KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

„Addig csináljuk, még Gyurcsányék börtönbe nem kerülnek”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Hiába a semmisségi törvény, máig nem törölték a rendőrségi nyilvántartásokból a 2006 őszén jogtalanul elítéltek adatait – hangzott el annak a kötetnek a bemutatóján, amely az egy évtizeddel ezelőtti rendőri túlkapások félszáz áldozatának történetét és küzdelmét mutatja be. A jogvédők az igazi felelősök elszámoltatását is hiányolják.

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat által most megjelentetett kötetben 56 áldozat esetleírását és a jogvédők küzdelmét mutatják be az őrizetbe vételektől a bírósági tárgyalótermekig. „Bűn nem maradhat megtorolatlanul, tehát az igazságtételnek el kell következnie. Ebben feladata, kötelezettsége van a kormánynak is, az ügyészségeknek is, a bíróságoknak is. Mi ezt a munkát addig fogjuk folytatni, amíg az igazságtételt teljessé nem tesszük és amíg börtönbe nem kerülnek Gyurcsány és társai, az őket kiszolgáló rendőrvezetők, felelős ügyészségi vezetők és felelős bírósági vezetők” – mondta Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, jogvédő.

2006. október 23-án több tanú szeme láttára, célzott fejlövéssel lőtték ki a 37 éves Csorba Attila szemét. Ügyvédje azt mondja: a kőbányai fiatalember hiába várt évekig a kártalanításra, az végül elmaradt. Csorba Attila a történteket nem tudta feldolgozni, 2013-ban öngyilkos lett. „Ez az esemény a számomra mutatja ennek a morbiditását, az embertelenségét, a tűrhetetlenségét ennek a rendőrinek nevezett bűncselekmény-együttesnek” – mondta Zétényi Zsolt ügyvéd.

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat elnöke szerint a rendőrök felsőbb utasításra cselekedtek. „Ezt a bírói tárgyalótermekben is százszor elmondtuk. Azt nekünk ne mondja senki, hogy egy kis rendőr meg merte volna tenni anélkül, hogy a felettesei, végső soron a legfelsőbb szinten ülő ember, ne adta volna az áldását és a hozzájárulását, uram bocsánat, megreszkírozom, az utasítását erre” – vélekedett Novozánszky Ilona.

2006-ban a hatalom célja egy bolsevik típusú rendszer visszaállítása volt, amit a jogvédők akadályoztak meg – mondta Morvai Krisztina. A Jobbik jelöltjeként induló független európai parlamenti képviselő azt mondta: Gyurcsány Ferencék máig nem kértek bocsánatot a magyar néptől, inkább úgy tűnik, hogy kifejezetten büszkék a történtekre. „Az, hogy az egész úgynevezett baloldal velük együtt kíván megjelenni és emlékezni október 23-án, mérföldkövet jelent az emberi jogok, a demokrácia, a jogállamiság magyarországi történetében. Azt jelenti, hogy az úgynevezett baloldal az emberi jogok helyett a szemkilövetést, a demokrácia helyett a totális diktatúrát, a jogállamiság helyett az önkényt tekinti követendő értéknek” – fogalmazott a képviselő.

Ez is érdekelheti:  Az EU nem lankad érveket gyártani nekünk a kilépésre

Dukán Dánielt hamis rendőri vallomások miatt ítélték el. Az egykori műegyetemista nem érti, a semmisségi törvény alapján miért nem törölték még a jogtalanul elítélteket a rendőrségi nyilvántartásból. „Én hazamentem, ugye, az október 2-i szavazásra, előtte való nap megjelentek nálam a rendőrök a családunk otthonában, és kérdezték, hogy mit csináltam előző szombat este, ugye, a robbantás időpontjában. Ez, ugye, önmagában is felháborító, mert ha a szomszédban majd tyúkot lopnak, ezek szerint benne vagyunk a rendszerben, és meg fognak keresni” – mondta a sértett.

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat a Jelentés című könyvet megküldi a mostani és az előző kormánytagoknak, az ügyészségekre és bíróságokra is, hogy így jelezzék: aki vétett a magyar nép ellen, az előbb-utóbb elnyeri méltó büntetését.

HírTv

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “„Addig csináljuk, még Gyurcsányék börtönbe nem kerülnek”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük