KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Amerikai lap: a világnak szüksége lesz Trump és Orbán szövetségére 2025-ben és azt követően is

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A két politikus hasonlóképpen viszonyul a családi értékekhez, a vallásszabadsághoz, a szociálpolitikához és a soha véget nem érő háborúk finanszírozásának kérdéséhez.

Megerősítést nyert a korábbi értesülés, miszerint Donald Trump volt amerikai elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök ezen a héten találkozni fognak Floridában. A Washington Times szerint a két erős vezető találkozása szimbolikus jelentőséggel is bírhat, ugyanis a kettejük vezetői szövetsége a világ színpadján képes lenne megállítani a woke ideológia előretörését.

A lap szerint jelenleg a világpolitika színterén csupán Donald Trump és Orbán Viktor karaktere emelkedik ki a mezőnyből. Ebből adódóan mind a csodálók, mind pedig a kritikusok figyelmét is felkeltik. Bár a világ különböző sarkaiból származnak, a két vezető között akár a kormányzás terén, akár a politikájukban vagy akár a nemzetükre gyakorolt hatás terén sok hasonlóságot lehet felfedezni.

Mindketten ragaszkodnak a konzervatív értékekhez, különösen olyan kérdésekben, mint

 a hagyományos család és a vallásszabadság védelme, a progresszív szociálpolitikával szembeni ellenállás és a soha véget nem érő háborúk finanszírozásának elutasítása.

További hasonlóság, hogy mind  Trump, mind pedig Orbán kihasználta a hagyományos politikával szembeni széles körű elégedetlenséget, és az egyszerű emberek bajnokaiként tudtak fellépni, az elittel szemben. Az elitek által erőltetett woke ideológiával szemben is hasonlóképpen vették fel a harcot.

Kívülállóként mindketten egy korrupt establishment ellen harcolnak, ez pedig mélyen rezonál a lakosság azon szegmenseivel, akik joggal érezhetik elhanyagolva magukat.

Trump „Amerika az első” szlogenje magában foglalja azt az egyoldalú külpolitikai megközelítését, amelyet a protekcionista kereskedelmi intézkedések és a többoldalú megállapodásokkal szembeni szkepticizmus jellemez. Orbán Viktor eközben egy hasonló szlogent hirdetett, amely a magyar kultúra és értékek megőrzését hangsúlyozza a külső fenyegetésekkel szemben, különösen a bevándorlás és a globalizáció kapcsán.

Mandiner

Kiemelt képen: Orbán Viktor és Donald Trump / Fotó: Facebook

Ez is érdekelheti:  Ukrajna csapást mért a krími orosz parancsnokságra

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük