KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Fehér Ház hisztérikus rohamot kapott a Putyin-interjú miatt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Biden-kormányzat és az amerikai mainstream média egyaránt irracionális őrületbe kergette magát Vlagyimir Putyin orosz elnök Tucker Carlson konzervatív amerikai újságírónak adott keddi interjúja miatt – állítja Marija Zaharova külügyminisztériumi szóvivő. Korábban Dmitrij Peszkov, a Kreml sajtótitkára azt mondta, hogy szakmai féltékenység vezérelte a riporter egyes sajtókollégáinak ellenséges reakcióját.

A Fox News egykori műsorvezetője lett az első amerikai médiaszakember, aki az orosz államfővel négyszemközt készített interjút az ukrajnai konfliktus közel két évvel ezelőtti kirobbanása óta. A kétórás interjú, amely főként a Moszkva és Kijev közötti kapcsolatokról szólt, a pénteki megjelenése óta eltelt első órákban több mint 46 milliós nézettséget ért el Carlson X-fiókján (korábban Twitter) és valamivel kevesebb mint egymillió megtekintést a YouTube-on.

Ez is érdekelheti:  Az "áruló" Tucker Carlson a nyugati médiában

A hét elején az X-en közzétett korábbi bejegyzésében Carlson azzal vádolta a nyugati médiumokat, hogy hazudnak „olvasóiknak és nézőiknek” azzal, hogy Kijev álláspontját népszerűsítik, miközben Oroszországét figyelmen kívül hagyják.

„Ez nem helyes. Az amerikaiaknak joguk van ahhoz, hogy mindent megtudjanak egy olyan háborúról, amelyben ők is érintettek”

– mondta.

Az orosz Izvesztyija című újságnak nyilatkozva pénteken Zakharova azt mondta: „Ez fenomenális. A reakciójuk annyira leleplezi az álságosságosságukat, hogy az őszintén szólva szinte hihetetlen”.

A szóvivő szerint

„hisztérikus rohamot kaptak – a Fehér Ház, a külügyminisztérium, az összes mainstream média torkaszakadtából csak egy dolgot kiabál: ne nézzék meg [Putyin elnökkel készült interjút], és hogy ne csak egy amerikai újságíró készítsen vele interjút”.

Hozzátette, hogy az ilyen viselkedés kifogja a szelet Washington vitorlájából, amikor az erkölcs, az emberi jogok, a demokrácia és a szólásszabadság jelképeként próbálja feltüntetni magát.

A Kreml szóvivője, Peszkov egy pénteki sajtótájékoztatón megjegyezte, hogy a „nagy érdeklődés [Putyin elnök interjúja iránt] megkérdőjelezhetetlen”. A továbbiakban azt jósolta, hogy miután a por leülepedett, „mélyreható elemzése lesz ennek az interjúnak” Nyugaton.

Ez is érdekelheti:  Magyar felirattal is megtekinthető Tucker Carlson Vlagyimir Putyinnal készült interjúja (videó)

John Kirby, a Nemzetbiztonsági Tanács stratégiai kommunikációért felelős koordinátora az interjú nyilvánosságra hozatala előtt csütörtökön tartott sajtótájékoztatón felszólította honfitársait, hogy „ne vegyenek készpénznek mindent, amit [Putyin elnök] mond”.

Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter „hasznos idiótának” nevezte a konzervatív riportert. Más közéleti személyiségek odáig mentek, hogy még arra is felszólították az amerikai kormányt, hogy tiltsa meg Carlson visszatérését az országba.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

2 thoughts on “A Fehér Ház hisztérikus rohamot kapott a Putyin-interjú miatt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük