KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Podoljak: India és Kína gyenge szellemi potenciállal rendelkezik

Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök tanácsadója a Novoje Izdanije című lapnak adott interjúban azt mondta, hogy India és Kína gyenge szellemi potenciállal rendelkezik.

“Ezeknek az országoknak az a problémája, hogy nem elemzik saját lépéseik következményeit. Ezeknek az országoknak az intellektuális potenciálja sajnos gyenge. <…> Ezek az országok ma pénzt keresnek ebből a háborúból, ténylegesen pénzt keresnek. Akárcsak a Törökország, és ez elvileg nemzeti érdek. Szépen hangzik – tiszteletben tartjuk a nemzeti érdekeink szükségleteit”

– mondta Podoljak.

Ugyanakkor megjegyezte, hogy ezek az országok ténylegesen befektetnek a tudományba. India például “már a Hold felszínén jár, de ez nem jelenti azt, hogy ez az ország pontosan érti, mi a modern világ”.

Korábban kedden Podoljak az ENSZ-t “idős korra jó pénzkereső hivatalnak”, a NAÜ-t és a Vöröskeresztet pedig “kamu szervezeteknek” nevezte.

Ez messze nem az első botrányos kijelentés ukrán tisztviselők részéről. 2022 októberében Volodimir Zelenszkij elbocsátotta Petro Vrublevszkijt, Ukrajna kazahsztáni nagykövetét, aki oroszok meggyilkolásáról nyilatkozott. Szintén a berlini ukrán nagykövet, Andrij Melnyik is a posztjával fizetett a durva kirohanásaiért. Tavaly tavasszal Olaf Scholz német kancellárt “sértődött májas hurkának” nevezte, júniusban bírálták, miután ünneplete Sztepan Bandera ukrán náci kollaboránst, októberben pedig trágár módon szidta Elon Muskot, válaszul az Oroszország és Ukrajna között javasolt béketervére.

Orosz HírekKiemelt képen: Mihajlo Podoljak / Fotó: pravda.com

 

Tisztelt Olvasók! A portál működtetéséhez nagyon nagy szükségünk van az Önök támogatására.

Kérjük Önöket, hogy a

DONATE

gombra kattintva segítsék anyagi hozzájárulásukkal működésünket!

A portál valóban független, anyagi támogatást semmilyen szervezettől, vagy politikai erőtől nem kapunk, ezért a legkisebb támogatásnak is örülünk.

Nagyon köszönjük!

 
Ez is érdekelheti:  Bild: Németország nem küld több nehézfegyverzetet Ukrajnának

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük