KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Amerikai házelnök: Izrael támogatása sürgősebb, mint Ukrajnáé

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Joe Biden elnök legutóbbi, Ukrajna megsegítésére irányuló kérése háttérbe szorul, mivel az amerikai törvényhozók ezen a héten arról szavaznak, hogy az Izrael védelmének támogatása a Hamász elleni háborúban sokkal “sürgetőbb” prioritás – árulta el Mike Johnson, a képviselőház újonnan megválasztott elnöke.

“A héten egy önálló Izrael-finanszírozási törvényjavaslatot fogunk előterjeszteni a képviselőházban” – mondta Johnson vasárnap a Fox Newsnak adott interjújában, amelyből a Reuters idézett.

“Tudom, hogy kollégáink, republikánus kollégáink a szenátusban is rendelkeznek egy hasonló intézkedéssel”.

Arra nem utalt, hogy a képviselőház mikor veszi napirendre az Ukrajnának nyújtott finanszírozás legújabb javaslatát.

Biden azt szorgalmazta, hogy az Ukrajnának és Izraelnek nyújtott támogatásokat egy 106 milliárd dolláros sürgősségi finanszírozási törvényjavaslatba foglalják össze, ahelyett, hogy a törvényhozók külön-külön szavaznának a témákról. Kormánya a hónap elején mutatta be azt a tervet, amely további 61,4 milliárd dollárt biztosítana Ukrajnának az Oroszország fennálló konfliktus folytatásához szükséges további finanszírozására, 14,3 milliárd dollárt Izraelnek, és 9,2 milliárd dollárt humanitárius segélyezésre mindkét országban.

A kongresszus korábban négy fordulóban 113 milliárd dollárnyi ukrajnai segélyt hagyott jóvá, de a republikánusok ellenállása a Kijevnek nyújtott további támogatással szemben egyre erősödik. A képviselőházi törvényhozók többsége a republikánus párton belül most ellenzi, hogy további támogatásokat küldjenek Ukrajnának, és a republikánusok között a kérdéssel kapcsolatos viták hozzájárultak ahhoz, hogy e hónap elején Johnson elődjét, Kevin McCarthyt leváltották a képviselőház elnöki posztjáról.

Johnson azt jósolta, hogy az önálló Izrael-törvényjavaslat mind a képviselőházban, mind a szenátusban erős kétpárti támogatást fog kapni.

“Az a szándékom, hogy ezt nem használom fel semmilyen pártpolitikai játszmára” – mondta. “Ez egy nagyon komoly ügy.”

Az új házelnök, aki eddig is szkeptikus volt a Kijevnek nyújtott támogatással kapcsolatban, egy csütörtökön megjelent Fox-interjúban azzal érvelt, hogy a Biden-kormányzat nem adott útitervet arról, hogy mit vár az Ukrajnának nyújtott masszív segélyekkel, és hogyan tervezi a konfliktus lezárását. Ezzel szemben Izrael támogatásával kapcsolatban nincsenek ilyen fenntartásai.

Ez is érdekelheti:  Szijjártó: A kormánynak nincs szüksége amerikai kioktatásra

“Úgy gondoljuk, hogy ez sürgető és sürgős szükséglet” – mondta Johnson a vasárnapi interjúban.

“Sok minden történik a világban, amivel foglalkoznunk kell, és fogunk is, de jelenleg az Izraelben zajló események kapják az azonnali figyelmet, és úgy gondolom, hogy ezt külön kell választanunk és végig kell vinnünk”.

Johnson, aki szombaton Las Vegasban a Republikánus Zsidó Koalíció csúcstalálkozóján beszélt, azt mondta, hogy a rendezvényen “első kézből hallott beszámolókat” a Hamász izraeliek elleni atrocitásairól.

“Ez országunk számára prioritás, és nem engedhetjük, hogy folytatódjon a brutalitás és az egyszerűen kimondhatatlan gonoszság, ami most Izrael ellen történik” – mondta. “Ki fogunk állni a barátaink mellett”.

Orosz Hírek

Kiemelt képen: Mike Johnson (R-LA) letette hivatali esküjét, miután 2023. október 25-én megválasztották a washingtoni Capitolium új elnökévé. REUTERS/Elizabth Frantz/File Photo Acquiring Licensing jogok

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük