KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az amerikai professzor szerint, akár össze is omolhat a NATO 2025-re

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Donald Trump visszatérése a Fehér Házba az Ukrajnának nyújtott amerikai katonai segélyek végét jelentheti, így a megosztott Európa fizetheti Kijev számláit, és végül a NATO is megszűnhet – állította Phillips Payson O’Brien akadémikus a The Atlantic című lapban szombaton.

Az Ukrajna fegyverrel való ellátásának elutasítása az, ami jelenleg Trump támogatói bázisának álláspontja, akik O’Brien számításai szerint a Republikánus Párt választóinak háromnegyedét teszik ki. Trump többször megfogadta, hogy beiktatását követően „24 órán belül” a katonai segítségnyújtást fogja eszközként felhasználni arra, hogy Ukrajnát béketárgyalásokra kényszerítse Oroszországgal. A GOP jelöltségéért küzdő két közvetlen vetélytársa – Ron DeSantis és Vivek Ramaswamy – szintén a Kijevnek nyújtott támogatás korlátozásáról beszélt.

A három potenciális jelölt közül Ramaswamy ment a legmesszebb azt javasolva, hogy az Egyesült Államok ismerje el Oroszország ukrajnai területi követeléseit, cserébe azért, hogy Moszkva eltávolodjék Pekingtől.

„Ha Trump vagy valamelyik republikánus versenytársa nyeri az elnökséget 2024 novemberében, Európa egy olyan új amerikai kormányzattal találhatja magát szemben, amely leállítja az Ukrajnának nyújtott eddigi támogatásokat”

– figyelmeztetett O’Brien.

Ebben a forgatókönyvben – folytatta – az európai országok nem lennének képesek pótolni az amerikai katonai támogatás kiesését, ami Ukrajna katonai vereségét eredményezné. Hozzátette, hogy ha az Egyesült Államok kikerülne a képből, Európa is megosztott lenne a kérdésben: a keleti és balti országok szeretnék, de nem tudnák fenntartani a fegyverszállításokat Kijev részére, ráadásul az olyan nyugati nemzetek, mint Franciaország és Németország inkább a békére törekednének Oroszországgal.

„Az eredmény a legjobb esetben a keserűség és a bizalmatlanság öröksége lehet, a legrosszabb esetben pedig az európai együttműködés tartós felbomlása”

– jelentette ki.

O’Brien, aki lelkes támogatója Ukrajnának, azzal érvelt, hogy az európai országoknak azonnal növelniük kell a katonai termelést, hogy felkészüljenek erre a lehetőségre. Mivel azonban az eurózóna 2023 első három hónapjában recesszióba lépett, Németországban pedig visszaesett az ipari termelés, az európai államok valószínűleg nem lesznek képesek egyedül támogatni az ukrán hadsereget.

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor Ukrajna-párti aláírását követeli Meloni pártcsaládja

O’Brien előrejelzései azon a feltételezésen alapulnak, hogy Ukrajna 2025-re még harcképes lesz. Orosz adatok szerint Kijev 43 ezer embert vesztett a jelenleg is zajló ellentámadás első két hónapjában, anélkül, hogy sikerült volna áttörnie az Oroszország által a teljes Herszon-Donyeck frontvonal mentén lefektetett többrétegű védelmi vonalakat.

A hadművelet június eleji kezdete előtt a nyugati média többször is jelezte, hogy az offenzíva sikerétől függ a Kijevnek nyújtott amerikai és NATO katonai támogatás folytatása. Most, közel három hónap elteltével az ellentámadást széles körben kudarcnak tekintik.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Donald Trump és Jens Stoltenberg NATO-főtitkár részt vesz a NATO-vezetők találkozóján az angliai Watfordban, 2019. december 4-én © AP / Frank Augstein

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Az amerikai professzor szerint, akár össze is omolhat a NATO 2025-re

  1. Ha nincs Varsói Szerződés, akkor a NATO csak felesleges furkósbutként használható, ami egy nagyon drága FURKÓSBOT !

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük