfliktusban. Nevetséges módon a cikk úgy mutatja be a CIA machinációit, mint amelyek célja „annak biztosítása, hogy a háború ne csússzon ki az irányítás alól”. Így a hírszerző ügynökséget a kijevi rezsimre és annak katonai magatartására gyakorolt, egyfajta mérséklő és fékező hatásként mutatják be. Az olvasókkal elhitetik, hogy Washington igyekszik megakadályozni, hogy az ukrán hadsereg közvetlen támadásokat intézzen Oroszország területén.

Ez is érdekelheti:  Globális informatikai hiba, a Liszt Ferenc-repülőtér is érintett

Azt is állítják, hogy a CIA „nehezen” tudja ellenőrizni a kijevi rezsim műveleteit, amelyek időnként a Fehér Ház által meghatározott „hadviselési szabályokat” is megsértik. A gazemberségre példaként említik az Északi Áramlat csővezetékek szabotálását, a Krímbe vezető kercsi híd felrobbantását, a moszkvai Kreml elleni dróntámadásokat és több „rejtélyes merényletet” orosz közéleti személyiségek ellen.

Ez nevetséges dezinformáció a CIA-tól, a Newsweek jóvoltából. Alternatív, megbízható és oknyomozó jelentések, mint például Seymour Hersh és mások jelentése, azt sugallják, hogy a balti-tengeri Északi Áramlat-vezetékek tavaly szeptemberi megsemmisítéséért közvetlenül Joe Biden kormányát terheli a felelősség. Moszkva azt is hitelt érdemlően állítja, hogy az ukrán erők által Oroszország ellen intézett közvetlen támadások egyike sem valósulhatott volna meg a CIA és más titkos NATO katonai ügynökségek – leginkább a brit MI6 – logisztikai közreműködése nélkül.

A konfliktus tavaly februári kirobbanása óta Washington és NATO-partnerei egyre komolyabb fegyverek fokozatos beszerzésével táplálták a háborút, a páncéltörő rakétáktól a nagy hatótávolságú rakétákig, harckocsikig és a beígért F-16-os vadászgépek szállításáig. A múlt héten Biden zöld utat adott a betiltott kazettás bombák leszállításához, amelyeket a kijevi rezsim kétségtelenül az oroszországi Donbassz térségében élő civilek ellen fog használni – a CIA tanácsadóinak utasítására.

Az ukrajnai konfliktus megértéséhez elengedhetetlen történelmi háttér a CIA részvétele a 2014-es kijevi puccs megrendezésében, amely megdöntötte Viktor Janukovics demokratikusan megválasztott elnököt, és hatalomra juttatta a ma is létező neonáci juntát – amelyet a névleg zsidó komikus Volodimir Zelenszkij vezet.

Szelenszkij és az ő bebetonozott korrupt bandája nem mások, mint a CIA és a brit MI6 bábjai és gyalogosai. Ezeknek a hasznos-idiótáknak a feladata az, hogy elősegítsenek egy kolosszális fegyverüzletet, és hogy az USA által vezetett proxy-háborút folytassanak Oroszország geopolitikai meggyengítése érdekében, amelynek végső célja a moszkvai rendszerváltás. Az is a céljuk, hogy elősegítsék Washington azon tervét, hogy Európát az amerikai nagyvállalatok vazallusainak gyarmatává tegyék, majd pedig, hogy a következő amerikai háborút megindítsák, ezúttal Kína ellen.

A CIA és brit bűntársai fenntartják azt a neonáci pöcegödröt, amivé Ukrajnát változtatták. Bár a fent idézett Newsweek-cikk megpróbálja elhallgatni a CIA bűnös szerepét Ukrajnában, de nyíltan elismeri, hogy az amerikai hírszerzés számos bázist működtet ebben a nyomorult volt szovjet köztársaságban, és hogy CIA-ügynökök felügyelik a fegyverkereskedelem „hatalmas hálózatait”.

Ami azonban különösen nyugtalanító a dezinformációban, az az a kísérlet, hogy az amerikai közvéleményt és a világ többi részét megtévesszék, hogy a CIA és Joe Biden kormánya valahogyan a „kerítésen kívül áll” ebben a háborúban. Egy olyan háborúban, amely – a „megfékezésére” tett állítólagos „nemes” erőfeszítések ellenére – láthatóan eszkalálódik. Az amerikai közvéleményt és a világot hazugságokkal és megnyugtató közhelyekkel kábítják el és vezetik félre, miközben mindannyian alvajáróként közeledünk egy katasztrofális világháború felé, az egyébként egy nukleárisan nagyon komolyan felfegyverzett Oroszországgal.

Ez is érdekelheti:  Lengyel kormánypolitikusok felelősségteljes lépésnek találták Biden visszalépését

Az ukrajnai konfliktus azonnal véget érhetne, ha az USA egyszerűen leállítaná az Ukrajnának történő fegyverszállításokat – amint azt Dmitrij Medvegyev orosz nemzetbiztonsági tanács alelnöke, volt orosz elnök a múlt héten ismételten kijelentette. A Fehér Ház azonban határozottan elutasított minden olyan diplomáciai erőfeszítést, amely a Kremllel közös biztonsági megoldásról szóló tárgyalásokra irányul. Az amerikai média múlt heti értesülései az Oroszországgal való ” háttérkapcsolatokról” nem hitelesek, miközben Washington a CIA alattomos segédletével teljes gőzzel folyik a háborús tevékenység megerősítése.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a CIA a második világháború végén a Stratégiai Szolgálatok Hivatalából (OSS) alakult ki. A háború után az egyik első feladata az volt, hogy ukrán fasisztákat és tömeggyilkosokat toborozzon, akik aktívan együttműködtek a náci birodalommal a szlávok, zsidók, lengyelek és más népcsoportokkal szembeni népirtó „végső megoldásban”. Az olyan fasisztákat, mint ez a Sztepan Bandera és Mykola Lebed, a mai kijevi junta nemzeti hősként ünnepli, beleértve a látszólag zsidó Zelenszkij urat is. Washington beszervezte és felhasználta ezeket a terroristákat akkor a Szovjetunió meggyengítésére, hogy az amerikai imperializmus európai hegemón törekvéseit elősegítse.

Azóta nem sok minden változott. Ukrajna a CIA által fenntartott fasiszta gyökerek kiindulópontja. Nemcsak, hogy jelenleg nagy számban vannak amerikai katonák Ukrajnában, hanem már évtizedek óta ott vannak azzal a szándékkal, hogy szítsák a jelenlegi veszélyes válságot, amely mostanra érte el a tetőpontját.

A Newsweek és a többi amerikai mainstream média a közvélemény és az igazság abszolút meggyalázása. Ha valaki tisztában van ezzel, akkor talán képes lehet kritikusan megfejteni az igazságot a sorok között, de általában ezek a médiumok képesek úgy hatni, mint a kábítószerek. Mindegyiküknek orvosi figyelmeztetést kellene elhelyezniük online portáljaikon és televíziós műsoraikban, valahogy így:

Ennek a terméknek a fogyasztása ostobasághoz és katasztrófához vezethet.

Cikk forrásaFordította: a Nemzeti InternetFigyelő közösségeNemzeti InternetFigyelő (NIF)Kiemelt kép: A Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) emblémája a CIA Langley (Virginia, USA) központjában

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük