KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Abortusz helyett élet – Hanna az örökbeadást választotta

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
Az amerikai LifeSite News cikke

A Human Life International örökbefogadó szülői gyakornoki programja és egy életvidám nővér adta meg Zsófi baba édesanyjának azt a segítséget, amire szüksége volt, hogy megbirkózzon a titkolt terhességgel, a rá nehezedő családi nyomásgyakorlással és a kockázatos szüléssel.

– Zsófi baba élete jóval nagyobb kockázattal indult mint általában a normál körülmények között élő szülők esetében. A Human Life International – ami egy globális életvédő képző- és érdekvédelmi szervezet -, beavatkozásának köszönhetően ez a magyar kislány már megnyugtató és biztonságos jővő elé néz.

Dr. Téglásy Imre, a Human Life International Magyarország igazgatója mesélte el ennek a babának a történetét, akinek az élete már megszületése előtt akár véget is érhetett volna. A Human Life International örökbefogadó szülői gyakornoki programjának és egy életvédő nővérnek köszönhetően Zsófi édesanyja azonban meghozhatta az életmentő döntést.

„Hanna, a férje és három kisgyermekük nagyon szegényes körülmények között éltek egy kis magyar faluban, amely közismerten híres volt a magas öngyilkossági statisztikájáról” – magyarázta Téglásy. Amikor Hanna annak ellenére esett teherbe, hogy fogamzásgátlót szedett, eltitkolta a terhességét. Ezt leginkább azért tette, hogy titokban tartsa állapotát az édesanyja elől, aki felelőtlennek tartotta a házaspárt, amiért egynél több gyermeket vállaltak. Amikor Hanna észrevette, hogy gyermeket vár, nem mert támogatásért a családjához fordulni.

Az abortuszt Magyarországon egy 1992-es törvény szabályozza, amely a magzati élet védelmére törekszik, és a terhesség első trimesztere után általában nem legális. Az abortuszhoz elvégzésének feltétele, hogy a nő legalább kétszer felkeresse a Családvédelmi Szolgálat szülésznőjét, és 72 órát várjon, mielőtt az abortuszt elvégezhetik. Mivel a magyarországi törvények szigorúan szabályozzák azt, hogy meddig lehet abortuszt végrehajtani, ez Hanna esetében már nem volt lehetséges, hiszen a magzat akkor már 14 hetes volt.

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor: A migrációs paktum egy újabb szög az EU koporsójában

Hanna az egészségügyi hatóságoktól kért segítséget, hogy örökbe adhassa születendő gyermekét, azonban azt mondták neki, hogy ez a kérdés még túl korai terhességének ebben a szakaszában. Hanna továbbra is rejtegette növekvő pocakját, majd amikor amíg hat hónapos lett a pocakjában a baba, akkor újra megpróbálta elindítani az örökbefogadási eljárást.

Egy, a Human Life International oktatásában rész vett ápolónő, aki a Családvédelmi Szolgálatnál dolgozik, tudomást szerzett Hanna történetéről. Az ápolónő, Erzsébet felvette a kapcsolatot a Téglásy örökbefogadási programmal, majd hamarosan Hannát meglátogatta Júlia és Tibor, akik végül a kis Zsófi örökbefogadó szülei lettek.

A Human Life International Magyarország örökbefogadó szülői gyakornoki programot működtet. A Júliához és Tiborhoz hasonló párok, akik örökbefogadó szülők szeretnének lenni, akár 2 és fél évig is önkénteskednek a szervezetnél. A program révén a nyílt örökbefogadások a szülőanyák és az örökbefogadó szülők számára ingyenesek, az önkéntesség pedig arra irányul, hogy a családok felkészüljenek egy újszülött fogadására, és megértsék azt az életmentő munkát, amelyet a csecsemők és a szülőanyáknak abortuszról való lebeszélése érdekében végeznek.

Mivel korábban már örökbe fogadták első gyermeküket, és gyakornokoskodtak a Human Life Internationalnál, a két tapasztalt szülő nekilátott, hogy megnyugtassák Hannát, gondoskodni fognak róla és a babáról. Magyarországon tilos, hogy akár a vér szerinti anya, akár a leendő örökbefogadó szülők bármilyen anyagi juttatást kapjanak az örökbefogadási eljárás során, de Júlia és Tibor így is tudott segíteni Hannának, férjének és gyermekeinek olyan dologi eszközökkel, amelyekre nagy szükségük volt.

Hanna beleegyezett a születendő gyermekének nyílt örökbefogadásába. Amikor a kia Zsófi születésének ideje közelgett, a terhesség állapota miatt az orvosok császármetszést javasoltak, ami kockázatos lett volna. Azonban szaktudásuknak köszönhetően ezt sikerült elkerülni, úgyhogy kockázatos beavatkozás nélkül jöhetett világra a kislány egészségesen, szeretettől körbevéve.

„Jó érzés, hogy a Human Life International velünk van”

– mesélte Hanna.

„Most is segítenek, ezen a télen is, mert édesanyámtól továbbra sem kapok segítséget. Nem is tudja, hogy a negyedik gyermekünket örökbe adtuk egy csodálatos párnak”.

 

„Nagyon-nagyon hálásak vagyunk Hannának, Zsófi szülőanyjának, hogy a terhesség alatt végig nagyszerűen gondoskodott a gyermekéről”

– mondta Júlia, Zsófi örökbefogadó édesanyja.

„A szüleink, Zsófi nagyszülei már nagyon várták őt! Hálát adunk Istennek, hogy mindkét szülőnk él még, és jelensős szerepet játszanak gyermekünk nevelésében és gondozásában”.

Az örökbefogadó édesapa, Tibor szerint a baba jól van, arról számolt be, hogy „Zsófi egészséges, sokkal erősebb, mint a legtöbb vele egykorú kisbaba”.

„Zsófi születése egy csoda” – tette hozzá Téglásy Imre, aki maga is abortusztúlélőként csodának tartja a saját létét is.

„Hanna kétségbeesésében az abortuszt is választhatta volna, de a Human Life International által képzett nővér és a Human Life International által mentorált szerető örökbefogadó szülők közreműködésének köszönhetően úgy döntött, hogy életet ad a babájának. Örülünk ennek a drága gyermeknek, és arra törekszünk, hogy minden abortusznak kiszolgáltatott nő számára biztosítsuk ezt az életet támogató lehetőséget számukra és a gyermekek számára.”

2023 októberében Júlia, Tibor és testvére Péter befogadták Zsófit az otthonukba. Hannával együtt várják már azt a pillanatot, amikor Zsófi – akit szívvel-lélekkel nevelnek a szülei – találkozhat majd biológiai szüleivel és testvéreivel.

Ez is érdekelheti:  Mező Gábor üzent Magyar Péternek: hogyan lehetett nagyapád egyszerre 56-os szabadságharcos és fogalmazó a “Markóban”?

 

Eredeti cím: Abortion-vulnerable Hungarian woman takes advantage of life-saving adoption option

LifeSite News – Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Dr. Téglásy Imre a Human Life International Hungary igazgatója

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük