KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A hazaárulás tankönyvi esete: 900 ezer forinttal támogatott az állam minden kötvényes migránst

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megkapta a G7 gazdasági hírportál az Államadósság Kezelő Központtól a négy év alatt kibocsátott összes letelepedési kötvény adatait. A kép egyszerre lesújtó és vérforraló. 

A speciális állampapírból az első sorozatot 2013. június 19-én bocsátották ki, az utolsót 2017. július 12-én. Bevezetését annak idején azzal indokolták, hogy ily módon a piaci körülményeknél kedvezőbb feltételekkel finanszírozható az államadósság.
Ehhez képest a most született összegzésből világosan kiderül:

 

a kötvénybiznisz irgalmatlan ráfizetést jelentett a magyar adófizetőknek és hatalmas profitot a kormányközeli offshore cégeknek. 

Négy esztendő alatt

összesen 19 855 EU-n kívüli állampolgár

jegyzett 300 ezer euró értékben letelepedési kötvényt, hogy letelepedési engedélyhez jusson. A folyamatosan egyre liberálisabbá tett szabályozás szerint 2015-től „családegyesítés” címszó alatt

az egy háztartásban élő kiskorú, és a külön élő nagykorú gyermekek, sőt a nagyszülők is megkapták a magyar letelepedési engedélyt.

A speciális állampapír öt éves futamidejű, euróban kibocsátott kötvény volt, amely a hasonló magyar papírok hozamánál 1,5 százalékkal alacsonyabb hozamot kínált. Ez lett volna a letelepedési engedély „ára”. Igen ám, csakhogy kikötötték azt is, hogy a hozam soha nem lehet 2 százaléknál kevesebb. Miután 2015 után a magyar kötvényhozamok jelentősen csökkentek, a letelepedési papírok már többet hoztak a vásárlóknak. Ami természetesen veszteség volt az állam számára. Ráadásul éppen ekkor vezették be a „családegyesítést” is. Tehát

nem elég, hogy a kötvények deficitet termeltek, még több ember számára is tették lehetővé a bevándorlást.

A hülyének is megérte. Kivéve a magyar adófizetőket. Ők ebben az időszakban 28,2 milliárd forintot buktak a bizniszen. Ez elsöpörte a kezdeti 10,7 milliárdos nyereséget is, így

összességében négy év alatt 17,5 milliárd forintot buktunk az egészen. 

Nem úgy a kötvények értékesítésével megbízott, az Országgyűlés fideszes többségű gazdasági bizottsága által kiválasztott, kormányközeli offshore cégek, amelyek 156,2 milliárd forintnyi hasznot zsebeltek be ebben az időszakban.

Ez is érdekelheti:  Korrupció Óbudán: tíz gyanúsított, százmilliós kenőpénz

Ha a magyar állam veszteségét leosztjuk, akkor elmondható, hogy

minden egyes letelepedési engedéllyel érkező migránst 882 ezer forinttal támogattak a magyar adófizetők.

Alfahír

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

3 thoughts on “A hazaárulás tankönyvi esete: 900 ezer forinttal támogatott az állam minden kötvényes migránst

  1. Letelepedési kötvény 2007 óta létezik. Miért csak 2010 utáni időszakról jelentetnek meg adatokat? Ez a cikk, ebben a formában, csak hangulatkeltésre, lázításra jó. Semmi konkrét dolgot nem árul el.

    1. A letelepedési kötvény létezése maga egy nemzetárulás, ugyanis teljesen mindegy mikor indult, mindenképpen annak kiagyalóinak haszonszerzését és magyar nemzet megkárosítását eredményezi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük