KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Axios: Zelenszkij szolidaritásból Izraelbe akar látogatni

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Izraelbe kíván látogatni, hogy támogassa Benjámin Netanjahu miniszterelnök Gáza elleni hadműveletét – jelentette szerdán az Axios hírportál.

Zelenszkij hivatala hivatalos megkeresést küldött Netanjahu hivatalának a látogatás koordinálására – írta az amerikai hírportál ukrán és izraeli tisztviselők névtelenül nyilatkozó képviselőire hivatkozva.

Az Axios azt állította, hogy az utazás “növelné a nemzetközi támogatást Izraelnek a Hamász elleni gázai ellentámadásához”.

Az Axios forrásai szerint a megbeszélések még az előkészítő szakaszban vannak, és még nem tűztek ki időpontot. Egyik kormány sem erősítette vagy cáfolta a beszámolót.

Zelenszkij szerdán Belgiumban járt, ahol a NATO védelmi minisztereivel találkozott, hogy több fegyvert és lőszert kérjen. Az újságírókkal beszélgetve elmondta, hogy a nemzetközi támogatás sokat jelentett Ukrajnának az Oroszországgal fennálló konfliktus kezdeti napjaiban.

“Ezért kérek minden vezetőt, hogy látogasson el Izraelbe, és mutassa ki támogatását a népnek” – mondta az ukrán vezető. “Nem valamilyen intézményekről beszélek, hanem a terrorista támadásoktól szenvedő és ma haldokló emberek támogatásáról”.

Szombat óta, amikor a Hamász rakétákat és kommandós támadásokat indított izraeli területen, az ukrajnai konfliktus gyakorlatilag eltűnt a nyugati híradásokból. A kedden Romániába látogató Zelenszkij a reflektorfény elmaradását fájlalta.

“Ha a nemzetközi figyelem így vagy úgy, de eltolódik Ukrajnáról, annak következményei lesznek” – mondta a France 2-nek nyilatkozva. “Ukrajna sorsa a világ többi részének egységén múlik”.

Zelenszkij emellett Moszkvát tette felelőssé a palesztin fegyveresek támadásaiért, azt állítva, hogy Oroszország “segítette a Hamászt, és a Hamász mögött áll”, anélkül, hogy bizonyítékot szolgáltatott volna. Korábban az ukrán hírszerzés állításait idézte, miszerint Oroszország háborút akar kirobbantani a Közel-Keleten, hogy “aláássa a világ egységét” és “megsemmisítse a szabadságot Európában”.

Izrael moszkvai nagykövete, Alekszander Ben Zvi “teljes képtelenségként” utasította vissza az állításokat, és azt mondta, hogy kormánya nem hiszi, hogy Oroszországnak “bármilyen módon” köze lenne hozzá.

Ez is érdekelheti:  Medvegyev a pokol lovasára bízná Joe Bident

Washington ugyanúgy támogatta Nyugat-Jeruzsálemet, mint Kijevet, hatalmas mennyiségű fegyvert és lőszert ígérve Netanjahunak. A Pentagon biztosította az újságírókat, hogy az Egyesült Államoknak van elég fegyverzete mind Izrael, mind Ukrajna, valamint a saját csapatai támogatására világszerte.

Orosz Hírek

Kiemelt képen: Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök 2020-ban. Fotó: Oded Balilty/AFP a Getty Images

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Axios: Zelenszkij szolidaritásból Izraelbe akar látogatni

  1. A zsidó pofátlanságnak nincs határa. Ez a Z(s)elenszkíj egy igazi mintapéldány.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük