Vélemény az abortuszról – avagy: Nézőpont kérdése

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egy asszony elmegy a nőgyógyászhoz ölében egy egy éves gyermekkel, és így szól:

 – Doktor úr, óriási bajban vagyok és nagyon nagy szükségem lenne a segítségére.

A gyermekem még nincs egy éves, és megint terhes lettem. Nem akarok ilyen közeli korú gyerekeket.

– Rendben, mit szeretne tőlem?

– Azt szeretném, hogy szakítsa meg a terhességemet, nagyon számítok Önre.

Az orvos gondolkodóba esik, majd így …szól: …
-Azt hiszem, van egy jobb… megoldás, ami az Ön számára is kevésbé veszélyes.

Hogy ne kelljen egyszerre két kisbabára vigyáznia, öljük meg azt, amelyik az ölében van most.

Így tudna egy kicsit pihenni, mielőtt a másik megszületik.

Ha meg akarjuk ölni az egyiket, mindegy melyik az.

Az Ön testére semmi veszélyt nem jelentene, ha az ölében lévő babát választaná.

A hölgy elszörnyedt.

-Na de, doktor úr! Milyen szörnyű! Megölni egy gyereket, az bűn!

-Szerintem is, – mondta az orvos – de nekem úgy tűnt, ez Önnek nem probléma, és azt gondoltam, akkor ez a legjobb megoldás.

Az orvos elmosolyodott, érezte, érthető volt az álláspontja.

Sikerült meggyőznie a mamát arról, hogy nincs különbség aközött, hogy egy már megszületett gyereket ölnek meg, vagy azt, aki még az anyaméhben van.

A bűn ugyanaz!

 Forrás: Polgári Hírszemle

(Nemzeti InternetFigyelő)

5 thoughts on “Vélemény az abortuszról – avagy: Nézőpont kérdése

 1. A tanmese nagyon szép.
  A valóság az, hogy az 1820-as évekig, amikor a petesejtet először látták mikroszkópon, a világ százezer évekig azt hihette, hogy a nő (méh=szláv mjäh=tömlő) csak fészke a férfi ondójának (gör. sperma=mag). Azóta , vagy alig későbbről tudjuk, hogy az új lény anya-apa sejtből áll össze és mindkét nem csírasejtje csak fél sejtmagvú, vagyis tökéletlen.
  A számos spontán vagy keltett abortum (lat. nap lenyugvása, az oriens = [nap]kelte ellentéte – milyen költői szó e gyilkosságra!) már rég megmutatta, hogy az ébrény egészen emberi, ha békén hagyják. Az ultrahang pedig mindenki számára filmet ad az ébrény korai életéről, mozgásáról. Ennek ellenére, az abortusra vágyó nők nem képesek jobb belátásra jutni, amíg csak ki nem bújik a gyermek belőlük. Abban a pillanatban azonban a „béranya” sem akarja odaadni a „más” magzatát és nem érdekli a biológia. Tehát ennyire ösztönös a nőember, a régi magyar szóval a némber…

 2. A véleményem az, hogy élhető feltételeket kell biztosítani.Ne az kapjon támogatást, akitől azt várják, hogy a szaporulata egykor potenciális szavazógépként funkcionáljon.
  Még az állat is megteremti a biztonságosnak ítélt fészket, odút, ahova lerakja az utódait.Ezt csak tőlünk, emberektől vették el.
  Én is nagycsaládos vagyok,de semmilyen támogatásban nem részesültem.A négy gyermekem szerencsére azért egészségesen felnőtt, szakmát szerzett és elhagyott bennünket.Mert ebben az országban nem kellettek senkinek.Akkor hogy folytatódjon a szaporodás, ha nincs jövedelem, nincs lakás, nincs semmi perspektíva?
  Mindent hitelből vettünk, amit visszafizettünk kamatostól.Laktunk iszonyatos körülmények közt, de megmaradtunk családnak.A mi fejünk felett minden hatóság csak átnézett.
  Rá kellett jöjjünk, a gyerekeink külföldön jobban boldogulnak, emberszámba veszik őket.Idehaza meg csak először OM azonosító, majd adóazonosító lehet, vagy BAR-listás.
  Ha ma lennék fiatal, egyet sem szülnék.Minek és hova?

 3. Amikor vártam a második babámat, a függöny mögött feküdtem nst-n…ekkor a rendelőbe bejött egy fiatal nő,aki közölte a dokival ,hogy kismama.Az orvos megkérdezte kisvártatva,(mivel gondolom látható volt a nő érzése a dologgal kapcsolatban),hogy mi a szándéka.Erre azt a választ kapta: „nem szeretném megtartani.” a papírokat megkapta,de azt a hozzáfűzést is:” mi az,hogy nem akarja megtartani? hogy lehet ilyet mondani.Nem kölyökmacska az,hogy csak úgy ne tartsa meg az ember!”. Mihelyst felkeltem,ezt a dokit megfogadtam,mert az élet iránti tisztelete meghatott. Senki,mondom SENKI nem érezheti magát jogosultnak,hogy ítélkezzen élet és halál felett….az egyetlen igazi érték,a gyermek!!!!!

  1. Milyen választásról beszél? (Így, egy l-lel, mert gondolom, nem a vállairól beszél, ugye?) Jól néznénk ki, ha mindent el lehetne azzal intézni, hogy: „Bocs, nem így kartam!”. Miféle anya és ember az, aki nem törődik a felelősséggel? Már pedig minden nőnek adott az Isten annyi pici eszet, hogy tudja, ha szeretkezik, annak következménye lehet.
   Választhat akkor, amikor hozzákezd.
   Ha felelőtlen volt, akkor már nem csak az ő teste. Különben is, a testünk nem tulajdontárgy, hanem létezésünk hordozója!
   Tessék reklamálni az Úristennél, hogy a csecsemőnek miért kell igénybe vennie az anyja testét, amíg megszületik. De ha ez van, akkor el kell viselni, és nem rendelkezhet kizárólagosan a testével egy várandós nő sem, mint ha az a tulajdona, egy tárgy lenne.
   Ez nem pusztán jogi kérdés! Vannak erkölcsi, etikai kérdések is, amik a joggal nem válaszolhatók meg.
   Kedves Független Nő!
   Azért Ön sem független mindentől, még a nagy szabadságában sem, mert a természet törvényei (ha már az istenieket nem tiszteli, nem hiszi, de attól azok még léteznek) Önre is érvényesek. Feltett kérdése és álláspontja nagyfokú éretlenségről és felelőtlenségről tesznek tanúbizonyságot.
   Röviden válaszolva: az anya lényegében lemondott jogairól, amikor felelőtlenül szeretkezett. Jól néznénk ki, hogy ha az a gyilkos, aki megöli a másik embert, annyival elintézhetné: „Elnézést, nem akartam meggyilkolni”, és már szabadon is engednék. A nőnek is kötelező letöltenie azt az időt, amíg a gyermek megszületik, aztán ha akarja, adja örökbe! (Ez csak egy ötlet, de ezt kellene inkább jogilag megvizsgálni, hogy megtehesse.) De semmiképp nem az a megoldás, hogy megöli az élő magzatát.
   Üdvözlettel: Czakó István

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük