KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A konzervatív szavazók tömegével pártolnak át a UKIP-hez


A köztudottan eurofil Theresa May helyzetbe kerülése után ismét meglepő fordulatot vett a brit belpolitika. A Brexit-tábor követeléseivel szimpatizáló konzervatív szavazók, illetve párttagok elkezdtek átáramolni az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjához (UKIP), írja a Breitbart.

Az egykor Nigel Farage által vezetett euszkeptikus formáció tetemes létszám-növekedésre számíthat a közeljövőben, legalábbis a közösségi médiában olvasható megnyilvánulások alapján.

A Theresa May reménybeli brit miniszterelnök pozíciójának megszilárdulása meglepően sokaknál kicsapta a biztosítékot.

A csalódott Brexit-pártiak úgy vélik, hogy egy maradáspárti politikai vezető kinevezése egyértelműen a referendum céljainak elárulása volna, továbbá a politikus asszony párton belüli politikájával, valamint autoriter módszereivel sincsenek megelégedve.

Sok szavazó és szimpatizáns May képességeit is kétségbe vonja, belügyminiszteri ténykedését pedig kifejezetten csapnivalónak értékelik.

A most távozni szándékozók zöme Andrea Leadsom-ot, May Brexit-párti kihívóját támogatta a miniszterelnökségért folytatott küzdelemben, de jelöltjük bukásával a pártban is annyira csalódtak, hogy inkább egy új jobboldali alternatíva után néznek, amit jelenleg egyedül a UKIP tud nyújtani.

A kilépők mocskos politikai játszmákat, korrupciót és árulást emlegetnek a Twitteren és a Facebook-on megjelenő hozzászólásaikban, mint távozásuk legfőbb okát.

Sok Brexit-re voksoló konzervatív azon a véleményen van, hogyha garanciát akarnak arra, hogy a szavazatuk valóban azt az ügyet szolgálja, amire adták, akkor a UKIP-hez kell csatlakozniuk és az euszkeptikusokat kell minden fórumon nyíltan támogatniuk.

A Breitbart kérdéseire válaszolva az euszkeptikus párt megerrősítette, hogy az elmúlt napokban meredeken megugrott a tagfelvételi kérelmek száma, olyannyira, hogy a menedzsment egyelőre nem is tudott pontos számokkal szolgálni a hírportálnak.

Valljuk be, egy ilyen fordulatra azért nem fogadtak volna hatalmas összegben a politikai elemzők, bár kérdéses, hogy a tory tagság és a szavazók mekkora hányadát érinti valójában ez a csalódottsági hullám. Egy biztos, ha May pozícióba kerülése tömeges átigazolásokhoz vezet, azzal olyan bajba kerülhetnek a konzervatívok, amire nemigen készülhettek föl előre.

Ez is érdekelheti:  Történelmi jelentőségű a Patrióták Európáért-frakció megalakulása

A dologban az igazán faramuci az, hogy ugyanez igaz a köztudomásúan gyenge/kaotikus szervezettségű UKIP-re, ahol épp vérre menő küzdelem folyik a megüresedett elnöki székért.

Igazán izgalmas szituációt fog eredményezni egy, még senki felé sem elkötelezett szimpatizánsi, vagy tagsági csoport megjelenése a párt háza táján, ami akár azok számításait is drasztikusan keresztül húzhatja, akik egy teljesen új pártot akarnak fölhúzni a UKIP meglévő erejének és a Leave-kampány hozadékainak megfelelő becsatornázásával.

alfahir.hu, Tari Tamás

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük