KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A politika mint a hazugság és szélhámosság szinonimája

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Amennyiben valaki – csak még oly felületesen is – hellyel-közzel nyomon követte azt a tragikomédiát, ami ebben az országban az elmúlt 21 évben zajlott, túlságosan kedvező véleménnyel aligha lehet a politikai pártokról és politikusokról, álljanak azok akár az ún. bal- vagy jobboldalon, édesmindegy. Magyarország totálcsődben van mind gazdaságilag, mind pénzügyileg, mind morálisan és szellemi értelemben egyaránt.

A provinciális lét minden lényegi kellékét magán hordozza. Ahogyan Fricz Tamás megfogalmazta lényegretörően, ez valóban egy következmények nélküli ország, életünk minden szegmensét és területét tekintve.

Ezen gondolat megfogalmazásának apropóját az szolgáltatta számunkra, hogy az elmúlt időszakban három politikus esetében is szóba került, hogy vajon miért nem adják vissza EP-s, illetve itthoni parlamenti mandátumaikat, ha jelölő pártjuk megvonta a bizalmát mindegyiküktől, s korábban írásbeli kötelezettséget vállaltak arra nézve, hogy amennyiben ez bekövetkezne, akkor bizony veszik kalapjukat, s otthagyják – a mellesleg csinos kis jövedelmet biztosító – parlamenti bársonyszékeiket. Erre mondhatjuk nemes egyszerűséggel, lakonikus tömörséggel fogalmazva: majd ha bolondok lennének. S hogy létezik egy jogilag semmire sem kötelező nyilatkozat? Nagy „klasszikusunk” örökbecsű, kétszavas mondatát idézve: „Na és?” Ja, persze, az erkölcsi kötelezettség. Ugyan már, kérem, mikor szólt erről a világtörténelemben a politika? S különösen manapság! Borítékolható, hogy minden frakcióból lesznek még az elkövetkező három évben kizárások és kilépések, s eskü, ígéret , morális kötelmek ide vagy oda, senki sem fogja visszaadni a mandátumát. Akkor miről is beszélünk?

S ezen a ponton érkezünk el a magyar választási szisztéma egyik rákfenéjéhez, konkrétan a listás rendszer meglétéhez. Vagyis egyszerű a helyzet, mint a Kolumbusz tojása. Akiket a politikai pártok vezetősége biztosan honatyának akar – tehát akik a belső haveri-cimborai grémiumhoz tartoznak -, azoknak a neveit egyszerűen fölrakja az országos és megyei listák tuti befutó helyeire, s ezzel négy évre biztos egzisztenciális helyzetet teremt számukra, anélkül, hogy – finoman szólva – megszakadnának a munkában. Nos, a megoldás roppant kézenfekvő, s a most készülő új alkotmányba – szerény javaslatunk szerint – erősen javallott lenne a belefoglalása. Tessék bevezetni az angol választási rendszert, ahol köztudottan csak egyéni jelöltek vannak, tehát a honpolgár választókerületenként kizárólag valamely politikai párt vagy civil mozgalom képviselőjelöltjeire szavazhat – értelemszerűen pártlistára nem -, s ez esetben az első helyezett befutóknak igen keményen meg kell dolgozniuk a győzelemért. Persze ez rengeteg „politikus” állásvesztésével lenne egyenértékű, arról az apróságról már nem is szólva, hogy egy ilyen voksolási rendszerben ma egyetlen jobbikos, LMP-s és – az egy Szanyi Tibor kivételével – MSZP-s képviselő sem csücsülne az országgyűlésben. S amennyiben a későbbiekben úgy alakulnának a dolgok, hogy a parlamenti pártfrakcióból az illető jelölt kilépne vagy onnan kirúgnák, teljes joggal ragaszkodhatna képviselői helyéhez, mondván, ő választókerülete több ezer vagy tízezer állampolgárának bizalmát élvezi, ellenben a listán bejutott képviselő senkiét sem, miként a mellékelt magyarországi ábra is mutatja.

Vagy amennyiben a rossz és elvetendő listás választási rendszer maradna, egyszerűen alkotmányba vagy törvénybe kellene foglalni azt, hogy ha a pártlistáról bejutott képviselő már nem élvezi az őt bejuttatott politikai szervezet bizalmát, és kikerült a frakcióból, úgy – büntetőjogi következmények kilátásba helyezésével – köteles lemondani a képviselőségről. Egyúttal azt sem lenne haszon nélkül való az új alaptörvényben rögzíteni, hogy amennyiben bármely politikai erő a választási programjában szereplő ígéreteket megszegi, illetve azokkal homlokegyenest ellenkező politikát visz végbe, durván becsapva a választópolgárokat, bűncselekményt követ el, annak minden büntetőjogi következményével együtt.

Nos, de ne legyünk naivak. Ez a világ Magyarországon soha nem fog eljönni. A politikai „elitünk” elemi létérdeke, hogy ez a velejéig rothadt rendszer fennmaradjon. Ráadásul, miután a parlamenti létszám 2014-től csaknem feleződni fog, érdekes evolúciós „struggle for life” (létharc) kibontakozásának leszünk majd tanúi, különösen a kis pártok esetében, nevezetesen arról lesz szó, hogy ki harapja át kinek a torkát, s létkérdés lesz, ki igazán a mi kutyánk kölyke. Egyébként is, már a jó öreg vaskancellár, Bismarck – akinek véleménye szerint egy kor nagy kérdéseit nem holmi parlamenti bagázs szócsépléseivel, hanem vérrel és vassal kell elintézni -, megmondta, hogy „az emberek általában vadászat után, udvarlás közben és választások előtt szoktak a legnagyobbakat hazudni egymásnak”. Ehhez még hozzáfűzhetjük: különösen az utóbbi alkalommal….

Lipusz Zsolt

Nemzeti InternetFigyelő

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

0 thoughts on “A politika mint a hazugság és szélhámosság szinonimája

 1. Nem látok a parlamentba a Jobbikon kívül olyan politikai formációt, aki az én és a családom.a mezei emberek érdekeit képviselné!
  A mostani képviselőnknek pedig sok sör és felesébe került,hogy ott lehet 1szer szólalt fel.
  De már vett,új autót új házat stb….
  Megérte neki a sok ráfordítás,nem is sajnálnám tőle,ha megdolgozna a fizetéséért!

  1. „hoplita 2011.03.01. 18:45:36
   @Viktus:
   A Wallis-Hajdú-BÉT ügyet itt egyijőnk se úszta volna meg egy cusinyi mérték alatt….
   Őket meg se gyanúsították….pedig úgy megállt a rosszhiszeműség, mint a pinty…..az pedig már a milliárdok nélkül is vádemelés.
   @kej:
   Miben tévedek….?
   Hogy baszhatod a feljelentéseidet, bejelentéseidet, mikor egy bizonyos szint fölött itt érinthetetlenek trónolnak…?
   Papcsák meg budai meg az a féle vadász, akiknek ki van adva, hogy nagyvadra nem lövünk.
   Nyúlra lőnek, a medve, meg a vaddisznó meg adogatja a töltényeket….”
   http://vastagbor.blog.hu/2011/03/01/a_szell_orban_csomag

  1. Kedves yanoo!
   Arra kérem, hogy fejtse ki egy kissé részletesebben mit is ért ezen a kijelentésen.
   Előre is köszönöm!

 2. Nem az angol választási módszert kellene bevezetni, hanem a régi magyart vissza hozni. Úgy látszik már tudat alatt mindenki elkönyvelte magának, hogy ami magyar az nem lehet jó. Megjegyzem az se lenne egy nagyon jó dolog, mert a kampányokat csak a leggazdagabbak tudnák pénzelni. Gazdagok pedig csak a zsidó lelkűekből lesznek. Ezt honnan veszem én eccerű szegényember? Miután Wass Albert egyik könyvében ráleltem arra a gondolatra, miszerint ‘A haszon a leghaszontalanabb szó amit az ember kitalált’, elkezdtem elmélkedni. A fizikában ismert a tömeg és energia megmaradás törvénye. Abból pedig egyenesen következik, hogy ha minden munkáért annyit kapna annak elvégzője, mint amennyit ér, akkor végső soron bármilyen tevékenység egyenlege 0 kellene, hogy legyen. Erről az oldalról szemlélve (meggyőződésem, hogy más oldalról szemlélni ugyan lehet, de azaz út újra csak oda vezetne ami most van) a haszon, vagy profit az csak egy új szó a lopásra. De a bajok gyökere mégsem itt van, hanem sokkal lejjebb.

 3. Amikor Egyiptomban jártam és megálltam a nagy piramis tövében, hirtelen az jutott eszembe, hogy hány parlamenti ülésnek kellett eltelnie, hogy megszavazzák a megépítését?
  Egyébként ki az az őrült aki azt mondja, hogy rendben mától megelégszem a fele fizetéssel?
  A diktatúra maga kevés, hogy egy nép nagyot alkosson. Ahhoz szellemi tőke is kell.

 4. A népszavazàs intézményét kellene a svàjci minta szerint egy-az-egyben àtvenni.
  Akkor a kezdeményezések eszközével egy kis pàrt is àt tudnà vinni akaratàt a kormànyon. Ezt nevezik Svàjcban direkt demokràciànak. évente legalàbb 3 népszavazàs van, s minden alkalommal sok témàrol szavaznak. Vagyis minden ilyen alkalommal van a boritékban vagy 3-4 orszàgis szintü szavazàs, több kantonàlis ös több Zürich-i szavazàsra jelölt téma. Mindegyik témàt màs-és-Mäs tàrsasàgok kezdeményezik és gyüjtik össze hozza a megfelelö mennyiségü alàiràst.

 5. Azt hiszem jó döntést hozott Lipusz Zsolt, amikor elhagyta a Jobbikot. Nincs szükség ott ilyen pesszimista emberre. Írásaiból, extravaganciára való hajlam is kitűnik, amiből az is következhet, hogy a közösségi beilleszkedéssel is problémái lehettek.
  A vonatkozó írás meg azt mutatja meg, hogy politikával azért csak az foglalkozzon, aki minimum például, a magyar választási rendszerrel tisztában van.
  A német modellen alapuló vegyes magyar választási rendszer töredékszavazat-visszaszámláló rendszer, amely a legkisebb szavazatveszteség érdekében kombinálja a többségi (egyéni) és az arányos (pártlistás) rendszert. Az egyéni választókerületekben megszerezhető egy-egy mandátum mellett a területi és az országos kompenzációs listákon, speciális számítási módszerekkel osztanak még el a mandátumokat.
  A választási alapelvek a vonatkozó törvényben: a választójog általános, egyenlő, titkos, és közvetlen.
  Az egyenlőség minél teljesebb megvalósítását a kompenzációs listák biztosítják. Mindenkinek megadatik, hogy választási szándéka szerinti társadalomszervező erő képviselőjét jutasson a parlamentbe. Ezt csak a választási küszöb korlátozza.
  A kompenzációs listák esetében nem egy „papírfecnire” szavazunk, hanem ugyanúgy képviselő jelöltekre, mint az egyéni választó kerületekben.
  A kompenzációs listák hiánya nagyon mélyen sértené a választás jogának egyenlőségét.
  Azért a precíz németek ezt jól kitalálták.
  Vigyázat! A „Le a listákkal” jelszavak mögött végső soron az elitista hálózatok állnak!

  1. Tisztelt Gandalf
   Amit leírt, akkor helyes, ha egy nemzet minden egyes tagja képes felismerni saját, és nemzete jól felfogott érdekét.
   Amikor már a felsőfokú oktatás is, kb. 22éve termeli a liberálisok által kifundált hígagyú, massza népet, akkor sajnos az ön által preferált modell, sajna ide vezet, ahol ma vagyunk.
   (hozzáteszem : akkor még a társadalmunk más, kevésbé „csiszolt” rétegeiről nem is beszéltünk)

   1. Kedves kanalasgem!
    Nem írtam én olyat, hogy preferálom ezt a rendszert.
    Személy szerint Jézus földi királyságát preferálom. De!
    S, talán éppen azért, mert – adjátok meg a császárnak, ami a császáré – nem óhajtom azzal tölteni a napjaimat, hogy sopánkodom. Ne vegye Magára, de honfitársaink 20 éve siránkoznak, hogy így meg úgy, meg így kéne meg úgy kéne. Főleg azokra haragszom, akik meg el sem mennek szavazni, és aztán telesírják az internetet.
    Végül is Lipusz Zsolt is ezt teszi. Kíváncsi lennék hány ezer ilyen, tulajdonképpen már a könyökünkön kijövő, semmitmondó, és destruktív írás hever a neten szanaszét? Ettől semmi sem változik! Csak annyi, hogy valaki a száját már megint jártatta. Feleslegesen!
    A magyarok nagy része nem ismeri és nem is hajlandó megismeri azt a rendszert, amelyben élnie kell. Nem ismerik a vonatkozó törvényeket, eljárásokat. Aztán ha bajba kerülnek, szidnak mindenkit, csak magukat nem hibáztatják. Ez tulajdonképpen még mindig a szocialista „sült galamb” várás!
    Itt és most, minden ügyességünket, eszünket latba vetve, minden lehetőséget kiszimatolva kell élnünk, ha tetszik, ha nem. Kihasználva minden törvény adta lehetőséget. Vannak azért!
    A magyar kis- és középvállakozókat soha nem segítette senki, és még sokan talpon vannak. A munkahelyek nagy részét még ma is ők biztosítják. Ők ismerik a „dörgést”, különben nem maradtak volna életben.
    Ismeretségi körömben még a magyar zsidó kisvállalkozók is a Jobbikra szavaztak, mivel pontosan tudják, idézek: Ez, az a program, ami kivezeti hazánkat ebből a helyzetből!
    Amit leírtam igaz! Az, hogy kinek adunk választójogot, esetlegesen valamilyen cenzust alkalmazva az a választójog egyenlőségével nincs közvetlen kapcsolatban. Aki az esetleges cenzus alkalmazásával választhat, annak viszont meg kell adni az egyenlő szavazat érvényesítésének a lehetőségét.
    Amit a „nemzeti” színvonalról írt, az viszont sajnos nagyon is igaz. Végül is az előzőek is erről szólnak.

 6. A „minden ember egy szavat” gondolata kb annyira jó, mint a fekete himlő. Az, hogy mindenki szavazhat azt jelenti, hogy egy ország irányításához kevesebb rátermettség kell mint a fogpiszkáló faragáshoz. Csak rosszindulatú gonosz elme kitalációja lehet.

 7. A demokrácia csapdája.
  Attól hogy ötven millióan állítanak egy hülyeséget, attól az még vidáman hülyeség marad. A többség bölcsességére alapozni nem mindig szerencsés. A szabadság-egyenlőség- testvériesség hármas jelszava, feltételez valami homogén populációt melynek minden résztvevő közel azonos képességekkel és igényekkel rendelkezik , tehát abszurd .Az ilyesmikre alapozott újkori demokrácia alapjaiban hordozza magában a hazugságot, képmutatást, farizeusúságot erkölcstelenséget. Melegágya a korrupciónak, és a többség nevében végrehajtott erőszaknak. Annál is inkább lehetséges ez, mert a törvényeket hozó, azt „végrehaj-tató” személyek felelőssége nem tetten érhető, hisz a többség paravánja eltakarja az egyént, mint hangadót, utasítót, felbujtót. Lehet-e egy kormány vezetőjét gyakorlatilag felelősségre vonni azokért a tettekért, amelyeknek léte és keresztülvitele kizárólag több ember akaratától és beleegyezésétől függ?
  Mialatt a parlamentáris többségi elv elveti az egyén tekintélyét és annakhelyére a mindenkori tömeg számát teszi, vétkezik a természet arisztokratikus alapgondolata ellen.
  Már az elv is hibás. Az általános és titkos választó jog felszinre hoz egy olyan problémát,hogy a választó tisztában van -e egyeltalán a számára biztosított jog értékével. Feltudja-e fogni cselekedete súlyát, hatását. Mi alapján dönt, milyen információk állnak rendelkezésére. Képes-e erkölcsileg-értelmileg egyeltalán arra ,hogy voksával ne csak a pillanatnyi hangulata és érzelmei alapján támogasson valakit- akit a legtöbb esetben igen csak közvetve ismer!?
  Eleve a közvetet demokrácia képtelen arra hogy igazán a széles néprétegek számára fontos érdekeket képviseljen. Valahogy elsikkadnak ezek az érdekek, a pártok ambiciózus vezetői érdekeivel szemben.
  El lehetne agyalni a képviselők visszahívhatóságán, vagy a nemzetet stratégiailag érintő kérdések renszeresen direkt szavazására bocsájtásával, népszavazással , aminek jóváhagyásához nem kellene a parlament döntése elegendőnek kéne lenni X számu választó polgár akarata, és az így meghozott döntésnek, törvény erejünek kéne lennie.
  Persze ez se most se máskor nem tetszik egyetlen magát sík demokratának valló politikusnak sem, hisz ehhez először a nemzte iránt mindenek felett elkötelezettnek kéne lenni azontúl , hogy jellemes és velejéig tisztességes.
  Hiszen lassanként nem is annyira az alkotó és teremtő gondolatok és tervek megvalósításában látják a vezető államférfiak feladatukat hanem sokkalinkább abban a “művészetben”, amellyel terveik nagyszerűségét a fejbólintó- jánosokkal elhitetik és e révén azok jóakaratú hozzájárulását kikoldulják.
  Teszik ezt elsősorban ,anyagi haszonért, valamint a parlamenti képviselőként megszerezhető kapcsolati tőkéért és csak nagyon sokad rangú kérdés számukra a rájuk bízott haza üdve, az itt élők anyagi, egészségi, morális és kulturális állapota. Ha nem így lenne, akkor például fel sem merült volna az egykulcsos adó renszer, vagy a mai napon bejelentett megszorító intézkedések, helyette a rájuk bízott hatalomnál fogva nem csak bizonyos kasztok számára kedvező ,hanem a társadalom „egészének” felemelését szolgáló intézkedéseket hoznának. (Lennének ötleteim.)
  tothtomi

  1. Hát igen, erről beszéltem én is. A bajok gyökere viszont sokkal mélyebben van ennél.

 8. Ez is a politika, mint a hazugsag es szelhamossag gyakorlati megvalosulasa…
  „Ez a blog
  Ez a blog
  2011. március 2., szerda
  MÁRCIUS 2 – KOMMUNISTA BŰNÖZŐK ÉS GYILKOSOK
  KIK FOSZTOTTÁK KI MAGYARORSZÁGOT?
  SEGÍTÜNK A FIDESZNEK
  A BŰNÖZŐK FÖLKUTATÁSÁBAN
  Az 1956 utáni kormányok mind felelősek a nyugati kölcsönök felvételében. A legfelelősebbek azonban az MSZMP KB tagjai, akik először ezeket megszavazták és utána a kommunista parlament is minden kölcsönt megszavazott. Külön felőlősek a MNB elnökei és az akkori pénzügyminiszterek. Nyers Rezső, aki pl. Rákosi után a Kádár-kormányt és a pártot is végigszolgálta, most több mint egymilliós havi nyugdíjjal élvezi a kommunista rendszer gyümölcseit, miközben börtönben lenne a helye. Vagy ott van Surányi György, aki – állítólag – az MNB teljes arany és ezüstkészleteit külföldön eladta – nem tudni hogy kiknek – , de hogy mi lett ezzel a pénzzel, azt azóta sem tudja senki, csak maguk a bűnözők. A tényfeltáró újságírás nem létezik a mai Magyarországon. A MNB trezorjaiból teljesen ELTÜNT A MAGYAR ARANYKÉSZLET. Medgyessy Péter, a KGB ügynökeként D-209-es számon szintén hatalmas nyugdíjat élvez, börtön helyett. Ma tucatjával élnek magas nyugdíjjal azok a kommunista bűnözők, akik eladósították Magyarországot 1970-től napjainkig bezárólag. 1989-ben Németh Miklós kommunista miniszterelnök 21 milliárd dolláradóssággal adta át Antall Józsefnek a kasszát, de Antall további kölcsönöket vett fel, ahelyett, hogy a visszafizetést megtagadta volna. Ugyanis Magyarországnak a Kádár-rendszerben adott nyugati kölcsönöket POLITIKAI OKOK MIATT ADTÁK, az akkori kormányoknak, nem azért, hogy a magyar nép életszínvonalát fölemeljék és javítsák. De arról is vannak bizonyítékok, hogy a nyugatról fölvett kölcsönöket nem a termelésbe állították be, hanem Moszkvába vitték aktatáskákban, mint azt tette az akkori Moszkva-i nagykövet, Szűrös Mátyás, az 1989-es patkányköztársaság első, ideiglenes, MSZMP-s elnöke. A Moszkvába szállított pénzekkel támogatták az afrikai kommunista gerillákat, többek között. Az MSZMP 1989-es jegyzőkönyvei bebizonyítják azt, hogy a kommunista párt (MSZMP) bevallotta, hogy üres államkasszával, teljes csődben adta át a hatalmat az Antall-kormánynak. Büntetőeljárás azóta sem történt ellenük. Tehát a Fidesz hazugságát el kell vetni, amikor csak az elmúlt 8 év bűnözőit emlegetik.
  Bejegyezte: glaborka dátum: 18:00
  Címkék: zsidóbűnözés
  MÁRCIUS 2 – A BŰNÖZŐKNEK VAN ADÓSSÁGUK
  A BŰNÖZŐ KORMÁNYOKNAK VANNAK ADÓSSÁGAIK
  LEGFŐKÉPPEN ORBÁN KORMÁNYÁNAK
  MERT NEM AKARNAK ÉLNI A 2/3-OS TÖBBSÉGÜKKEL
  A BŰNÖZŐK ELFOGÁSÁT ELSZABOTÁLJÁK
  FONTOS PONTOSÍTÁS
  Nem Magyarországnak van államadóssága, hanem a hatalmat bitorló ál-kormányok tagjainak, akik megkerülve az érvényes és hatályos Magyar Szent Korona Törvényt egy érvénytelen magántákolmányra hivatkozva 66 éve súlykolják a magánszemélyek korrupciós lopásait államadósságként beállítva. Valójában 66 éve egyetlen ál-kormány se kobozta el a korrupciós bűncselekményekkel ellopott Nemzeti Vagyont! Helyette kitalálták a 66 éve tartó „megszorító intézkedések”-nek nevezett további lopásokat (több ezer címen adóelvonások, adóemelések, nyugdíj elértéktelenítése, nyugdíj korhatár emelése a csillagos egekig stb.) Ezzel jóváhagyva a bűncselekményekből származó lopott vagyon magántulajdonként való élvezését. (olvasónktól)”
  http://elhallgatotthirek-hungariannews.blogspot.com/
  es ez is…
  Czike László: Tönkretételünk története szakaszokban
  2008.04.25
  Alcimek:
  –Fekete-szakasz (1968-1981)
  –Medgyessy-szakasz (1982-1989)
  –Antall-korszak (1990-1993)
  –Horn-szakasz (1994-1997)
  –Orbán-szakasz (1998-2001)
  –Gyurcsány-szakasz (2002-2008)
  ..bovebben…
  http://www.magyarmegmaradas.eoldal.hu/cikkek/figyelemre-melto-irasok/778.html
  ..es most itt allunk teljesen kifosztva…
  ..ujabb TRUKK-kent ma kaptam kezhez a
  MAGYARORSZAG KORMANYA felkerese alapjan a Kozigazgatasi es Elektronikus Kozszolgaltatasok Kozponti Hivatala
  nevezetu FELADOtol Szajer Jozsef Europai parlamenti kepviselo,Az uj alkotmanyt elokeszito nemzeti konzultacios testulet vezetoje szivhez szolo levelet.Ebben tobbek kozott hivatkozik 1956 hoseire is,…talan ezzel is alatamasztva,miert o az uj alkotmanyt elokeszito nemzeti konzultacios testulet vezetoje…hat igen,a politikai hazugsagnak es szelhamossagnak nehez ellenallni,kulonosen,ha erre csak 4 evig van lehetoseg,mert utana esetleg mas garniturat szavaz be a parlamentbe…a …meg…eletben maradt nep…..
  Ezutan jon a 12 bugyuta kerdes ….
  A 12 kerdest es a lehetseges valaszokat a nemzeti konzultacios testulet tagjai szignozzak.
  Roviden:
  A kerdesek es a rajuk adhato valaszok csak es kizarolag azok lehetnek,amelyeket a nemzeti konzultacios testulet tagjai szamomra kijelolnek.Es mi van akkor,ha en MASKENT LATOM az alkotmanyozas kerdeset?..Es az abban valo reszvetelem modjat?…Ez nekik eszukbe sem jutott.Rameroszakoljak a sajat elkepzeleseiket,mintha csak az lenne az egyedul udvozito megoldas.IGY ADOSITOTTAK EL A NEMZETET IS …es FOSZTOTTAK KI BENNUNKET,EGYENILEG IS…
  Vegezetul leirnam az illusztris tarsasag tagjainak neveit,volt vagy jelenlegi statuszukat…
  1.
  Csak Janos Magyarorszag londoni nagykovete,a MOL volt elnoke
  2.
  Jarai Zsigmond aMagyar Nemzeti Bank volt elnoke
  3.
  Palinkas Jozsef a Magyar Tudomanyos Akademia elnoke
  4.
  Szajer Jozsef europai parlamenti kepviselo,az europai alkotmanyt elokeszito Konvent volt tagja
  5.
  Szili Katalin orszaggyulesi kepviselo,az Orszaggyules volt elnoke
  Erdekes ,kiegeszito megjegyzest is talaltam a szamomra postazott levelben….
  Tisztelt Holgyem/Uram!
  A szemelyes adatok vedelmerol es a kozerdeku adatok nyilvanossagarol szolo 1992.evi LXIII.torveny 1. paragrafusa szerint szemelyes adataival mindenki maga rendelkezik,ezert az On lakcimet a Hivatal a kapcsolatfelvetelt kezdemenyezonek nem adta ki,kizarolag e level tovabbitasahoz hasznalta fel.
  Ezt uzeni nekem,gondolom…a Kozigazgatasi es Elektronikus Kozszolgaltatasok Kozponti Hivatala.
  Erdekes…nem adja ki a cimem,de ezt az altalam nem kert, de a szamomra keszult, felrevezeto-hazug,ezert aljas levelet…azert valahogy csak eljuttattak hozzam…a Kozigazgatasi es Elektronikus Kozszolgaltatasok Kozponti Hivatala tevoleges segitsegevel.
  Mondjuk,ugyanilyen uton eljuttathattak volna a DEVIZAHITEL FELVETELENEK eletveszelyes KOVETKEZMENYEIROL szolo levelet is.Annak jobban orultem volna.
  Meg egy kerdesem van:
  KI FIZETTE A POSTAST ?CSAK JANOS,JARAI ZSIGMOND,PALINKAS JOZSEF,SZAJER JOZSEF,SZILI KATALIN sajat zsebbol?Vagy esetleg mar megint mi,a becsapott,kifosztott adofizetok/volt adofizetok ?

  1. A MAGYARORSZAG KORMANYATOL szamomra megkuldott level egy olyan helyzetet jelkepez,amelyben a ROKA bebocsattatast ker a BAROMFIUDVARBA.Kepmutato modon,segitoszandeknak feltuntetve a ROKA ,BAROMFIT FELZABALO OSZTONEIT.
   Mint a BAROM (FIAK ) egyike,en nem jarulok hozza,hogy a ROKA betegye a labat a meg elo baromfiak koze.
   Remelem,eggyre tobb baromfi gondolja igy.

 9. Hölgyeim, és Uraim
  Csak arra , gondoljanak vissza, hogy az u.n. rendszerváltás idején KIK (szdsz,mszp, mdf ), és HOGYAN (elsősorban a pártlista a felelős, valamint az általános választójog, az eredménytelenségben) alkották meg a választási rendszert.
  Ez, az egyetlen momentum is alapvetően meghatározta örök szegénységünket, hazátlanságunkat.
  A választások mai formájában csak a globalista háttérhatalom csicskásai érvényesülhetnek, bárki más, mások, esélytelenek.
  A többi simlisség, ennek az alapproblémának folyamánya.

 10. Gyengítsétek csak tovább a ballib -ellenes platformot!
  Szerencsétlenek!

  1. @Senior Senior!
   Mi sem a ballib, sem a jobblib platformok oldalán nem állunk, mert általában nem hiszünk sem az MSZP-nek, sem a Fityesznek!
   Szerencsések vagyunk továbbá mert van eszünk, tudunk értelmezni és látjuk mi folyik ebben az országban.
   Önnek pedig további sikeres „árok ásást” kívánunk, s egyszer „kellemes” ébredést!

 11. „Gandalf”-nak:
  Önnek igaza van.
  Tulajdonképpen ugyanarról beszélünk, talán kicsit máshonnan közelítve meg a kérdést.
  Lipusz Zsolt esetében: én nem török pálcát felette, gondolatai, megközelítései nekem általában tetszenek.
  A tettekről, és az irkafirkálásról annyit, hogy itt, mindannyian csak írunk, akik itt fórumot foglalunk.
  Persze, a szánkat jártatni mindig könnyebb, mint cselekedni.
  üdvözlettel: kanalasgem

 12. „Demokratikus” választás csak egy max 1-2 ezres faluban lehetséges ahol mindenki ismer mindenkit. Még ott is lehet manipulálni a ” tömeget”. Lásd a görög Demos-okat, ahonnan a szó származik. Lassan kezdek diktatúra párti lenni. Az legalább attól függ, hogy milyen a diktátor.

 13. Itt a választási rendszerünk körül folyik a jobbnál jobb elképzeléseket felvető eszme futtatás.. Magam is részt vettem szavazat számláló bizottságban – sőt még az önkormányzati képviselő választáson is szerepeltem. Akkor áttanulmányoztam az egyéni-, a listás- , meg a maradék szavazatok elosztásának módját . Meggyőződésem szerint a rendszer megalkotóit a hazai választók akaratának reális érvényesítésének szándéka vezette, – legalábbis azét a kisebb hányadét, akik hajlandók rendszeresen szavazni. Én csak tudom, hogy a szavazó körünkben – meg mindenhol az országban- a még menni képes időseknek egy 40 % -a vagy még kisebb hányada, akikkel ott találkozunk.
  Kérem szépen aggasztó méreteket öltött immár a társadalom elöregedése, ott a szavazó körben is látom.
  Miért öregedő a társadalom ? mert nincs gyerek.
  Miért nincs gyerek ?
  Mert vidéken pl nincs munkahely. Megszüntek.
  Miért szünik meg minden munkahely vidéken? Mert megszűnt a munka értéke. Nincs rá többet igény. A világ kereskedelme is produkálja ezt a változást az ország élcsapata azonban kik a kormányzáshoz közeli körökben mozognak nem változtatnak magatartásukon új technikákon a szükséges átálláson nem törik a fejüket . Nm látható olyan kezdeményezés, ami megfelelne a korunk itt érvényesülő kihívásának, hogy az ország -szélesebb néptömegének a sorsát -megfelelő irányba terelné.
  Gondolkoztam én is de magamat a társadalommal azonosítva miként lenne, ennek az egész kultúrális nyelvi stb társadalom javát és jövőjét szolgáló vezető garnitúrát választani. Talán a demokratikus eszközökkel ? Sőt, esetleg úgy, hogy egy kicsit diktatúrás eszközökkel is élhessen a hatalom.
  Valami ilyesmire törekszenek jelenlegi törvényesen megválasztott vezetőink. Igaz szelektíven gyakorolják mind az erős kéz mind a simulékonyság politikáját. Ugyan hogyan választanánk más garnitúrát helyettük ?
  Ketten is felvetették: inkább a gyakorlati tettek vinnék a nagyobb társadalmunk sorsát előre.
  Ekkor megint felmerül a nagy tömegek zavarodottsága, könnyű manipulálhatósága.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük