KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az EU nyilvánosságra hozta, mely Oroszországból származó kőolajtermékekre nem vonatkozik árplafon

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az EU nem szab árplafont a külföldön előállított orosz olajtermékekre

Az Oroszországból származó kőolajtermékekre vonatkozó uniós árplafon nem vonatkozik a külföldön előállított termékekre – derül ki az Európai Bizottság honlapján közzétett magyarázó dokumentumból. Ezenkívül az Oroszországból eredő, de más országokból származó termékekkel kevert kőolajtermékekre nem vonatkoznak az uniós korlátozások.

Mint az EB kifejtette, az ilyen típusú kőolajtermékek továbbra is korlátozás nélkül értékesíthetők és szállíthatók az európai országokba. Az európai szolgáltatók viszont akadálytalanul tudják majd biztosítani és szállítani a termékeket.

Korábban Fatih Birol, a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) ügyvezető igazgatója azt mondta, hogy Moszkva olaj- és gázexportból származó bevételei januárban 30%-kal csökkentek az olaj- és gázárakra vonatkozó plafon miatt. A szakértő szerint az orosz hatóságok mintegy 8 milliárd dollárt veszítettek a nyugati országok által bevezetett korlátozások miatt, összehasonlítva a számokat a tavalyi év azonos időszakával.

Február 2-án az Európai Parlament elfogadott egy állásfoglalást, amely a következő szankciócsomag részeként az Oroszországból származó olaj-, gáz- és uránimport teljes szankcióját irányozza elő. A parlamenti képviselők emellett az orosz olaj árplafonjának csökkentését javasolták. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint Moszkva negatívan értékeli az orosz olajtermékekre vonatkozó új uniós embargót, mert az tovább borítja az egyensúlyt a világpiacokon. Hozzátette, hogy Oroszország intézkedéseket tesz érdekeinek védelmében a felmerülő kockázatokkal szemben.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: Sergey Lantyukhov / NEWS.ru

Ez is érdekelheti:  Irán óva inti a külföldi nemzeteket attól, hogy segítsenek Izraelnek

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük