KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Sólyom a katedrán…

(Végignéz az osztályán, és így szól)

Kedves gyerekek, ünnepnap van ma.

A játszótéri hancúrozásnak vége, átléptétek az iskola küszöbét, itt nagy feladat vár rátok. Örömmel nézek végig rajtatok, eközben eszembe ötlik az én első napom, amikor hasonlóan teljes bizalommal figyeltem az akkori tanítómra.

Szüleim, barátaim nagy elvárással voltak irányomban, aminek igyekeztem megfelelni. Nektek is ugyanígy meg kell küzdenetek a jó érdemjegyekért, az elismerésért az elkövetkező években. Az iskolában tapasztalhattok negatív, azaz rossz, és pozitív, tehát jó dolgokat.

Mondok egy rossz példát.

A már ismerős, izgő-mozgó Jani, aki itt, az első sor szélén ül, folyamatosan beszélget és már alig várja a szünet eljöttét. Látod fiam, az első nap ünnepére mindenki szépen öltözött, kivéve téged – s bár tiszta a ruhád, de az a színes ing,… az mégsem ideillő.

(az osztályban egyetértő halk moraj, kuncogás)

Egyébként tudom rólad, hogy szeretsz a barátaiddal vitatkozni – igaz, verekedni még nem láttalak. Pengeéles eszed van, szélsőséges szemedben húszcentis gyűlölet. Nagyon örülnék, ha nem lógnál ki a sorból, és nem okoznál problémát, az órákon inkább igyekezz együtt dolgozni a többiekkel. Az első év végére kiderül, hogy te is így gondolod-e? Remélem, nem él vissza helyzetével a népes családod, és nem fog zaklatni engem, de az igazgatót sem. Tudjátok gyerekek, kizárólag a tettek számítanak. Ezért is el kell mindannyiunknak viselni a szembeötlő sokszínűséget, ezzel együtt megakadályoznunk egy esetleges erőszakos véleménynyilvánítást.

Van más újdonság is.

Olyan tanulónkat köszönthetjük Eszter személyében, aki menedzser szüleinek egyetlen gyermekeként máig több alkalommal bebizonyította rátermettségét a nagybetűs életre, és ezzel a jövő nemzedékének felelős gondolkodójává lehet. Fenntartja saját fejlődését, fontosnak tartja és védi környezetét. Ha így folytatja, méltóvá  válhat a keveseknek elérhető elismerésre, a Nagy Piros Pontra….

(Jani közbevágva kérdezi)Tanító  bácsi kérem, amit eddig mondani tetszett, azt minek nevezik?Arthur Nemzeti InternetFigyelő

 

Tisztelt Olvasók! A portál működtetéséhez nagyon nagy szükségünk van az Önök támogatására.

Kérjük Önöket, hogy a

DONATE

gombra kattintva segítsék anyagi hozzájárulásukkal működésünket!

A portál valóban független, anyagi támogatást semmilyen szervezettől, vagy politikai erőtől nem kapunk, ezért a legkisebb támogatásnak is örülünk.

Nagyon köszönjük!

 

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük