KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A kórház után az iskolákat is bezárja a Fidesz?

A mezőkövesdi belgyógyászati osztály csendes leépítése után, úgy látszik az oktatást is csendben vérezteti ki a kormány, jelentette ki szerdán Mezőkövesden Lukács Attila.

A Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje hangsúlyozta, évek óta téma az oktatás megreformálása, olyan verzió is napvilágot látott, amelyben központi iskolákat jelölnek ki, és a kistelepülések intézményeit bezárják, vagy csak alsóbb osztályokkal működtetik tovább. A kormány még nem döntött, de árulkodó jelek már vannak: a Mezőkövesdi Tankerületi Központ pályázatot nyújt be intézmények infrastrukturális fejlesztésére, melyen belül a régóta rossz állapotú mezőkövesdi székhelyintézményt is felújítják. A pályázatban a következő szövegrész szerepel:

A jelenlegi létszám tovább bővül, amennyiben térségi központi iskola lesz. Ebben az esetben Cserépfalu, Bükkzsérc és Borsodivánka településekről összesen kb.: 120 fő további tanulóval számolhatunk.”

Ezek szerint a KLIK-nél már számolnak azzal, hogy életbe lép a központosító rendszer, mely a vidéki iskolák leépülésével jár – vonta le a következtetést Lukács Attila, aki a kérdés tisztázása érdekében Tállai Andráshoz, térség országgyűlési képviselőjéhez fordult, azt tudakolva, kell-e tartani iskolabezárásoktól vagy leépítésektől, ha igen, hol, és mi lesz az iskolák, a tanárok sorsa.

A pályázatban szereplő intézmények vezetői magyarázkodásra kényszerültek, a kormány miatt. Van olyan intézmény ugyanis ezek között, ahol felújítás zajlik, az oktatási rendszer azonban a csendes leépítés útjára lépett. Az egészségügy mellett az oktatás is egyre távolabb kerül a vidéki emberektől. Térségünk több kistelepülését is a kihalás fenyegeti, úgy látszik a kormány készül megadni a kegyelemdöfést számukra – fogalmazott a jobbikos politikus.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

2 thoughts on “A kórház után az iskolákat is bezárja a Fidesz?

  1. Mindenesetre mindennek megvan az oka , hogy mit miért , csak könnyebb a feszültség keltőknek a zavargást előidézni , mint emberi módon érdeklődni , így mondhat bármit , bármikor a jobbik , vagy akár a liberális oldal , alaptalan szófecsegés az egész —

    1. szekelyse50, pontosan ezt gondolom én is. Jobbik sorozatban égeti magát olyan ki-, be-, … jelentésekkel, melyet megelőzhetne pl. olvasással, tájékozódással.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük