KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Halálos áldozata is van Moszkva környékét ért ukrán támadásnak

Több lakóépület is megrongálódott az orosz fővárostól délkeletre fekvő Ramenszkoje városában.

Ukrajna az éjszaka folyamán dróntámadást hajtott végre Moszkva és elővárosai ellen, amelyben legalább 14 UAV használtak – közölte helyi tisztviselőkre hivatkozva a Russia Today.

A támadás több lakóházat megrongált, és legalább egy halálos áldozatot és több sérültet követelt – közölte Andrej Vorobjov, Moszkva régió kormányzója.

A kormányzó kezdetben először azt mondta: „sajnos, egy kilencéves gyermek meghalt”, miután egy drón becsapódott a Ramenskoje városában lévő Sportivny Proezd egyik magasépületébe, és tüzet okozott több lakásban a 11. és 12. emeleten.

A Telegramon mintegy 90 perccel később azonban egy utólagos bejegyzésben pontosította, hogy a gyermek valójában életben maradt – egy 46 éves nő azonban belehalt sérüléseibe. A támadásban további három ember megsebesült és kórházba került.

Egy másik UAV egy 9. emeleti lakást talált el, legalább egy embert megsebesítve.

A mentők azonnal a helyszínre érkeztek, és megszervezték a lakók evakuálását – közölte Vorobjov. „Az evakuált lakókat egy üdülőközpontban helyezték el ideiglenes szálláson”, meleg étellel ellátva őket – tette hozzá a kormányzó.

Összesen legalább 14 drónt észleltek és fogtak el a moszkvai régió Podolszk, Ramenszkoje, Ljubercse, Domogyedovo és Kolomna kerületeiben az éjszaka folyamán – közölte mind a moszkvai régió kormányzója, mind Szergej Szobjanyin, az orosz főváros polgármestere.

Az első UAV-t a Moszkva külvárosában lévő Ljuberczi kerületben fogták el – írta Szobjanyin a Telegramban kedden hajnali fél három körül. Percekkel később arról számolt be, hogy további két drónt lőttek le a várostól délkeletre fekvő Ramensky kerületben. A tisztviselő szerint a lezuhanó törmelék nem követelt emberi áldozatokat, és károk sem keletkeztek.

További négy drónt fogtak el a fővárostól délre fekvő Podolszk kerületben. Nem sokkal később újabb két drónt lőttek le Domogyedovo kerületben. A következő órákban több további ellenséges célpontot észleltek és fogtak el a Ramensky kerület felett.

Ez is érdekelheti:  Személyhívók ezrei robbantak fel Libanonban, többen meghaltak, rengeteg a sérült

Az UAV-k behatolása a médiajelentések szerint több járat késéséhez vezetett a moszkvai Vnukovo, Domodedovo és Zsukovszkij repülőtereken.

Az orosz védelmi minisztérium egyelőre nem erősítette meg a legutóbbi támadás mértékét. Alekszandr Bogomaz kormányzó szerint azonban csak a Brjanszki terület felett legalább 59 drónt fogtak el vagy lőttek le.

Szeptember 1-jén Ukrajna nagyszabású támadást indított orosz terület ellen, a védelmi minisztérium szerint összesen 158 drónt lőttek le vagy fogtak el. Moszkva is célpontja volt annak az incidensnek, hét drónt lőttek le a Moszkvai régió felett, és további kettőt a főváros felett is.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

Tisztelt Olvasók! A portál működtetéséhez nagyon nagy szükségünk van az Önök támogatására.

Kérjük Önöket, hogy a

DONATE

gombra kattintva segítsék anyagi hozzájárulásukkal működésünket!

A portál valóban független, anyagi támogatást semmilyen szervezettől, vagy politikai erőtől nem kapunk, ezért a legkisebb támogatásnak is örülünk.

Nagyon köszönjük!

 

 

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Halálos áldozata is van Moszkva környékét ért ukrán támadásnak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük