KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Jobbik nem asszisztál Szerbia EU-s tagságának feltétel nélküli megszavazásához!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Martonyi János külügyminiszter hazánk támogatásáról biztosította Szerbiát EU-csatlakozását illetően, a délvidéki magyarságról azonban nem tett említést.

„A Magyar Országgyűlés a következő hetekben ratifikálni fogja a Szerbia és az EU közötti társulási és stabilitási egyezményt” – nyilatkozta Martonyi János külügyminiszter, miután a hétvégén kétoldalú tárgyalásokat folytatott Vuk Jeremić szerb külügyminiszterrel Szerbia uniós csatlakozásának előkészítéséről. A találkozón sok mindenről szó esett, a híradások azonban sehol sem említik, hogy a délvidéki magyarság problémáival érdemben foglalkoztak volna. Ezt látszik megerősíteni Tóth Tamás, a kormányzó szerb Demokrata Párt magyar parlamenti képviselőjének nyilatkozata a Magyar Szó c. lap hétvégi számában.

Tóth beszámolt arról, hogy a napokban a Demokrata Párt küldöttsége magas rangú kormánypárti képviselőkkel tárgyalt Budapesten, arról azonban nem tett említést – és sajnos más forrásból sincs hasonló információnk –, hogy a magyarországi tárgyalófelek bármilyen feltételt szabtak volna a Szerbia uniós i integrációjához elengedhetetlen szerződés ratifikálásáért cserébe.
A Jobbik elismeri és támogatja azokat a változásokat, amelyek az utóbbi időben a délvidéki Magyar Nemzeti Tanács jogkörének bővítését eredményezték, megtéve ezzel az első lépést a magyar kisebbség teljes autonómiája felé. Az őshonos délvidéki magyarság helyzete azonban még mindig messze elmarad a Jobbik által követelt (és az EU által is szorgalmazott) szinttől. A Magyar Országgyűlés még egyszer nem követheti el azt a hazaárulással felérő tettet, mint amit elkövetett 2005. szeptember 26-án – Románia EU-s csatlakozásáról való szavazáskor –, amikor is nem élt vétójogával, és mind a kormánypártok, mind az akkori ellenzék feltétel nélkül megszavazta a csatlakozást.
A Jobbik bízik abban, hogy a Fidesz-KDNP és Orbán Viktor miniszterelnök is belátja: Románia feltétel nélküli támogatásával az erdélyi magyarság hosszú időre komolyabb eszközök nélkül maradt az autonómiáért folytatott küzdelmében. Ezt a megaláztatást nem szenvedheti el újra egy elcsatolt magyar közösség! A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy a délvidéki magyar pártokkal és a Magyar Nemzeti Tanáccsal egyeztetve minél előbb dolgozza ki és hozza nyilvánosságra azokat a feltételeket, amelyek teljesítése nélkül Magyarország nem fogja támogatni Szerbia uniós csatlakozását. A Jobbik álláspontja szerint ezek a tárgyalási feltételek nem indulhatnak ki kevesebből, mint a délvidéki magyarság teljes körű autonómiájának köve-telése, a fejlesztési pénzek és egyéb központi források arányos elosztása és a temerini fiúk azonnali szabadon bocsátása!
Szávay István,
a Jobbik országgyűlési képviselője, a Nemzetpolitikai Kabinet elnöke
barikad.hu

Ez is érdekelheti:  Szlovákia támogatni fogja Mark Rutte jelöltségét a NATO főtitkári posztjára

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

2 thoughts on “A Jobbik nem asszisztál Szerbia EU-s tagságának feltétel nélküli megszavazásához!

  1. Igen,
    Ugyanakkor tiltakoznunk kell a történelmi Szerbia területének megcsonkítása ellen!
    Szebb jövőt!

  2. A tegnapi nap számomra hatalmas pofonnal végződött,ugyanis megnéztem a hirtv hiradóját (kár volt!),ahol Magyarország Köztársaság Elnöke tudatta erdélyi testvéreinkkel,hogy először legyenek jó románok,fizessenek adót,neveljenek gyerekeket,és majd utánna kérjenek „autónómiát”-de persze ezt is- csak kulturálisan.A miniszterelnök után-aki pofonnal fenyegette a Gárdát-most a köztársasági elnök tette ugyanezt elszakitott nemzettestvéreinkkel.Részemről ezekután-igaz eddig sem!!!- nem is várok semmit ettől a „forradalmi kormánytól”.A nagybetűket pedig azért mellőztem,mert ez csak annak jár (az én erkölcsöm szerint),aki azt meg is érdemli. Nagyon úgy néz ki,hogy eljátszák,amit Románia csatlakozása esetén is,azaz a semmit,és szónélkül,minden kitétel nélkül elfogadják Szerbia eu-s tagságát.Kiket is képviselnek ezek az „urak,és hölgyek”,mert minket Magyarokat nem.Kiváncsi lennék azért M.Szabó Imre újságiró véleményére,aki filmet készitett a „Temerini Fiúk” életéről,és azóta is keresi ezen fiatalok igazát( tisztelet érte!!) ,miközben a választások előtt körlevelet irt barátaival,akik szerint csakis egyetlen párt nyerheti meg a választást és az a „forradalmi” fidesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük