KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az erőszak elleni tüntetés erőszakba torkollott a Fidesz-székháznál

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Hősök terén tüntetők közül nem mindenki vonult haza békésen, ahogyan azt Gulyás Márton baloldali aktivista, a pénteki tüntetés egyik szervezője kérte.

 

Gulyás Márton balliberális aktivista pénzt gyűjt a tüntetésen (Fotó: Polyák Attila)

Helyszíni tudósítónk szerint a tüntetők egy része – körülbelül kétszázan – a Lendvay utcában található Fidesz-székházhoz vonult át, ahol a rendőrsorfallal néztek farkasszemet és a szokásos kormányellenes gyalázkodó szövegeket skandálták. Az egyik tüntetőnél fehér színű füstbomba volt.

Néhányan közben elindultak a Lendvay utca másik vége felé. A rendőrök egyik csoportja is az utca másik végéhez vonult. Nem sokkal ezután megérkeztek a rohamrendőrök is, kettéválasztották a tömeget. Felállt egy második rendőrsorfal, miközben a tüntetőket elkezdték a Hősök tere felé visszaszorítani.

Kiderült az is, hogy a pedagógusok nevében rendezett baloldali tüntetéssorozatról jól ismert Egységes Diákfront aktivistái mentek neki a rendőröknek.

A Pesti Srácok operatőrét és riporterét körbevették a tüntetők, ha a rendőrök nem mentik ki onnan őket, akkor valószínűleg a lökdösődésnél súlyosabb tettlegesség éri őket.

Mivel a kedélyek este fél tíz körül lenyugodtak, és a 150 fős tömeg oszlani kezdett, információink szerint a BRFK úgy döntött, nem lesz tömeges igazoltatás, hagyják az engedély nélkül tüntetőket távozni. Úgy tudjuk, a renitensek közül végül két főt igazoltattak. Nem sokkal később a rendőrségi csapatszállító kisbuszok is elhagyták a helyszínt.

A Police.hu összegzése szerint a Hősök terére bejelentett gyűlést követően a résztvevők egy kisebb csoportja a Dózsa György úton maradt, és megpróbálták provokálni a rendőröket. Két ember a biztosításban résztvevő egyenruhások és a jogellenes csoportosulás közé szorult, ezért saját biztonságuk érdekében a rendőrök kiemelték őket onnan. A bejelentett rendezvény biztosítása során a rendőrök további két emberhez hívtak mentőt, akik a tömegben rosszul lettek. Egy nőt pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt feljelentettek.

Magyar Nemzet

Kiemelt kép: Balliberális tüntetők a Dózsa György út és a Lendvay utca kereszteződésénél (Fotó: Kurucz Árpád)

Ez is érdekelheti:  Fricz Tamás: Nem állunk meg Schwechatnál

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük