Az új orosz ICBM interkontinentális ballisztikus rakéták “széttéphetik” az USA rakétavédelmi rendszerét


Kérjük ossza meg a tartalmat! Csak egy kattintás!

 – állítja az orosz miniszterelnök-helyettes

icbm01
© Sergey Kazak / Sputnik

Oroszország folyamatosan fejleszti nukleáris elrettentő arzenálját, és nagyon közel van ahhoz, hogy rendszerbe állítsa legújabb, technológiailag fejlett Interkontinentális ballisztikus rakétáit, amelyek képesek legyőzni bármilyen amerikai rakétavédelmi rendszert, mondta egy interjúban az orosz miniszterelnök helyettes.

“Ezek a fegyverek hamarosan rendszeresítve lesznek hadseregünknél,” Mondta Dmitrij Rogozin vasárnap a Rossiya 1 TV-nek. A védelmi iparért felelős miniszterelnök helyettes ugyan nem nevezte meg az új ICBM-et, de azt mondta, a rakéták képesek lesznek áthatolni bármilyen amerikai légvédelmen.

“Ezek a fegyverek képesek eltörölni az USA rakétavédelmi rendszerét, mind a mait és a holnapit is – sőt a holnaputánit is,’ mondta Rogozin.

Russia unveils first image of prospective ICBM set to replace ‘Satan’ missile

Rogozin azt is megjegyezte, hogy a jelenlegi orosz elrettentő erő különböző rakétákkal rendelkezik, beleértve a szovjet R-36M2 Voevoda (SS-15 Satan) Interkontinentális ballisztikus rakétákat is, amelyek, ahogy jellemezte őket, mint “nagyon megbízhatóak” rendszerben maradnak, amíg a legújabb fegyverzet hadrendbe nem áll.

Habár a jövő fegyverét nem nevezte meg, a média nagyon gyorsan azt valószínűsítette, hogy Rogozin leírása az RS-28 Sarmat, nagyméretű interkontinentális ballisztikus rakétákra illik, amelyek az orosz nukleáris modernizáció részét képezik.

jelenleg a Sarmat fejlesztése a végső szakaszban van a Mais városban lévő Makajev Rocket Design Bureau – rakétafejlesztési hivatalnál. A riport szerint az új rakéták súlya legalább 100 tonna, és képesek lesznek 10 tonna robbanótöltetet feljuttatni bármilyen röppályára.

“Ízekre szedhetjük a légvédelmüket, ami a jelen pillanatban [az USA védőpajzs] nem jelent komoly katonai veszélyt a számunkra, kivéve a provokációkat,” mondta Rogozin.

Tavaly nyáron az USA 800 millió dolláros rakétapajzs bázist telepített Romániába, amely a legnagyobb Aegis rakétavédelmi rendszer része lesz majd Európában.

Míg a hivatalos állítás szerint a cél az Iránból jövő potenciális fenyegetés elhárítása, a rendszer közelsége az orosz határhoz Oroszország nemzetbiztonságát fenyegeti a globális erőegyensúly felborítása miatt. Az Európába elhelyezett aggodalomkeltő, feltehetően több célú “védelmi” létesítményekre válaszul Moszkva ellenlépéseket tett, beleértve az Iskander rakétarendszer telepítését nyugati *exklávéjába, Kalinyingrádba,

*(geopolitikai fogalom: egy államnak területileg különálló, egy idegen fennhatóság területébe beágyazott része Jelen esetben az orosz határtól 200 mérföldre – kb. 320 km. fekvő Kalinyingrád, Oroszország legkisebb régiója, exklávéja, amit a potsdami konferencia, amely megosztotta Európát a nagyhatalmak között, 1945-ben a Szovjetuniónak adott. Lengyelország és Litvánia között elterülő ék alakú terület a Balti tenger mentén.: ford.)

A szárazföldi és tengeri telepítésű Aegis BMD – Ballisztikus Védelmi Rendszer gondoskodik az USA rakétavédelméről a rövid és közepes hatótávolságú ballisztikus rakéták ellen. *Rövid, közép és köztes hatótávolságú rakétákat is képes befogni a THAAD (Terminal High Altitude Area Defense – nagy terepmagasságú védelmi) rendszerrel.

*(short -rövid hatótávolságú: 1,000 km; medium-közepes hatótávolságú: 1,000 -3,000 km; intermediate-köztes hatótávolságú: 3,000–5,500 km: ford.)

Hypersonic warhead for future ICBM successfully tested in Russia – report

Az interkontinentális ballisztikus rakéták ellen az USA a földi telepítésű Ground-Based Midcourse Defense (GMD) rakétavédelmi rendszert használja- uses, amely arra lett kifejlesztve, hogy elfogja az ellenséges robbanótölteteket még a légkörbe való belépésük előtt. A rendszer földi indítású (GBI) elfogórakétákból áll, amelyeket az USA nyugati partja mentén telepítettek és egy radarállomásból Alaszka államban

A hosszas interjúban Oroszország katonai képességeit taglaló Rogozin azt is megjegyezte, hogy Moszkvának vannak a legmodernebb tankjai.

“Tankokról szólva, ma a miénk határozottan fölényben van, mert [a T-14 Armata tank] műszaki sajátosságai alapján maga mögé utasítja az amerikai és az izraeli tankokat, nem is szólva az európai tankokról.”

A T-14 Armata harckocsit 2015.05.09-én, a moszkvai Győzelmi Parádén mutatták be először. Sorozatgyártása 2018-ra várható.

A Tank egyik fő előnye a teljes automatizáltsága és a pilótanélküli torony, valamint a nagyfelbontású HD kamerák, melyek a külső képet adják. Akár 90 km / óra sebességgel is tud mozogni, ami 20 km / órával több mint amire az USA Abrams M1A2 képes.

Az orosz hadimérnökök és az * Uralvagonzavod mérnöke is megígérték, hogy a T-14 harckocsit olyan automatizált rendszerré alakítják át, hogy lehetséges legyen csupán egy távirányítóval működtetni a csatatéren.

*(Uralvagonzavod orosz gépgyártó társaság.: ford.)

Russia Today

Fordította: Urthvas Bethad

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Facebook hozzászólások

5 hozzászólás a(z) “Az új orosz ICBM interkontinentális ballisztikus rakéták “széttéphetik” az USA rakétavédelmi rendszerét” bejegyzéshez

 1. Putyinnak áll a zászló.
  Szerintem a gondolkodó emberek többsége neki tartja a nem rég meggyújtott gyertyát.

  Vagy egy újabb világátverésnek lehetünk tanúi. Nem tudhatjuk.

  Az én lelkem örül az ő győzelmeinek.
  Kevés az információnk.

  Az amerikaiakat tompa embereknek tartom, jellemző rájuk a mérhetetlen anyagiasság. Zsidó befolyás alatt vannak. Az igazi amerikai ezt tudja. Nem is érzi jól magát. Tudja, hogy igazságtalan, világot felforgató háburukban vannak adó milliárdjai. Tudja, hogy a zsidó tőke befolyása miatt költik az amerikai adó pénzeket gyilkolásokra, hogy a milliárdosoknak még több milliárdjuk legyen. Jobb megélhetés, mint az uzsora.

  Putyin.
  Lehet, hogy jó, emberséges politikát próbál folytatni. Most ezt hiszem. Nem vagyunk a kulisszák mögött. Talán a világ szerencsélje, hogy jobbak a fegyverei a jenki fegyvereknél.
  Hódíthatna.
  Nem hódit.
  Kivár? Mire? Mire készül?
  A történelem kereke keletről nyugat felé döcög. Elhagyta a nyugatot. Még nincs keleten, kelet felé gurul.

  Pénzügyi előkészülek? BRICS?

  Milyen meglepetésre készülnek az oroszok, és támogatóik? Vannak támogatóik?

  Manapság nagy a csend e téren.
  Volt egy álmom, az égen rakétákat láttam. Lidérces álmom volt.
  Sokat vacsoráztam. A rakéták alatt üdvözöltem a Józsefeket. Felébredtem.

  Valamennyi kis és nagy hatalomnak tudomásul kellene vennie, hogy a föld, a víz, a levegő, a földi kincsek……mind-mind a föld lakóié. Vagy az egész uniberzum életének része.

  Senki sem tulajdonolhat közös tetmészeti kincseket. Az mindenkié. Mindenkié a Nap, a bolygók, a naprendszer, a galaxisunk, a sok-sok galaxis, az egész univerzum..a Föld.
  Nincs közöttünk Isten, ki meghatározhatná az emberiség és az Universum jövőjét.

  Az emberiség azért teremtetett, hogy segítse az Universum jövőjét, az emberek alkotó szellemét.

  Tudom, sokak számára nehéz elhinni, de nem vagyunk egyedül. Miért is lennénk? Milliárdnyi galaxis, több milliárdnyi csillag, körülöttük keringő bolygó, hold. Nem hiszi senki, hogy valamennyi bolygó egy élettelen kődarab.

  Putyin valamit tud. Valaki bízik benne.

  Remélem nem tévedek.

  Eddig, az életem során fontos dolgokban mindig tévedtem.

  Atilla

 2. “eddig,az életem során fontos dolgokban mindig tévedtem.
  ” Ha a nyomorúságodról akarnak meggyőzni,ne csak arra figyelj ,amit hallasz,hanem arra is,hogy közben ,mit érzel. (az idézet tegező)
  Az ember az eszével gondolkozik,a szívével érez. Meg kellene próbálni fordítva !
  A földi létben az embertől(?) nagyon nagy csodát elvárni többnyire hiábavaló. “az ember már minden állat erényeit elragadta,mert minden élőlény közül az ő sorsa volt a legkegyetlenebb.” Hiszen ha tökéletes lenne,mind testileg, mind lelkileg, nem testesülne meg. Az elit(?) hatalomra,sikerre,uralkodásra vágyik és még több hatalomra és még több vagyonra. Mindegy,hogy a föld melyik részén vert tanyát. Amiben különböznek,vagy eltérnek,azok legfeljebb a módszereik, hogy nyíltan, vagy ármánykodva,de a cél egy azon. Egységes biomassza létrehozása, nemzet,haza,család,történelem,vallás nélküli, élő munkaerővé,rabszolgává lepusztítani az embert. Ha még egyáltalán létezik olyan,hogy EMBER. Hogy a világot egy zsidó király uralja, ahogy Magyarországot már régóta!

  • Kedves Ferenc!

   Életemben a szívemmel gondolkodtam.

   Soha nem bántam meg, akkor sem, ha én voltam a vesztes.
   De a vesztességgel több lettem, mint a nyertesek.

   Atilla

 3. Ejnye már, no!
  Ne tessék már ilyet mondani, az ember nem tévedhet a saját fontos dolgaiban, legfeljebb a körülmények nem engedik, hogy úgy teljesüljön bé, ahogy szerette volna.
  Most elég rég nem jártam erre, de úgy látom érdemes volt eljönni megint. Nőnap alkalmából nagyszerű, hogy kitették azzal a bátor Zana hölggyel készült beszélgetést. A világot a nők tartják meg, mindég is ezt gondoltam, mert mi, férfiak szinte csak rombolni tudunk, de mindent.
  Ami Putyint illeti, messze kitűnik a jelenlegi politikusok közül, hitelesebb, mint bárki, akit eddig hallottam. Ez már nem a szovjetúnió. Sajnos ez a gyönyörű Magyarhon pont a hatalmasok keresztútján fekszik, .
  Fő azonban, hogy derűlátók legyünk, az sokat segít megtartani magunkat.

  • A legjobb válasz csípőböl a lövés.

   Álitólag ilyen volt a vadnyugat. A buta vadnyugat.

   Jöttem, láttam, lőttem, nem találtam, meghaltam.

   Atilla

Várjuk véleményét itt! (a hozzászólások moderáció után jelennek meg)

%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Ezeket olvasta már?
Devizahitel károsultakért tartott figyelemfelkeltő akció miatt ítélték el nem jogerősen Póka Lászlót és társát (Nemzeti Jogvédő Szolgálat közleménye)
Értelmiség

Milyen unió az, amelynek egyik felén 5-10-szer annyit keresnek, mint a másikon? – kérdezte Morvai
Close