KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A megsérült japán tartályhajó legénysége repülő tárgyakat észlelt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Repülő tárgyakat észlelt az Ománi-öbölben megsérült egyik tartályhajó, a japán Kokuka Courageous legénysége, miközben a korábbi jelentések szerint azt feltételezték, hogy a hajót aknatámadás érte.

A matrózok beszámolója ellentmond annak, amit az amerikai hadsereg állított, hogy Irán állhat a támadás mögött.

Amerikai részről viszont bizonyítékként nyilvánosságra hoztak egy videofelvételt, amelyen az látható, hogy az iráni erők egy tapadóaknát távolítanak el a két tartályhajó egyikéről.

A Kokuka Courageoust, amely olajtermékeket szállított Szingapúrba és Thaiföldre, két találat is érte. Az Ománi-öbölben, a Hormuzi-szoros közelében támadták meg – egy másik, norvég hajóval együtt -, aminek következtében megsérült, és ki kellett menteni a 21 fős legénységét.

Katada Jutaka, a tartályhajót üzemeltető Kokuka Sangyo társaság elnöke úgy vélekedett, hogy a legénység által észlelt repülő tárgyak lövedékek lehettek. Tagadta egyben annak lehetőségét, hogy a tartályhajót torpedótalálat vagy aknatámadás érte volna, mert a károk a hajóban a vízszint fölött keletkeztek. Az aknatámadásról szóló hírt Katada hamisnak nevezte.

A társaság elnöke szólt arról is, hogy a legénység észlelte az iráni haditengerészet egyik hajóját, de azt nem mondta meg, hogy a támadás előtt vagy után.

A tankert az első találat a gépterem közelében érte – ez még nem okozott nagyobb gondot -, míg a második becsapódás a hajó jobb oldalán, a tat irányában történt – derült ki japán sajtóhírekből.

A hajó állapota stabil, a rakomány nem sérült meg. A legénység visszatért a hajóra, hogy helyreállítsa energiaellátási rendszerét – mondta Katada.

MTI nyomán

Interjapán Magazin

Ez is érdekelheti:  Magyar Péter "svájci" magyarja korábban szégyennek nevezte Magyarországot

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük