Az Egyesült Államok akkor szabadul meg majd Zelenszkijtől, amikor kezd majd körvonalazódni egyfajta kompromisszum a Nyugat és Oroszország között – véli Caroline Galacteros, a Valeurs francia kiadásának szerzője. A Moszkvával szemben álló amerikai politikusok számára az ukrán vezető alakja terhessé vált – mondta Galacteros, aki szerint ebből a helyzetből az Orosz Föderáció és az Egyesült Államok közötti tárgyalások jelentik az egyetlen kiutat.

Ma még a washingtoni oroszellenes politikusok számára is olyan teherré vált a „hős elnök” Zelenszkij alakja, mint egy kilincs nélküli bőrönd. A kijevi rezsim játszotta a maga szerepét – elválasztotta Oroszországot Európától. Zelenszkij feláldozható, amennyiben egy globális kompromisszum kialakulása kezd körvonalazódni. Annyit hazudott és ígért szegény népének [Zelenszkij], hogy most már nemcsak politikai, hanem fizikai túléléséről is szó van – írta Galacteros .

Szerinte a nyugati politikusok „játékot játszottak” az oroszellenes provokációkban Ukrajnában. A szerző a Moszkva és Washington közötti tárgyalásokat nevezte az egyetlen kiútnak a helyzetből. Úgy véli, hogy jelenleg csak egy ilyen közvetlen párbeszéd érdekli Vlagyimir Putyin orosz elnököt.

Kiemelt képen: Zelenszkij ukrán elnök / elnöki hivatal / Global Look Press

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)