KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az Európai Parlament előtt a LIBE-jelentés, megvonnák a forrásokat Magyarországtól

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A magyar baloldal évek óta azon dolgozik Brüsszelben, hogy megvonják a forrásokat Magyarországtól. Az elmúlt években Gyurcsány Ferenc és felesége, Dobrev Klára, a korrupciós botrányba keveredett Cseh Katalin, Karácsony Gergely és Hadházy Ákos is mindent elkövetett, hogy az Európai Bizottság megvonja az uniós forrásokat Magyarországtól, hogy ezzel minél többet ártson a jelenlegi kormánynak. Két hét múlva ismételten Magyarország lesz napirenden az Európai Parlamentben (EP).

Magyarországot elítélő jelentést fogadott el még július 13-án az Európai Parlament balliberális többségű állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottságának (LIBE) tagja, Gwendoline Delbos-Corfield zöldpárti EP-képviselő az által jegyzett dokumentum alapján azt kéri az Európai Bizottságtól, hogy egyelőre ne hagyja jóvá a magyar helyreállítási tervet – olvasható az Origo cikkében.

Az M1 csatorna “Ma Reggel” című műsorában ezzel kapcsolatban Kovács Attila, az Alapjogokért Központ uniós kutatási igazgatója úgy fogalmazott: új eszközöket keresett az uniós bizottság, hogy megtudja büntetni azokat a tagállamokat, akik nem voltak hajlandóak elfogadni az általuk diktált feltételeket. Ezt egyfajta pénzügyi zsarolási eszközzel, ideológiai-politikai okokból teszik meg, gyakorlatilag bizonyítékok nélkül, konkrétumokat nélkülözve.

A LIBE-bizottság szerint ki kell zárni a finanszírozásból azokat a magyar kohéziós programokat, amelyek hozzájárulhatnak az uniós forrásokkal való visszaéléshez vagy a jogállamiság megsértéséhez. A LIBE javasolta továbbá, hogy az Európai Tanács is állapítsa meg, hogy Magyarországon egyértelműen fennáll az uniós értékek súlyos megsértésének kockázata.

A jelentéstervezetet az Európai Parlament következő, szeptember 12–15. között esedékes strasbourgi plenáris ülésén vitatják meg, és szavazást is tartanak róla. Két hét múlva tehát ismét Magyarország lesz napirenden az EP-ben.

Origo/M1/PS

Kiemelt kép: Budapest, 2021. október 1.
Gwendoline Delbos-Corfield francia európai parlamenti (EP) képviselõ, a Zöldek/Európai Szabad Szövetség képviselõcsoport alelnöke, az EP Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága (LIBE) tényfeltáró delegációjának vezetõje sajtótájékoztatót tart az EP budapesti irodájában 2021. október 1-jén.
MTI/Máthé Zoltán

Ez is érdekelheti:  Előkerült a Magyar Péter-féle Tisza Párt alapítójának ügynökaktája

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük