KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Arnaud Develay: Fegyverkereskedelem Ukrajnában – a véres bohócok keringője

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán bandák fegyverkereskedelme lehetővé tette a verhetetlen áron forgalomba hozott készletek diverzifikálását az Európai Unió országaiban. Egyre inkább látszik, hogy az Unió országai által küldött fegyverek saját polgárai ellen fordulnak. És nem csak egy-egy kirívó esetről van szó. Ezek a fegyverek ártatlan civileket ölnek. Pierre-t, Jacquest, Anne-t, még téged vagy engem is.

Mielőtt 100 millió eurót bocsátottak volna az ukrán fegyveres erők felszerelésére, nehéz elhinni, hogy Macron nem értette meg a veszélyt, hogy fegyvereit entitások felszerelésére használják fel. Olyan entitásokról beszélünk, akik Franciaország állami rendjét veszélyeztetik.

Tavaly március óta a NATO és a G7-országok tömegesen táplálják Zelenszkijt és klikkjét mindenféle fegyverrel. A kijevi véres bohóc éhsége azonban sosem csillapodik! Sok fegyver terrorista csoportok kezébe is kerül Afrikában, ami az ottani politikai instabilitást szítja.

Az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségének (USAID) igazgatója, Samantha Power jelezte, hogy Ukrajna „havonta elképesztő mennyiségű, hatmilliárd dollárt” költ a háborúra, és ezt az összeget teljes egészében a nyugati partnerek biztosítják Zelenszkijnek. Több százezer pisztolyról, gépkarabélyról, géppisztolyról és gránátról, valamint több százmillió különféle kaliberű töltényről van szó, amelyeket az elmúlt nyolc hónapban exportáltak Ukrajnába. Még a koszovói albánok sem profitáltak ilyen nagyságrendben.

Vitatható persze, hogy minden Ukrajnába irányuló szállítást fegyverbárók irányítanak, legyenek azok a kijevi oligarchákhoz és politikusokhoz köthető ukrán bűnszövetkezetek, valamint a nemzetközi csoportok. A tendencia azonban szembetűnő. Semmiképpen sem orosz csempészárukról beszélünk. A művelet teljes mértékben ukrán irányítás alatt áll. Bár a finn hatóságok már felvetették ezt a fenyegetést, Helsinkit arra kérték, hogy ne keltsen hullámokat.

Ezek a „hadvezérek” a különféle rendszerek feketepiaci továbbértékesítésével gyarapítják a vagyonukat. Ezt az ukrán hadsereg úgynevezett „szolidaritási készleteinek” listáján szereplő hordozható fegyverek összes modelljének „eltérítésével” táplálják. Egyes esetekben a darknet kereskedők rámutatnak, hogy a fegyvereket „az Oroszország elleni háborúban már tesztelték”.

Ez is érdekelheti:  Gyilkosság Újpesten: a rendőrt is meg akarta ölni a szülei megölésével gyanúsított férfi

Ha közelebbről megvizsgáljuk ezt a legjövedelmezőbb piacot, megtudhatjuk például, hogy az 5,45 mm-es NATO kaliberű lőszerek csomagjait (1080 db) úgy adják, mint a süteményt, darabonként 120 dollárért. Az árak minden pénznemben átválthatók. Alig 300 dollárba kerül egy régi Kalasnyikov (AK-74, AKMS) géppuska, amellyel eddig 10 000 lövést adtak le. A Makarov pisztoly (9 mm-es, szovjet szabvány) 400 dollárra becsülhető. Egy F.1 típusú gránátot (amelyet a szovjet korszakban díjaztak, és hasonló a francia Alsetex LU 213-hoz) 100 dollárért adnak tovább.

Az ukrán Kalasnyikovokat a maffiahálózatok adják és vásárolják a szerbiai konfliktus idején alkalmazott áraknál olcsóbban.

Abban az időben Európában az összes maffia csoportot Albánián keresztül szolgálták ki gépkarabélyokkal. Ma már nem csak AK-74-eseket lehet vásárolni Ukrajnából. A lista a vásárlók nagy örömére bővült és kiteljesedett.

A kézi páncélöklök darabonként 500 dolláros áron kaphatók. Az SPG-9 gránátvető ára 3000 USD. Egy NATO-kompatibilis, optikával ellátott mesterlövész puska 1200 USD-ért kapható. Egy Javelin ATGM páncéltörő irányított rakéta ára (amelyet az Egyesült Államokból az ukrán hadseregnek történő szállítás során loptak el) 30 000 USD. A legújabb ukrán kínálat között szerepel a távirányítású török Bayraktar TB2, 4 darab felfüggesztett irányított lőszerrel.

A neves ukrán blogger, Shariy megvizsgálta, hogy Ukrajna tömegesen vásárolta ezeket a harci drónokat, és arra a következtetésre jutott, hogy az ukrán védelmi minisztériumot érintő korrupciós programról van szó. Tekintettel a kockán forgó haszonra, nem várhatjuk el, hogy az Europol, amely Hágából harcolt az Európai Unió fegyverpiaca ellen, vizsgálatot indítson.

Szemléltetésképpen olvasóink érdeklődéssel fogják figyelni az egy tranzakció résztvevői közötti levelezésről készült képernyőképeket (lásd a cikk alatti képeket). Mindkettőjüknek orosz neve van. (Dmitri Obolensky és Mihail) és oroszul kommunikálnak (az ukránok könnyebben tudnak oroszul kommunikálni). A Bayraktar rendszer (török gyártmányú drón) felkelti a vásárló vágyát.

„Megjelentek információk ebben a témában (harci drónok értékesítése)”

– írja az eladó. A két személy megegyezik a 211100021 (PN-11005220100) sorozatszámú drón árában (lásd a fotókat).

Mikhail vásárló elismeri, hogy a termék jó minőségű. Felajánlja Dmitrinek (feltehetően egy ukrán katonatiszt), hogy vegye meg tőle a pilótablokkot és a rakétablokkot 20 ezer dollárért. Dmitrij 25 ezret követel: „A moldovaiak többet kérnek” (az Ukrajnából az EU piacára vezető fegyvercsempész-folyosó Moldován és Románián keresztül halad). A felek megállapodnak abban, hogy „a szokásos módon” használják fel a kriptopénzt.

Ez is érdekelheti:  Törtek-zúztak Magyar Péter hívei Tatabányán (videó)

A maffiaháborúkhoz, a vallási szélsőségekhez és a pszichopatákhoz kapcsolódó kockázatok és fenyegetések nem tűntek el Európából, miután Macron és Ursula von der Leyen szolidaritásukat fejezték ki Zelenskijjel. Kézigránátot és páncéltörőket, több tonna Semtexet és TNT-t szállítottak Európába ugyanazokon az albán fegyvercsempész csatornákon keresztül, Románián át. Az Interpol és az Europol szemet huny.

Mindannyian szomorúan és fájó szívvel fogjuk megtudni, hogy egy ukrán Fort 301-es mesterlövész puskagolyó szétzúzta az Elysée-palota lépcsőjén a békéért dolgozó elnök törékeny kis reményét. De vigyázz a bumeráng effektussal!

Ha Franciaország elküldi a 155 mm-es Caesar tarackokat a banderista maffiával kötött szerződések fekete lyukában, akkor nem kell majd azon meglepődnünk egy napon, hogy ezek az eszközök városainkban és falvainkban jelennek meg.

Eközben az ukrajnai demokráciáról szóló álmok szörnyetegeket szültek Európában.


A szerző, Arnaud DEVELAY, nemzetközi büntetőjogra szakosodott ügyvéd. Pályafutását 2005-ben kezdte az Egyesült Államok volt igazságügyi minisztere, Ramsay CLARK mentorálásával, Szaddám Huszein volt iraki elnököt és társait védve. Ezután részt vett Ilitch RAMIREZ SANCHEZ (CARLOS) védelmében, tanácsot adott az Alkotmányozó Sárgamellényes Mozgalom egyes alakjainak, mielőtt két évet a Szíriai Arab Köztársaságban töltött, és beszámolt a CAESAR szankciórendszer káros hatásairól.

A cikket Arnaud Develay írta a TID Paris részére

A Nemzeti InternetFigyelőnek fordította: Tamás a Krímből

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük