KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A paksi atomerőmű miatt a NATO kollektív védelem alá vonná Magyarországot?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
NIF: A NsK részévé kell tenni az energiapolitikát, illetve konkrét megoldássorozatot kell kialakítani magyarország energia függetlensége érdekében. Mivel az orosz atomerőművekhez a tüzelőt az oroszok szállítják, így még akkor sem mondhatjuk magunkat függetlennek, ha az összes erőmű  teljesítménye biztosítani tudná az import nélküli energia ellátását az országnak. Így változatos megoldások után kell néznie minden önállóan gondolkodó, az energetikához értő szakpolitikusnak, szakértőnek.
Ez pedig nem lehet egyéb, mint a környezetünkben lévő újratermelődő energiaforrások felhasználása. Csak már kipróbált, működő, jó hatásfokú megoldásokra gondolok.
Habár a mai napon már 2 cikket is közöltünk az EU területén szétharapózó bankválságról, a brüsszeli vezérkar vazallusait mindez nem izgatja, ők inkább mélyíteni szeretnék a válságot azzal, hogy hadat üzennek a Roszatomnak és azt kitilthatják az EU területéről. A posztkommunista országok atomerőműi üzemanyag nélkül maradhatnak, a robbanásig elmélyítve ezzel  a társadalmi feszültségeket az EU-ban.

Paksi atomerőmű hidfo

Irányítástechnikai berendezés meghibásodása miatt le kellett állítani a Paksi Atomerőmű első reaktorát csütörtökön. A szakemberek egyelőre a pontos hiba behatárolásán dolgoznak, ami az Országos Atomenergia Hivatal weboldalára felkerült közlemény szerint még nem történt meg.

Az OAH weboldalán megjelent közlemény szerint a blokk meghibásodása miatt automatikusan, ilyen esetekre előzetesen kidolgozott terv szerint járnak el. A hatóság közleménye szerint a blokk biztonsága nincs veszélyeztetve, a reaktor jelenlegi állapota időkorlátozás nélkül fenntartható, így el tudják végezni a szükséges javítási munkálatokat. Ugyanakkor, a pontos hiba behatárolása a közlemény alapján még nem történt meg.

Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, a reaktort péntek délben tudják újra csatlakoztatni az ország elektromos hálózatára, és a fennálló hiba nem befolyásolja a másik három blokk üzemeltetését. A négy reaktor termeli az ország villamosenergia-ellátásának több mint 50%-át.

Az Országos Atomenergia Hivatal legutóbb július 5-én, napokkal a hibrid háború témakörével is foglalkozó varsói NATO-csúcstalálkozó előtt jelezte, hogy problémák adódtak az egyes blokk generátoránál. A hivatal akkori közleménye szerint még nem szükséges a teljes blokk leállítása. A múltkori meghibásodás után a generátorhoz tartozó turbinát leállították, így a blokk azóta csökkentett teljesítményen üzemelt.

Az OAH minkét esetben biztosította a közvéleményt arról, hogy a történtek nem érintik a nukleáris biztonságot, illetve nem okoznak gondot az villamosenergia-ellátásban.

Kapcsolódó:  Repülőgépek zuhannak le, atomerőművek meghibásodnak – háború a XXI. században

A XXI. században az atomerőműveknél bizonyíthatatlan és láthatatlan módon, külső beavatkozással előidézett technikai hibák részét képezik az úgynevezett hibrid hadviselés módszereinek. Az ún. hibrid háború egy olyan, a XXI. századi társadalmi és technológiai környezetre optimalizált nem-konvencionális hadviselési forma, ami lehetővé teszi egy ország térdre kényszerítését a konvencionális haderő bevetése nélkül.

A NATO július 8-án kezdődő, varsói csúcstalálkozója aktívan foglalkozott ezzel a kérdéskörrel. A csúcstalálkozó végén kiadott közös közlemény 72-es pontja kimondja, hogy a NATO központi tanácsa hibrid háborúra hivatkozva előírhatja a kollektív védelemre vonatkozó ötös cikkely alkalmazását bármely tagországra. Aggodalomra adhat okot, hogy ezen új rendelkezés bevezetésével egy időben ismétlődő jelleggel technikai hibák jelentkeznek egy tagállam atomerőművének működésében – ami így nem zárja ki annak lehetőségét, hogy a sorozatos meghibásodások az észak-atlanti szövetség részéről egyfajta nyomásgyakorlás Magyarország kormányával szemben

hidfo.ru
Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

5 thoughts on “A paksi atomerőmű miatt a NATO kollektív védelem alá vonná Magyarországot?

 1. Nem értem, ha leállítják a turbinát, akkor mi hajtja a generátort (perpetum mobile), nem kell urán, így is működik a blokk csökkentett üzemben…csúsztatás!!!!
  De a hírtől félek. Fukusima. Az izraeli (nálunk nato, tk. ugyanaz) bizonsági szolgálat felügyelt ott. Elhelyezték a pici bombát, melyet kamerának mondtak, hazamentek jeruzsálembe és robbantottak…..Ismetjük a következményeket.
  Ha a nato védelmet megengedi a kormány, akkor ez lesz a kövezkező hazaárulás.
  Ez a védelem nem védelem, hanem ellenőrzés.
  Magyarorország nagy SZAR-ba lépet!!!!!!

 2. A hibrid háború eszköztárát egymás ellen is használják, ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy mibe vagyunk vagy nem lennénk. Egy átlagos civil sem mentesülhet már, ha éppen ott van, ahol nem kellene, nem hogy a kiemelt fontosságú objektumok.

 3. Jó hír, hogy az NSK érzékeli a problémát. Rossz hír, hogy nem eléggé.
  Pak2 révén a jelenlegi kormány információ-monopólium birtokában van.
  Éppen az energetika a legkényesebb pontja a programnak, mivel hogy a progi nem foglakozik vele. Viszont számítok rá, ha az NSK kikerül a nyilvánosság elé, és kérdéseket tesznek fel a jövő energiabiztonságával kapcsolatban, mint fognak az NSK részéről válaszolni. A lényeges információk ugyanis titkosítva vannak, és arra azt mondhatja a Fidesz: van programunk, birtokunkban van a megoldás, de sajnos állambiztonsági okok miatt nem publikusak. Mit tenne ebben az esetben az ÖMP? Felkínálná a Fidesznek a koalíciót, csak mert a Kormány kisajátította a Paks2 anyagát?
  Aztán a magyar izzadságból épített erőmű élére német menedzsmentet akartak tenni:
  http://vs.hu/gazdasag/osszes/ot-szemeltek-ki-orbanek-a-paksi-atomeromu-elere-1205
  Mi pénzünkből építenék Paks2-őt és a németek vinnék? Akár az ,,adósságtörlesztés címé is?
  ,,Ez pedig nem lehet egyéb, mint a környezetünkben lévő újratermelődő energiaforrások felhasználása. Csak már kipróbált, működő, jó hatásfokú megoldásokra gondolok.”
  Milyen kipróbált és újratermelődő energiaforrásokról van szó? A szélenergia jó, csak kicsiben és nincs kipróbálva. A vízenergiának nagy a beruházás igénye, rombolja környezetet, meghibásodása esetén veszélyezteti a lakóterületeket. Egyenetlen energia miatt csak kiegészítésnek jó. A napenergia fals és még kormánykörökben sem jósolnak neki nagy jövőt, persze ezt nem mondják meg a nyilvánosságnak. Arról nem is beszélve, hogy a hálózatinál olcsóbban előállított napenergia nyáron felesleges része megy a hálózatba piaci áron, és azt piaci áron kapja vissza télen cserébe az, aki nyáron bevitte a hálózatba. A különbséget az erőművek teszik zsebre.
  Most szólok, hogy nincsenek ,,zöldenergiák”, A fosszilis energiahordozók nem fognak a végtelenségig tartani. A megújuló energiákat a természetből kell elvenni, de az mindenképpen beavatkozás lesz a természet rendjébe. Ami nem veszélyes, az gallyak és a hulladékfa gyűjtögetése. De nagy tételben a fa sem jöhet szóba. Akinek van kertje, kipróbálhatja, hogy mi nő ott, ahova hamut szórtak.

 4. Hm! Nehogy úgy járjunk mint az indiánok; Magyarország lenne Európa legnagyobb rezervátuma?? Nemáááá! Talán mégsem!
  Vagy ez az egész a háttérhatalom destabilizálási kísérlete volna???

 5. Ez még annál is rosszabb: az atomerőművek védelmének címén a hadseregek megszállják Európát és az USA-t.
  Tisztelt transyadmin!
  Ugye mennyi előnye van annak, amit az energiáról írtam?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük