KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ajánlásgyűjtés: nem jött össze Magyar Péteréknek

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Úgy tűnik, mégsem olyan népszerű vidéken Magyar Péter pártja

Magyar Péter pártja mégsem ad le a Választási Irodákhoz megyei listákat, a Tisza Párt nem indul a megyei közgyűlési listákért – jelentette be Magyar Péter a közösségi oldalán. A baloldali politikus szerint, bár a szükséges ajánlások összegyűltek, mégis így döntöttek. A döntést azzal indokolta, hogy a jelöltek között lehetnek „álcivil kormánypárti és ellenzéki pártokhoz köthető trójai falovak”, és ezek miatt inkább lemondanak a listaállításról.

Ezzel Magyar Péter tovább halad azon az úton, amelyet korábban már Márki-Zay Péter is megjárt, nála is kialakulhatott egyfajta üldözési mánia. A baloldali politikus most azt sugallja, hogy őt ellenségek, ügynökök veszik körül és furakodnak be pártjának soraiba. Nem ez az első erre utaló jel a baloldali politikus megnyilvánulásaiban: a Magyar Nemzet korábban már beszámolt róla, hogy Magyar Péter szerint a „rezsim” minden lépését figyeli, szerinte ráállítottak kétezer ügynököt, hogy figyeljék a tevékenységét.

Mégsem megoldás az internetes toborzás?

Sajnos a rendelkezésünkre álló rendkívül rövid idő nem volt elegendő ahhoz, hogy minden jelölt múltját és motivációját tökéletesen fel tudjuk deríteni

– magyarázza Magyar Péter a választásoktól való elállást.

Pedig korábban pont ő volt az, aki a kampánya elején arról beszélt, hogy az interneten toborozni és a közösségre bízni az építkezést demokratikus.

Ezek után pedig vádaskodik a saját jelöltjei ellen. A vádakkal pedig bármelyik vármegyei listáról bárkire utalhat, hiszen nemcsak neveket nem említ, de még a jelölés helyét sem árulta el, ahol az idegen ügynökök betörtek a lízingelt pártjába.

 

A kudarc leplezése?

Magyar Péter saját maga ismerte el, hogy kevés volt az idejük. Ez igaz nemcsak a jelöltjeik megtalálására, hanem a kampányukra és az ajánlásgyűjtésre is.

Vármegyei listát a területi választási bizottság vagy a Nemzeti Választási Bizottság által jogerősen nyilvántartásba vett olyan jelölő szervezet állíthat, amely a vármegyében választójoggal rendelkező választópolgárok 0,5 százalékának érvényes ajánlását összegyűjtötte. Az önálló és a közös lista állításához szükséges ajánlások számát a területi választási iroda vezetője állapítja meg a szavazást megelőző 66. napon

– olvasható a választás hivatalos honlapján.

A rövid idő vagy a vármegyékben tanúsított közömbösség a Tisza Párt iránt is okozhatta azt, hogy Magyar Péteréknek nem gyűlhetett össze a megfelelő számú ajánlás.

A vidéki sikertelenség után Magyar Péterék – a baloldali pártokra jellemzően – csak Budapesten tudtak listát állítani,

vidéken még sincs akkora támogatottságuk, mint ahogyan azt láttatni szeretnék.

MN

Kiemelt képen: Magyar Péter / Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük