KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az Egyesült Királyság elismerte, hogy csapatokat küldött Ukrajnába

A királyi tengerészgyalogosok „diszkrét hadműveletekben” vettek részt több hónapig

A brit királyi tengerészgyalogság magas kockázatú hadműveleteket hajtott végre Ukrajnában áprilisban – írta Robert Magowan altábornagy a haderő hivatalos lapjában. Magowan beismerése előtt nyugati elemzők és a média elutasították Oroszország azon állításait, miszerint NATO-csapatok tevékenykednek Ukrajnában.

A Királyi Tengerészgyalogság 45 kommandós csoportjának tagjai januárban hagyták el Ukrajnát, miután Lengyelországba menekítették a kijevi brit nagykövetséget. Áprilisban azonban az elit egység mintegy 300 tagját visszaküldték Ukrajnába, hogy helyreállítsák a brit kijevi missziót, mielőtt „egyéb diszkrét műveleteket” folytattak volna – írta Magowan a The Times magazin beszámolója szerint  kedden.

Ezek a műveletek „rendkívül érzékeny környezetben, valamint magas szintű politikai és katonai kockázattal ” zajlottak – mondta Magowan, aki korábban a Királyi Tengerészgyalogság parancsnokaként szolgált, jelenleg pedig a Védelmi Minisztérium védelmi vezérkari főnökének helyettese.

Magowan nem részletezte, hogy a kommandósok milyen küldetésekben vettek részt, miután ez volt az első alkalom, hogy az Egyesült Királyság elismerte, hogy csapatai különleges műveleteket hajtottak végre Ukrajnában.

Putyin orosz elnök korábban már kijelentette, hogy az ukrajnai konfliktus Oroszország és a teljes nyugati hadigépezet között folyik, amiben egész katonai egységek vesznek részt „de facto nyugati tanácsadók parancsnoksága alatt”.

 

Putyin szavait a nyugati sajtó visszautasította. „Nincs bizonyíték arra, hogy a NATO szárazföldi erői részt vennének a közvetlen harcokban Ukrajnában” – mondta Edward Arnold, a Royal United Services Institute munkatársa akkor a BBC -nek. „A NATO-parancsnokok sem irányítanak ukrán egységeket az összecsapásokban. Nagyon kicsi a valószínűsége annak, hogy ez a jövőben megtörténjen, mivel a NATO az eszkalációs kockázatok mérséklésére törekszik.”


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Ez is érdekelheti:  Az amerikai demokraták elhalasztják Biden jelölését

Kiemelt kép: Brit királyi tengerészgyalogos Ghánában 2013-ban

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük