KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A török „​​ellenzék” támogatja a NATO-ból való kilépést

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A törökök egyre inkább fenyegetésként érzékelik az Egyesült Államokat

Törökország hónapokon belül kiléphet a NATO-ból – állította Ethem Sancak arab származású török üzletember, az Egyesült Államok vezette katonai blokk, nemzete elleni „provokációira” hivatkozva. Sancak aktívan részt vesz a politikában, és török média Recep Tayyip Erdogan elnökhöz közelállóként jelenít meg.

Sancak egy NATO-ellenes törökországi kampányt kommentált, amelyet a Vatan (Hazafias) Párt szervezett, ahol ő a külkapcsolatokért felelős alelnök.

„A NATO provokációival kényszerít bennünket ezekre a lépésekre” – jelentette ki, előre jelezve, hogy pártjának célja, hogy Törökország kilépjen a szövetségből, ami „öt-hat hónapon belül” megvalósulhat.

Az enbursa.com hírportálnak kedden nyilatkozva Sancak megjegyezte, hogy a blokk tagjaként Törökország szembe kerül tagtársával és régi riválisával Görögországgal, és fennáll annak a veszélye is, hogy a Közel-Keleten zajló konfliktusokba is mélyebben belesodródik”. A közelmúltban egyes európai országokban tapasztalt Korán égető esetek  „szükségszerűvé teszik a NATO-ból való kilépést” – érvelt Sancak.

Rasmus Paludan dán-svéd jobboldali politikus és aktivista a múlt hétvégén tüntetést szervezett a stockholmi török ​​nagykövetség előtt, amely az iszlám szent könyv, a Korán elégetésével járt. Az incidens felháborodást váltott ki a muzulmán világban, míg a török ​​elnök szerint Stockholm döntése, hogy nem akadályozta meg az akciót azt jelenti, hogy Ankara válaszul nem támogatja Svédország NATO-csatlakozási kérelmét.

Sancak azt mondta, hogy a törökök egyre inkább olyan nemzetnek tekintik az Egyesült Államokat, amely „a legellenségesebb és legpusztítóbb politikát folytatja”. Ugyanakkor „nagy rokonszenvet éreznek Oroszországgal szemben”.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: Ethem Sancak egy üzleti rendezvényen Isztambulban. © Elif Ozturk / Anadolu Ügynökség a Getty Images

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: Mi lesz, ha nem?

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük