KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Amerikai politikusok utaztak Kijevbe és figyelmeztették Zelenszkijt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Három Kijevbe látogató amerikai kongresszusi képviselő hétfőn ígéretet tett Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek az amerikai támogatás folytatására, de figyelmeztették, hogy most már Washington figyelmét Izrael is igényli.

Zelenszkij hivatala megosztott egy ötperces videót az ukrán vezetés és az amerikai küldöttség – a J. French Hill arkansasi republikánus, valamint Stephen Lynch massachusettsi és Mike Quigley illinois-i demokrata képviselő – közötti találkozóról.

“Tiszteljük önöket, a republikánus és a demokrata pártot, Joseph Biden elnök kormányát, valamint az amerikai kongresszus mindkét házát, akik egységesen kiállnak Ukrajna mellett” – mondta Zelenszkij a látogatóknak. “Ez erőteljes jelzést fog küldeni a világnak azok számára, akik győzni fognak a szellemi értékeinkért – a szabadságért és a demokráciáért – folytatott küzdelemben”.”

Hill biztosította Zelenszkijt a Capitol Hill “kétpárti támogatásáról”, de megjegyezte, hogy az Egyesült Államoknak most azzal kell foglalkoznia, hogy segítse Izraelt a Hamász elleni gázai háborúban.

“Az önök harca a mi harcunk is” – mondta Lynch, és ígérte, hogy a kongresszus továbbra is finanszírozni fogja az Ukrajnának nyújtott támogatást.

Quigley, aki Kijev egyik legnagyobb támogatója, sürgette Zelenszkijt, hogy a katonai segítség mellett több érvet is hozzon fel a gazdasági és humanitárius segítségnyújtás mellett, hozzátéve, hogy az USA érdekelt abban, hogy Ukrajna “önellátóbbá váljon” a lőszerellátás tekintetében.

“Megértem, hogy szükség van 155 mm-es lövedékekre, de Izraelnek is szüksége van rájuk” – mondta Quigley Zelenszkijnek a kijevi fordítás szerint.

Nem volt világos, hogy Quigley milyen önellátásra gondolt, mivel Ukrajna több mint egy éve teljes mértékben a nyugati fegyver- és lőszerszállításoktól függ, mivel mind a hadserege, mind az ipara összeomlott az Oroszországgal zajló konfliktus miatt.

Biden 64 milliárd dolláros támogatást kért a kongresszustól Ukrajnának, amelyet az Izraelnek nyújtott támogatást is tartalmazó 104 milliárd dolláros törvényjavaslatban foglaltak össze. A múlt héten a Fehér Ház megváltoztatta “kommunikációs” stratégiáját, és azzal érvelt, hogy a Kijevnek küldött pénz valójában “erősíti az amerikai gazdaságot és új amerikai munkahelyeket teremt”.

Miközben az amerikai hadiipari vállalkozók zsebelték be az Egyesült Államok által Kijevnek tavaly február óta folyósított 44 milliárd dolláros katonai támogatások nagy részét, ez nem jelentett több amerikai munkahelyet vagy ipari termelést – jelentette szombaton az NBC News.

A múlt hónapban az Egyesült Államokba látogató Zelenszkij a Time Magazine hétfőn megjelent cikke szerint azt mondta a kongresszusnak, hogy ha az amerikai támogatás elapad, Ukrajna “veszíteni fog”. Még ha az Egyesült Államok és szövetségesei valahogy fenn is tudják tartani a fegyver- és lőszerszállítások ütemét, Ukrajna már annyi veszteséget szenvedett, hogy jelenleg nincsenek emberei, hogy felhasználja őket – mondta nemrég a Time-nak Zelenszkij néhány tanácsadója.

Ez is érdekelheti:  Biden figyelmeztette Izraelt, Trump kiállt a megtámadott ország mellett (videó)

Orosz Hírek

Kiemelt képen: amerikai politikusok Kijevben 2023

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük