KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Állítsák le a miskolci egészségügy tönkretételét!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

orvos

Miközben az észak-koreai propagandagépezetet is megszégyenítő fideszes sikerkampány csúcssebességre kapcsolva dübörög, Miskolc és a megye egészségügyi ellátása már a működőképesség határán vergődik, állítja a Jobbik önkormányzati képviselője.

Badány Lajos szerint a szakmaiságot teljesen nélkülöző, átszervezésnek nevezett intézkedéssorozat hátterében egyes döntéshozói csoportok érdekei és egyéni ambíciók vélelmezhetők, mely személyek – politikai kapcsolataik révén – érinthetetlennek bizonyulnak. Immár tízmilliárdokat költenek el a városban és a megyében, miközben az ellátás egyre rosszabb lesz, a körülmények pedig a sajtóban jól mutató épületfelújítások ellenére mind a betegek, mind az egészségügyi dolgozók szempontjából romlanak. A szisztematikus leépítések és profil kiszervezések már évekkel ezelőtt felvetették a tudatos tönkretétel és hűtlen kezelés gyanúját, hangzott el a Jobbik hétfői tájékoztatóján.

Badány elmondta: a baleseti sebészet egy centrumba zsúfolásával elembertelenedett az ellátás, amely szakmailag sem javult. A sérültek gyógyítása sokszor szenved késedelmet, és minőség szempontjából is hagy kívánnivalót maga után. Az orvosok sem érzik jól magukat, nem tudnak megfelelni mindig a szakma szabályainak.

A Sürgősségi Betegellátó Osztály Megyei Kórházba való átköltöztetése óta a betegek órákig várakoznak, és a végleges ellátásuk esetenként fél napot, vagy akár egy napot is csúszik. Ráadásul még az a meghirdetett szólam sem lett igaz, hogy így olcsóbb lesz az ellátás – véli a Jobbik képviselje.

Hozzátette: a Semmelweis Kórház aktív és rehabilitációs osztályai – közel 1500 ágy – aktív sebészeti háttér nélkül maradtak, amely életveszélyes helyzetet fog teremteni. A fél megyét ellátó két belgyógyászati osztály, az aktív szülészet-nőgyógyászati osztály, a regionális haematológia, a megyei infectológia mellől költöztetik el a sebészeti osztályt. Elvileg a régió legnagyobb tüdőgyógyászati centrumát hoznák itt létre, ezzel párhuzamosan viszont a Megyei Kórházba telepítik át a mellkassebészetet a fejlesztendő tüdőgyógyászat mellől. A politikus szerint mindez érthetetlen, hiszen a mellkassebészeti beavatkozások 80-90százaléka tüdőgyógyászati ellátáshoz kapcsolódik. A Megyei és a Semmelweis Kórház között a hatékony konzílium lehetősége sem biztosított.

A Jobbik választ vár Dr. Tiba Sándor főigazgatótól: kinek áll érdekében a Semmelweis Kórház leépítése, és a szakmailag elhibázott átszervezések, döntések által az ellátás veszélyeztetése?

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

0 thoughts on “Állítsák le a miskolci egészségügy tönkretételét!

  1. Tönkretett egészségügyért igazán nem kell Miskolcig menni! Bárhol az országban csak ezzel találkozunk. Nyilván ez volt a cél. Akik szétlopták az országot, , azoknak ott vannak a magánklinikák, az összes többi nyugodtan dögöljön meg, de előtte tartsa jól a gyógyszermaffiát, majd még utoljára a temetkezési maffiát!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük