TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Jobbik szerint vicckategória Martonyi kijelentése

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

„Oroszország nem sokáig fog nevetni”

Martonyi És Hillary, a két Bilderberges
Martonyi És Hillary, a két Bilderberges

Martonyi János szerint Oroszország meg fogja bánni az ukrán válságot, s amerikai gázról álmodozik. A Jobbik szerint a vicc kategóriája a külügyminiszter által mondottak.

Martonyi János a diplomáciában szokatlan őszinteséggel (vagy épp szolgalelkűséggel – a szerk) állt ki az euroatlanti érdekek mellett. Olyan határozottsággal, amelyet nemzetpolitikai kérdésekben még soha nem hallottunk tőle. A magyar külügyminiszter a CNN-nek adott interjújában az unió tagországainak állítólagos szolidaritásáról, és az esetleges amerikai gázimportról beszélt.

Az Európai Unió egységes lesz az Oroszország elleni esetleges súlyosabb szankciók betartásában, mert tagországai nagyon függnek egymástól – jelentette ki Martonyi János külügyminiszter a CNN-nek adott nyilatkozatában, amelyet az amerikai hírtévé szerdán tett fel a honlapjára.

A CNN műsorvezetője azt kérdezte hétfőn a Brüsszelben tartózkodó Martonyi Jánostól, aki előtte részt vett a külügyminiszterek tanácskozásán, hogy Magyarország – amely nagy mértékben függ az orosz gázimporttól – betartaná-e az újabb szankciókat, ha a már bevezetettekkel az unió nem ér el eredményt. A külügyminiszter úgy válaszolt, hogy „reméli, újabb szankciókat nem kell bevezetni”.

„Az Európai Unió vezetői egyetértenek abban, hogy a válságra diplomáciai és politikai megoldást kell találni. Ha az EU mégis bevezetné a szankciók harmadik fázisát, akkor az egy teljesen más helyzet lenne. Akkor tagországainak nagyon alapos hatástanulmányt kellene készíteniük, és szolidárisnak kellene lenniük egymással, mert az egyes tagországokat (a szankciók és várható ellenintézkedések) különböző mértékben érintenék, és meg kell osztaniuk a terheket” – mondta Martonyi János.

„Vannak olyan tagországok, amelyek energiaellátás szempontjából függnek teljesen Oroszországtól, vannak olyanok, amelyek kiterjedt pénzügyi szolgáltatásokat építettek ki ott, vannak olyanok, amelyek jelentős mennyiségű fegyvert adnak el Oroszországnak, vagy amelyek sok milliárd eurót fektettek be az országban. Mégis, lehetnek olyanok, amelyeket inkább sújtanának az orosz ellenintézkedések, mint másokat. Magyarország ezek között van földrajzi elhelyezkedése miatt is” – tette hozzá.

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor reagált Brüsszel 200 millió eurós bírságára

Cinikusok azt mondják – vetette fel a műsorvezető -, hogy ha kenyértörésre kerül sor, akkor az egyes országok majd mind a saját érdekeiket helyezik a közösek elé, és mindegyik kihátrál majd a szankciók alkalmazása mögül.

A magyar külügyminiszter szolidaritást vár a tagországoktól…

„Ez nem történhet meg az Európai Unióban, mert a tagországok nagyon függnek egymástól, egységes piac van, egy hajóban evezünk, és szolidárisnak kell lennünk egymással” – válaszolta a külügyminiszter.

A riporter azt mondta: az az érzése, hogy az orosz vezetés csak nevet a szankciókon. Martonyi János erre azt válaszolta: ha így is van, ez a nevetés nem tart sokáig, mert hosszú távon Oroszország is megérzi a gazdasági kapcsolatok romlását.

„Magyarország felkészült-e arra, hogy elveszítse az orosz gázimportot?” – kérdezte a műsorvezető.

Martonyi János úgy válaszolt: „Magyarország egyáltalán nem szeretné (elveszíteni az orosz gázt), de ha ez megtörténne, akkor az eggyel több ok arra, hogy az EU felgyorsítsa az energiaipari egységes piac kiépítését, és sokkal több lehetőséget szeretnénk teremteni a külső energiaforrások igénybevételére”, egyebek között az Egyesült Államokból történő gázimportra (hogy a Föld túlsó felén lévő országból hogyan képzeli el az importot, nem beszélt – a szerk.)

Ez a vicc kategóriája

A Martonyi Jánossal készített CNN interjúnak már a körülményei is érdekesek, hiszen kérdésként merülhet fel az, hogy a 27 Európai Uniós külügyminiszter tanácskozásán miért épp Martonyi Jánost találta meg a CNN, illetve az is, hogy a magyar külügyminiszternek miért van közléskényszere egy olyan kérdésben, amelyben Magyarországnak sérülhetnek a legkomolyabban az érdeke – mondta Gyöngyösi Márton portálunk érdeklődésére.

Úgy véli: nem véletlen, hogy a CNN pont őt szólaltatta meg, hiszen tudják, hogy a Közép-Európai szatellit államok közül a magyar rendelkezik a legszolgalelkűbb diplomáciával, amely mindig azt mondja, amit Brüsszel és Washington hallani szeretne. Martonyi ugyan felismeri azt, hogy Magyarország a legveszélyeztetettebb ebben a geopolitikai konfliktusban, nekünk van a legtöbb veszítenivalónk, mind gazdasági, kereskedelmi, energetikai és mind biztonságpolitikai téren, mégis a nyugati gyarmattartókhoz való igazodást választja.

Ez is érdekelheti:  Mély megvetéssel fogadta Macront Meloni

Akkor, amikor Martonyi János az energiaellátásról és biztonságról beszél, és azt mondja, Magyarországnak és az Európai Uniónak el kell gondolkodnia azon, hogy más irányból nézzen importgáz után, esetleg az Egyesült Államokból, ezt mindenképpen a vicc kategóriájába sorolhatjuk – véli a Jobbik szakpolitikusa. Csak rá kell nézni a térképre, és látni fogjuk, hol van Oroszország, és hol van az Egyesült Államok. Az EU a Nabucco projektbe is belebukott, holott csak a szárazföldön kellett volna elszállítani a gázt, de még ezt sem tudták megoldani. Teljesen nyilvánvaló, hogy az USA-ból importált gáznak semmilyen realitása nincs. Felelőtlenség ilyen nyilatkozatokat tenni, és abban bízni, hogy a nyugat majd bármilyen szolidaritást vállal hazánkkal, vagy bárkivel, itt a régióban. Az 1100 éves magyar történelem jól mutatja, mennyi szolidaritásra számíthatunk a nyugattól – mondta.

A magyar külügyminisztériumnak a kárpátaljai magyarokkal kellene foglalkoznia, nem folyamatosan Ukrajna területi integritása miatt aggódni. Az Oroszország által példaértékű módon kiharcolt krími referendumot a kárpátaljai magyarokra vonatkoztatva példaértékűnek kellene tekintenie. Meg kellene találni a szövetségeseket, akár az EU-n belül, akár tőlünk keletre a kárpátaljai magyarok önrendelkezési jogának kivívásában. Nagyon fontos lenne, hogy az ott élő magyarság maga döntsön a sorsáról, akár egy népszavazás keretében, akár egy területi autonómia kivívása által. Ezzel kellene foglalkoznia a magyar külügyminisztériumnak, nem pedig a brüsszeli és washingtoni álláspont visszhangozásával – mondta Gyöngyösi Márton az alfahir.hu-nak.

Akkor sem támogatjuk az orosz rendezést, ha az jó a kárpátaljai magyaroknak

A CNN-nel készült interjút követően a Heti Válasznak is nyilatkozott Martonyi János, amiben gyakorlatilag még a kárpátaljai magyarság érdekeivel is szembemenne az euroatlantizmus érdekében.

A külügyminiszter a kárpátaljai magyarokra bízná, hogy eldöntsék: akarnak-e autonómiát vagy sem, és a Heti Válasznak adott interjúban azt mo
ndta, hogy Oroszország valótlanságok sorát állítja a krími válság kapcsán.

Ez is érdekelheti:  Ismét megostromolják a román nacionalisták Úzvölgyét!

„Aki magyarként területek elszakadása mellett tesz hitet, (…) nemhogy nem használ a magyar nemzet érdekeinek, de egyenesen lábon lövi magát nemzetpolitikai szempontból” – mondta a külügyminiszter.

Az orosz rendezési tervet Magyarország nem tudja támogatni. Ez ugyanis a krími kérdést befejezettnek tekinti, ráadásul azt javasolja, hogy Moszkva és más külső hatalmak döntsenek Ukrajna sorsáról Ukrajna feje felett. Határozott nemet mond Martonyi János az oroszok ötpontos tervére, amellyel Vlagyimir Putyin az ukrán válságot rendezné. A magyar külügyminiszter szerint még akkor sem szabad kacérkodni a terv elfogadásával, ha annak egyes pontjai a magyar kisebbség szempontjából akár előnyösek lehetnének (erre már tényleg nehezen lehet bármit is mondani – a szerk.)

Amikor a riporter azt firtatta, hogy a kormány miért nem használja ki a helyzetet és követel autonómiát a kárpátaljai magyaroknak a Jobbikhoz hasonlóan, Martonyi úgy válaszolt, inkább a kárpátaljai közösségre bízná saját sorsának meghatározását, nekik pedig jelenleg nincsenek autonómiatörekvéseik. „Nem lenne jó, ha az egyébként valóban egyre virulensebb ukrán nacionalizmus céltáblájává tennénk az ottani magyarokat” – fogalmazott. A székelység helyzete azért más, mert ők maguk is autonómiát szeretnének – magyarázta a nem tágító riporternek.

Az autonómiával kapcsolatban azt is megjegyezte, hogy Magyarország nem akarja Romániának semmilyen területét elszakítani. Martonyi bármerre jár, azt tapasztalja, hogy félreértik a magyarok autonómiatörekvéseit, azt hiszik, szívük szerint visszacsatolnák az elvett területeket, és ezek az érzések táplálják a környező országok nacionalistáinak magyarellenességét (Martonyi János véleményével szemben a környező országok nacionalizmusát a még nem teljesen elpusztított magyarság és gyenge, szervilis diplomácia táplálja – a szerk.)

alfahir.hu – Nemzeti InternetFigyelő

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

0 thoughts on “A Jobbik szerint vicckategória Martonyi kijelentése

 1. De szépek így ketten a képen! A demokrácia két bástyája! A béke követei!
  Amikor más belügyeibe kell beleugatni, akkor bilderberges Martonyi elvtárs micsoda kő kemény tud lenni – no persze a Wall street cselédlánya oldalán, két seggnyalás közt!
  Hogy halálra ijedhettek az oroszok Martonyitól, még így is, hogy nem is tette fel a piros krumpliorrt!
  Nagy Péter

 2. Mit lehet tenni ? Levaltani az idegen erdekekert harcolo kulogyert az ot kinevezovel egyutt, mert nem meltok kepviselni a Magyarsagot !
  Mert minden tettuk a Nemzet ellen iranyul sunyiban ! De nehogy baloldali hasonlok keruljenek a helyukre ! Mindketto tarsasagnal JOBB-ik !
  Pasztorfi Istvan

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük