KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Arányosság a javából: akár 8 évet is kaphat, mert konzervdobozzal netezett

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

parabolaA 23 éves férfi ellen a Miskolci Járási Ügyészség közérdekű üzem ellen elkövetett információs rendszer és adat megsértésének bűntette miatt emel vádat.

A rendőrség közleménye szerint a férfi jövedelemmel nem rendelkezett, nem tudott előfizetni internetre, ezért hulladékanyagokból, például kutyakonzerves dobozból és egy rozsdás parabolaantenna-tányérból működőképes vevőeszközt épített, ami felismerte egy szolgáltató rádióhullámú hálózatát.

A férfi ezt a szerkezetet egy laptophoz csatlakoztatta, és egy program segítségével feltörve a rendszert, létező előfizetők azonosítójával csatlakozott a hálózatra, amit jogosulatlanul, ingyen használt.

Emiatt a rendszerben kimaradások jelentkeztek, a szolgáltató pedig bemérte az illegális vevőberendezés helyét és felderítette az elkövetőt is. Mivel az elektronikus hírközlő hálózat közérdekű üzemnek minősül, így a vádlott cselekménye 2-től 8 évig terjedő börtönnel is büntethető.

A házi készítésű jelvevő berendezés:

konzerv1

Forrás: hirhatar.hu

NIF kérdés: És mi a helyzet az életellenes bűncselekményeket elkövetőkkel?
Nemzeti InternetFigyelő

Ez is érdekelheti:  Eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

0 thoughts on “Arányosság a javából: akár 8 évet is kaphat, mert konzervdobozzal netezett

 1. Ezen az embernek nevetni lenne kedve – ha nem lenne véresen komoly. Ezért 2 – 8 év? Hol itt az arányosság? Kozma gyilkosai nem kaptak 8 évet! Nem kapnak 8 évet azok sem, akik pl. kiszerelik a csavart a talpfából sínek mellett! Nem kapott ilyen büntetést senki, aki pl. bedobálta a vonatok ablakát kővel.
  Úgy látszik, ha egy multi hálózatát megcsapolják, az felér egy életellenes bűncselekménnyel! (Persze, attól függ, hogy ki és hol! Az illegális “áram-vételezők” által okozott kárt a tisztességes emberekkel fizettetik… Azért még nem hallottam, hogy pl. Lyukóvölgyben ejnye-bejnyén kívül büntetést szabtak volna ki.)
  Nagy Péter

  1. A rendszert üzemeltetőt kellene büntetni, vagy azt aki azt foglalkoztatja!

 2. Aláírom, hogy bűncselekményt követett el mások kárára. DE ha a dolog másik oldalát nézzük, miszerint elég okos ember lehet, ha képes volt ilyen alapanyagokból és egy program segítségével internetezni, akkor inkább azon kellene elgondolkoznia a multinak, hogy lehet hogy alkalmaznia kellene egy ilyen jó kreativitással rendelkező embert és max. pénzbüntetéssel sújtani, mintsem 2-8 évet a nyakába sózni.
  Arányosság? Hmm

 3. Az okozott kár 50.000 Ft alatt van, nem? Akkor még csak nem is szabálysértés. Mitől lenne 2-8 év?

 4. A társaságok joga ugyebár minden emberi jognál előbbre való volna. De mára a multik a kormányokat és az államhatalmi szerveket kizárólag azért működtetik, hogy a társaságok szerzett előjogait, adókedvezményeit és törvények alóli mentességét fenntarták. Régen csak olyan társaság jöhetett létre, ami a közjót szolgálta. Mára a társaságok átvették az uralmat az államhatalmak fölött, és az államhatalmakat szolgálatukba állították. Dimitrov szerint a fasizmus, a banktőke és az ipari töke uniójának nyílt diktatúrája. Ma ez működik az egész világon, Irán kivételével.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük