KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

A román Hírszerzési Akadémia 9 tanára mondana le a doktori címéről

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
NIF: Románia = Kleptománia, ezt az azonosságot már rég ismeri a világ. A lopás akkor is lopás marad, ha a tolvaj visszaadja a lopott árút. Olyan törvényt nem lehet hozni, hogy mivel visszaadták ezért a lopást nem kell kivizsgálni. De Románia ebben is világbajnoki címet szerezne. Lopásban verhetetlenek akarnak maradni!
Különösen azokat a professzorokat kellene kivizsgálni, akik sorozatban szórták ki a doktorokat, anélkül, hogy ismernék disszertációjuk tartalmát. Ez a magas fokozatú könnyelműség jellemző a román egyetemekre, de a magyar egyetemek sem teljesen mentesek ez alól. Nemhiába, hogy egy román egyetem sincs az 500-as világranglistán és a magyarok közül is csak egy, a BME, van kb. a 250. helyen. És ha egy egyetem kutatás helyett diplomagyárrá változott, akkor miért ne gyártaná a doktori diplomákat is!?

Kilenc plágiumba keveredett román kémtanár mondott le
 2016. július 8. 16:56

A román hírszerzési akadémia (ANIMV) plágiumgyanúba keveredett kilenc doktora jelezte írásban a bukaresti oktatási miniszternek, hogy lemond tudományos címéről – közölte pénteken a Hotnews.ro hírportál.

Az érintettek névsorát a csütörtökön hivatalba lépett új oktatási miniszter, Mircea Dumitru adta ki a Tiszta Románia nevű civil szervezetnek egy korábbi adatigénylésre válaszolva. A doktori címről való lemondást a szintén plágiumgyanúba keveredett Victor Ponta volt miniszterelnök kormánya tette lehetővé egy sürgősségi rendeletben 2014 végén, de az új miniszter szerint végrehajtási szabályzat híján a jogszabály alkalmazhatatlan.

A doktori címüktől lemondani próbáló „hírszerző-doktorok” vezető tanára Gabriel Oprea korábbi kormányfő-helyettes volt, akit szintén plágiummal gyanúsítanak. A Ponta-kormányban akkor még belügyminiszteri tisztséget is betöltő politikusról tavaly szeptemberben azt állította a bukaresti egyetem etikai bizottságának vezetője, hogy disszertációja jelentős részét idézőjelek nélkül másoktól másolta. Néhány héttel később a bukaresti sajtó már arról cikkezett, hogy Oprea doktoranduszai is másokat plagizálva szerezték meg a tudományos címet.

A Tiszta Románia szerint a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) szakmai védnökségével működő felsőoktatási intézmény úgy próbálta eltussolni a botrányt, hogy a plágiumgyanúba keveredett végzősei idén márciusban lemondtak doktori címükről, a tanintézet pedig júniusban azt közölte, hogy a disszertációk ügyében indult vizsgálat így okafogyottá vált. A civil szervezet azt állítja: adatigénylésére eddig sem a hírszerzési akadémia, sem az oktatási tárca nem választolt. Az új miniszter viszont már kinevezése napján közzétette az „Oprea-féle doktoriskola” névsorát.

Kiderült: Oprea szakmai irányításával nemcsak Radu Stroe volt liberális belügyminiszter, Mihai Stanisoara, az egykori jobbközép Boc-kormány védelmi minisztere, Bogdan Licu, a legfőbb ügyész egykori helyettese, vagy Daniel-Andrei Moldoveanu, Traian Basescu volt államfő egyik tanácsadója szerzett doktori címet, hanem Oprea pártjának több tisztségviselője, sőt, egyik unokahúga és volt titkárnője is.

Az új oktatási miniszter szerint ő senkit sem foszthat meg doktori címétől az Egyetemi Címeket és Okleveleket Tanúsító Országos Tanács (CNATDCU) szakmai vizsgálata és a cím megvonását kezdeményező javaslata nélkül, még azokat sem, akik egyoldalú lemondásukkal inkább elkerülnék a nyilvános eljárást. Az újjászervezett CNATDCU egyik első határozatásban a múlt héten plágiumnak minősítette Victor Ponta doktori dolgozatát.

mti, gondola.hu
Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “A román Hírszerzési Akadémia 9 tanára mondana le a doktori címéről

 1. az, hogy Románia diplomásai közül sok az érdemtelen … és amikor itt maga a titkosszolgáti képesítették, diplomásak esetében különösképpen is …, az nem hogy baj, de kimondottan hasznos is számunkra … ha a mieink helyesek …
  ha a mi közgazdászaink jól képzettek, akkor egész biztos a behozatal-kivitel egyensúlyát az ország elonyére tudják fordítani; ha apolitikai tudományok diplomásai a magyar érdekeket tudják érvényesíteni, akkor egész biztos kihasználják az ukrán-orosz vitát, az ez okozta válságot arra, hogy Kievtol egy végleges, biztos jövot biztosáttasson
  az ukrajnai (kárpátaljai) magyar közösség számára …
  a diploma értéke elsosorban a diplomás szakmai értékében méretezik
  és nem abban, hogy hogyan is lett az megszerezve …
  szeretettel; L

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük