KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Az egykori NATO tábornok szerint Ukrajna nem tudja legyőzni Oroszországot

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajna képtelen lesz legyőzni Oroszországot a harctéren, mivel Moszkva több emberrel és ” lehengerlő” tűzerővel rendelkezik – mondta Marco Bertolini nyugalmazott olasz tábornok.

„Az ukrán győzelem elképzelhetetlen. Tudomásul kell vennünk ezt a tényt, és tárgyalóasztalhoz kell ülnünk”

– mondta Bertolini, aki a 2000-es években az olasz közös műveleti parancsnokságot és a Folgore ejtőernyős dandárt vezette.

„Ezt a háborút már sokkal korábban meg kellett volna állítani, de az elmúlt hónapokban a „győzni fogunk” retorikáját sulykolták, ezzel táplálva a közvéleményben egy olyan győzelemmel kapcsolatos várakozást, amely a harctéren lehetetlen. Az ukránok nem fognak győzni”

– mondta a Libero Quotidiano című napilapnak nyilatkozva hétfőn Bertolini.

Kijev várva várt ellentámadása, amely június elején kezdődött, „lassan halad” – jegyezte meg a nyugalmazott tábornok.

Megemlítette a Washington Post múlt heti cikkét, amely egy titkos amerikai hírszerzési értékelést idézett, amely arra a következtetésre jutott, hogy „Ukrajna ellentámadása nem fogja elérni a kulcsfontosságú délkeleti Melitopolt”, és az a cél, hogy Oroszország elvágja a Krímhez vezető szárazföldi hidat, idén nem fog teljesülni. Bertolini szerint ez „annak elismerése volt, hogy Kijev céljai nem érhetők el a várt formában és időkeretben”.

„Az oroszok előnyben vannak az emberszámban és tűzerőben egyaránt. Az oroszok által kifejtett tűzerő, fölényes, és ez meggyőző, annak ellenére is, hogy Ukrajna micsoda segélyeket kapott a Nyugattól.”

– mondta.

A nyugalmazott tábornok felvetette, hogy mostanra számos politikai szférában megértették, hogy az Oroszország által Ukrajnától elfoglalt területek visszaszerzése „irreális”. Arra is rámutatott, hogy „egy tűzszünet azzal a kilátással, hogy Ukrajna bármelyik pillanatban csatlakozhat a NATO-hoz, és folytatódhatnak az ellenségeskedések, nem lesz elég az oroszoknak”.

„A konfliktust csak tárgyalások útján lehet lezárni”, amelyek során mindkét fél érdekeit tiszteletben tartják

– mondta Bertolini.

Ez is érdekelheti:  Megszületett az első ítélet a Fico-merénylettel kapcsolatban

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a múlt héten azt mondta, hogy Moszkva továbbra is kész az „értelmes párbeszédre” Ukrajnáról, de a Nyugattal való tárgyalások kilátásai „ebben a szakaszban nem léteznek”. Kijev fő támogatójának, az Egyesült Államoknak, – amely célul tűzte ki, hogy stratégiai vereséget mér Oroszországra Ukrajnában – „nem áll érdekében a konfliktus befejezése” – hangsúlyozta.

Washington fenntartja, hogy bármilyen tárgyalásos rendezésnek a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök által javasolt, úgynevezett tízpontos béketervre kell épülnie, amely szerint Oroszországnak vissza kell vonulnia a Kijev által követelt határokig, jóvátételt kell fizetnie, és alá kell vetnie magát a háborús bűnökkel foglalkozó bíróságoknak. Lavrov ezt „értelmetlen ultimátumnak” minősítette.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt képen: Egy orosz T-90 M „Proryv” harckocsi az oroszországi Luganszki Népköztársaság ukrán állásaira lő ©  Szputnyik

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük