TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Párbeszéd lényegében megszűnt létezni – Tordai Bence elhagyta a süllyedő hajót

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Párbeszéd társelnöke és parlamenti frakcióvezetője, Tordai Bence Facebook-oldalán jelentette be, hogy kilép a pártból.

A pártok az elmúlt napokban komoly mozgósítási kampányba fogtak, ilyenkor pedig látják, hogy mennyire tudják elérni a szavazóikat. Vélhetően ekkor vált világossá a Párbeszédből kilépő Tordai Bence számára is, hogy nincs igény rájuk – mondta Rotyis Bálint, a Nézőpont Intézet politikai elemzője a hirado.hu kérdésére válaszolva. A szakértő azzal kapcsolatban nyilatkozott lapunknak, hogy közvetlenül a magyarországi önkormányzati választások urnazárása után Tordai Bence, a Párbeszéd társelnöke és parlamenti frakcióvezetője a közösségi oldalán jelentette be, hogy kilép a pártból.

A Nézőpont Intézet elemzője szerint Tordai Bence még fiatal, a pályája elején álló politikus, aki érthető módon most elhagyta a süllyedő hajót.

Rotyis Bálint ugyanakkor nem számít arra, hogy Tordai egyedül képes lesz egy új politikai közösséget alapítani, mert a politikai karaktere nem olyan erős, hogy kitűnjön a tömegből.

A szakértő szerint Tordai a legnagyobb valószínűséggel a baloldal háttérintézményeiben, valamely alapítványukban vagy cégükben folytatja a munkát, mert egyedül nem lesz képes újabb mandátumszerzésre a 2026-os országgyűlési választásokon.

„A baloldalnak van egy saját struktúrája, ahol rengeteg bukott politikus kapott már helyet” – tette hozzá.

Ezzel szemben viszont a személyének elvesztése nagy csapást jelent a Párbeszédnek, mivel a párt kicsi, gyakorlatilag mérhetetlen a támogatottsága, így minden képviselőjük elvesztése súlyos, különösen Tordai Bence esetében, aki viszont az ismertebb tagjai közé tartozott.

Rotyis Bálint arra is emlékeztetett, hogy a DK–MSZP–Párbeszéd-paktum létrejötte óta a zöldpárt lényegében megszűnt létezni.

hirado.hu

Kiemelt kép: Tordai Bence (Fotó: MTI Fotó: Kovács Attila)

Ez is érdekelheti:  Garancia: Magyarország kimarad a NATO ukrajnai szerepvállalásából (videó)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük