KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ami Áder "ünnepi" beszédéből kimaradt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Nyílt levél Áder János úrnak a Magyar Köztársaság elnökének

 

ÁderTISZTELT ELNÖK ÚR!

A roma holokauszt 70. évfordulója alkalmával elmondott ünnepi beszédében,  nem először fogalmazott meg olyan kijelentést, amelyben közvetlenül és/vagy  közvetve,  az egykori magyar kormányt és a magyar népet is felelőssé teszi a történtekért, mintegy kiterjesztve a kollektív felelősség  – elfogadhatatlan elvét vagy gyakorlatát –  a  magyarságra.

Tisztelt Elnök Úr! Feltételezésem szerint, Önt nem kifejezetten jól felkészült „tanácsadók” segítik a munkájában, mert hézagos vagy felületes ismereteik lehetnek legújabb kori történelmünk tárgykörében. Ezek a hibák magyarázhatók az életkorukból adódó tapasztalatlanságukkal, de magyarázhatók a hazánkra (a magyarságra) özönlő,- gyűlölködő hazai és külföldi propaganda tudatmérgező hatásával is.

Merthogy,-  az Ön részben  helytálló és megszívlelendő tézisei nem tükrözik az érintett korszak világméretű (ezen belül európai) politikai és katonai helyzetét, különös tekintettel hazánk geopolitikai és geostratégiai helyzetére, és a magyar kormány, valamint az állampolgárok „mozgásterére”.

A náci Németország néhány hónap leforgása során szinte egész Európát gúzsba kötötte, az ún. „szabad világ” is keveset tudott (vagy keveset hitt) a hitleri apparátus népirtó tetteiről (és még kevesebbet tett ellene)!

Európában – egyedüli államfőként –  Horthy lépett fel (nemegyszer) Hitler ellen, kormánya pedig  ügyesen „lavírozva” késleltette Hitler hazánkkal szembeni terveinek megvalósítását.

A magyar állampolgárságú, valamint az ide menekült zsidók nálunk  voltak a legnagyobb biztonságban, és a németek által megszállt európai államok  közül  itt   vészelték át legtöbben  a nácizmus borzalmait. Mégis bekövetkezett az a paradox helyzet, hogy az életben maradt hazai és külföldi zsidó állampolgárok (valamint utódjaik) többsége „agitál” Horthy és a magyarság ellen, és „bölcsen” magyarázgatják, hogy mit kellett volna tennünk a (világ által  – akkor – nem ismert, vagy propaganda értékűnek tartott)  holokauszt ellen.

Ez is érdekelheti:  Orbán Navalnijról: Sovinisztáknak a magyar parlamentben nem jár tisztelet

Kétségtelen, hogy voltak olyan magyarok, akik  parancsra vagy önszántukból segítették a GESTAPO magyarországi tevékenységét, de  Tisztelt Elnök Úr,-   az is kimaradt az ünnepi beszédjéből, hogy a bűnösök elsöprő többsége elnyerte a méltó büntetését, sőt  gyakran annál még többet is, „csatolmányként” bűntetve családtagjaikat, barátaikat vagy munkatársaikat. Vagyis,- ma már aligha van olyan személy hazánkban, akinek le kellene sütni a szemét a 70 éve lezajlott dolgok miatt, elismerve természetesen azt, hogy történelmünket meg kell ismerni, a bűnösöket meg kell nevezni, el kell ítélni és a tanulságokat le kell vonni.

Csupán az összevetés céljából megemlítem, hogy hasonló felelősségre vonás  elmaradt a  Rákosi, Kádár és Gyurcsány korszakok népirtó, gazdasági és erkölcsi romlást okozó felelősei ellen.

Tisztelt Elnök Úr! Sajnálatos, hogy ünnepi beszédjéből kimaradtak azok, akik (szép számmal) az üldözöttek védelmére keltek, és sokan megtették azt, amit zsidó honfitársaink nem mertek megtenni, hogy szembe szálltak a németekkel és/vagy a nyilasokkal. Ezeket a tényeket kevesen ismerik, mert még a MAZSIHISZ is elhallgatta pl. Fehér  Lajos  40 (azaz negyven) hiteles  tanúkkal igazolt tettét, aki embereket bujtatott, és hónapokon át segítette  (élete és /vagy szabadsága kockáztatásával) a gettóban lévő zsidókat pékáruval, liszttel, lóhússal, zsírral, margarinnal  vagy más élelmiszerekkel.

Horthy és kormánya nem felelős a holokausztért, mert ha nem azt teszi amit tett, akkor ma aligha lenne olyan zsidó  állampolgárunk, aki most kritikusaként lépne fel ellene!  Sokan elfelejtkeznek arról, hogy Wehrmacht képes volt lerohanni Európa nagy részét, hazánk megszállása sem 1944-ben következett volna be Horthy és kormánya „manőverezése” nélkül, hanem évekkel korábban, ami nagyságrendileg is nagyobb tragédiát eredményezett volna, mint az 1944-es megszállást követő időszak tragédiája.

A holokausztért a főfelelősség Hitlert és bandáját terheli, és Horthynál sokkal többet tehettek volna (többek között) Svédország, Nagy-Britannia, USA, Szovjetunió, Kanada és számos más állam vezetői, akik minden kockázat nélkül tájékoztathatták volna a világ közvéleményét a német lágerekben folyó népirtásról.   E helyett most, mintegy összebeszélve, Magyarországot tűntetik fel a politikai menüjükön a holokauszt főbűnöseként, az „alapanyag” zömét pedig azok a zsidó állampolgáraink adják, akik  Horthy politikájának  és a Zsidó Világtanács intelmének köszönhetően életben maradtak, mert a többi megszállt államokban likvidált zsidók nincsenek olyan helyzetben, hogy egykori kormányaikat  kritizálják.

Ez is érdekelheti:  Ukrajnában brutális üzemanyag hiány és áremelkedés várható

Természetesen szükségesnek tartom a megemlékezést a holokauszt áldozatairól, de nagyban növelte volna az értékét, ha az önostorozás helyett, az érintett korban  kialakult vis maior  helyzet is  a megemlékezés részét képezte volna.

Végül pedig,  Elnök Úr záró gondolatát  érintve, miszerint: „Az egymásnak megadott tisztelet lehet az a kulcs, ami kaput nyithat számunkra, hogy közös múltunk szégyenéből és fájdalmából is új világot formálhassunk”, legnagyobb sajnálatomra el kell utasítanom ezt a megfogalmazást, mert a kollektív felelősség elvetéséhez hasonlóan, nem fogadhatom el a „közös múltunk szégyenét” sem!  Szégyenkezzen (és bűnhődjön) az aki elkövetett elítélendő dolgokat, ugyanakkor legyünk büszkék azokra, akik emberhez méltóan cselekedtek  kritikus (válságos) helyzetekben is.

                                                                                                                     Tisztelettel:

                                                                                                                                    (Prof. Dr. Bokor Imre)

                                                                                                                         nyugállományú mérnök ezredes,

                                                                                                                          az MTA hadtudományi doktora

P.S.: A zsidó és a roma holokauszt emléknapokhoz hasonlóan, javaslatot teszek   egy olyan emléknap kijelölésére, amelyen a Kun Béla, J. B. Tito, Rákosi Mátyás, Kádár János,  J. V. Sztalin és Ny. Sz. Hruscsov elvtársak vezérletével végrehajtott, magyar állampolgárok kitelepítésére, megkínzására, bebörtönzésére, munka-táboroztatására vagy likvidálására emlékeztetik  az utókort!

 Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

8 thoughts on “Ami Áder "ünnepi" beszédéből kimaradt

 1. Bokor Imre professzor úr rendszeresen, mint az élő lelkiismeret fejti ki gondolatait. Mindig, minden írásával mélységesen egyetértek. Bár ilyen mély ismeretekkel rendelkeznének azok, akik tanácsadónként működnek az érthetően szerény ismeretekkel rendelkező ünnepi beszédeket mondó főméltóságok mellett.

 2. Teljesen egyetértek Bokor professzor úr fenti cikkével. Jómagam 85 éves gyémánt diplomás geológus vagyok. Átéltem a második világháborút fiatalként, az 56-os és utáni rémtetteket. Angolul-németül-spanyolul beszélek, sokat jártam és éltem külföldön, igy mindig jól át tudtam és tudom tekinteni az eseményeket. El vagyok keseredve, hogy ennyi nemtelen és aljas támadás éri hazánkat és a magyarságot és nem tudunk semmit se tenni ellene, illetve nagyon gyengén reagálunk ezekre.

 3. Áder úr méltó a Fideszhez.
  Csak azt nem értem, ha ennyire képviselik a zsidó, és cigány érdekeket, akkor miért támadják őket állandóan?
  Hiszen éjjel-nappal a holokausztról hallunk, ugyanakkor az egyik kárpótlásnál beadtam az igényt apám helyett, hogy az oroszok agyonlőtték a nagypapámat, és a az otthon lévő családtagokat, mégis apám elutasítást kapott.Pedig emlékművön is ott a nevük.
  Baumag

 4. Előre bocsátom, hogy mivel magyar nyelvünk egyik sajátossága, hogy a felháborotó cselekvések, magatartások jellemzésére kemény „nem ildomos”(de nem közönséges trágár) szavakat, kefejezéseket
  használunk.
  Új kor EGYETLEN nemzetfelelőséggel rendelkező ÁLLAMFÉRFI -Horthy Miklos volt az, akinek sok vér volt a pucájába, tehát nemzőképes volt. Nem számolva az Őt érő kritikával az elégedetlekedőkkel Könyörtelenül magvállt az ovatoskodó, tartozkodó, egyénektöl, vagyis akik nem rendelkeztek valódi bátor hátározott kemény férfiassággal. ORBÁN VIKTOR határozott BÁTOR, elszánt kemény igaz férfiunak (s megfelelő Kormányfőnek)Látszik. de egy fecske nem csinál nyarat.
  Az Államelnökünk és egy sor vezető politikusunk sajnos, nem rendelkezik hasonló tulajdonsággal. azaz hiányzik a vér a ….. .
  Az államnak módjában áll befogni a száját MINDEN Magyarellenes
  pofának, megvállni azoktol kik pucukájukban nincs elegendő vér. Igy cslekedett Horthy Miklos, igy lett egy kifosztott megcsonkitott megfélemlitett megalázott országbol egy iparilag fejlett önnáló FÜGGETLEN SZABAD ország melynek a népe visszaszerezte büszkeségét, elkötelezettségét a magyarság tudateszméje mellett.
  De akár Putyin is példa lehet, mivel kikényszeriti a tiszteletet. Az ország 78% támogatja Őt. A világ szinte ősszes felelős politikusa tisztelett tudójan viszonyul hozzá, mivel a bátor, határozott kiállás tiszteletet , megbecsülést, elismerést vállt ki, a félénk határozatlan, tartoózkodó magatartás (az elegendő fér hiánya a … = a férfiak férfiatlansága) még a legközelebbi baráti körben is megvetést vállt ki…
  Vitéz Kövér György. Kárpátalja.

  1. „ORBÁN VIKTOR határozott BÁTOR, elszánt kemény igaz férfiúnak (s megfelelő Kormányfőnek)Látszik. de egy fecske nem csinál nyarat.”
   Azt hiszem tévedni tetszik. Sajnos ez a baj az országunk körül élő magyarsággal, hogy információjukat sokan nem tapasztalatból szerzik, hanem a hazug médiából. Amilyen a vezető, olyan a beosztott is.
   Ezt szívjuk, amikor a magyarság hálából ismét Orbánt segítette a hatalomba.
   Tessék elhinni, hogy ezalatt a sok dicsérő jelző mögött rengeteg hazugság, ármány, és manipuláció van.
   Nem véletlenül kaptak Önök szavazati jogot. Biztos vagyok benne, hogy Orbán urat nem a hazafiság, és a nemzet vezérelte, hanem tudta, hogy ezt illik meghálálni.
   Sajnos a mi bőrünkre.
   Baumag

 5. Az orsós likud vitya vizet prédikál, de bort iszik! Szavakban a Magyar népért küzd, de minden tette a Magyarok ellen van! Az összes közhatalmi funkcióba a Magyar gyűlölő zsidókat rakta, minden tette a Magyarok ellen irányul! Nem véletlen mert a létező legrosszabb a származása cigány-zsidó! Ennél rosszabb keverék nem létezik!
  kató rudi

 6. Egy probléma bosszant már rég ota, hogy annak idején a Zsido Alapitvány küldte minden honapban Horthyéknak Portugáliába a havi apanást. Söt most is a kenderesi kápolnánál bár már kevesebb de még mindig zsido koszorut raknak a kápolna bejáratához. Szeretném tudni, hogy miért ez a nagy csend mért nem szolalmár meg végtre ez az alapitvány, hogy sluß több szöveget nem akarunk hallani. Vagy már ök is zsarolhatok valami oknál fogva??????????? Lassan már oda jutunk, hogy a magyarok nagyobb bünösök mint a német és a hozzá önként kapcsolodo országok????? Ezt volna jo megtudni.
  Na a másik, hogy a tudatlan emberek. Ugyan kérem MÈCS IMRE aki állandoan ott van már ne mondja senki, hogy ö olyan primitiv valaki kedves nejével eggyüt!!!!!!!! Tudom, hogy spicli volt a kezdetektöl kezdve de gondolom, hogy elképzelhetö némi spiclis apanás is jár ezért. Sajnos ilyenek vannak arra felé akik sajnos igen is tudják, hogy mi volt mert annyira nem analfabéták.

 7. Bokor ur hozzaszolasahoz annyit, hogy az Egyesult Nemzetek Szervezete az ENSZ Alapokmanya TILTJA a kollektiv diszkriminacio minden formajat es az ENSZ Alakulo ulesen elfogadott Alapokmany a Nurnbergi Katonai Birosag Alapokmanyat is elfogadta. Ennek megfeleloen a Nurnbergi Katonai Birosag minden iteletere RAVEZETTE, hogy EGYENI felelosseg van es NINCSENEK Kollektiv bunok. Pl.ennek alapjan a Benes torvenyek torvenytelenul maradtak eletben es Ader inkabb azzal foglalkozhatna. O azonban ezek szerint tamogatja a Benes torvenyeket. Magyarorszag alairta az ENSZ Tagsagakor, hogy ELFOGADTA az Alapokmanyt, tehat Ader kijelentesei nemzetkozi torvenyeket sertenek. Minimum a lemondasa, amennyiben Bokor ur megjegyzesei megalljak a helyuket. Nemzetgyalazasert azonban kulon vizsgalatot kell inditani. Senki se gyalazghassa a magyarsagot Hunniaban. Egyszer mar a liberalfasizmusnak eis gatat kellene vetni. Geonczeol Gyula Felvidek/Cleveland, Ohio.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük