KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A német tankok Oroszország elleni felvonultatása a náci agresszió emlékét idézi az oroszokban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A német tankok Ukrajnába küldése a nácizmus borzalmai ellen folytatott küzdelem fájdalmas emlékeit ébresztik az orosz népben a Nagy Honvédő Háború idején – jelentette ki Mihail Uljanov, Oroszország képviselője a bécsi nemzetközi szervezeteknél.

“Nem tudom, más európaiak mit gondolnak róla, de az oroszok számára a német tankok jelenléte Ukrajna földjén sokat fog jelenteni, nem katonailag, hanem politikailag. A 27 millió emberéletet követelő náci agresszió emléke nagyon frissen él”

– írta a diplomata a Twitteren a Leopard 2 tankok Kijevnek tervezett átadásáról.

Az orosz fegyveres erőknél kézikönyvet terjesztenek, hogyan kell harcképtelenné tenni a német és az amerikai harckocsikat – tudatták Donyeckben.

Donald Trump, az Egyesült Államok volt elnöke csütörtökön közölte, képes volna 24 órán belül véget vetni a konfliktusnak. Trump értésre adta, hogy a békés megoldás kulcsa az Ukrajnának nyújtott amerikai támogatás beszüntetése. Ha ezt elmulasztanák megtenni, előfordulhat, hogy az amerikai akciók következtében az emberiség III. világháborúba sodródik – mondta.

Victoria Nuland amerikai külügyminiszter-helyettes csütörtökön közölte: Washington kész enyhíteni az Oroszország elleni szankciókon, ha Oroszország visszaadja Ukrajna elfoglalt területeit.

„A korlátozások ígért felülvizsgálásáért cserébe nincs lehetőség történelmi döntések visszavonására”

– hangzott az orosz válasz Leonyid Sluckij, a parlament külügyi bizottsága elnökének szájából.

Bécs, Donyeck, New York, 2023. január 27. péntek (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Kiemelt kép: Leopard 2 harckocsik / © Christof STACHE / AFP 

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: