KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

34 százalék – Türingiában az AfD a legerősebb párt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egy friss felmérés szerint az AfD 34 százalékos támogatottságot élvez a potenciális választók körében Türingiában.

Az Infratest Dimap közvélemény-kutató intézet által az MDR megbízásából szerdán közzétett felmérés szerint az AfD 13 ponttal előzi meg a CDU-t, amely 21 százalékkal a második helyen áll. Bodo Ramelow miniszterelnök baloldali pártja 20 százalékkal a harmadik.

Az SPD 10 százalékkal a negyedik helyen áll. A Bündnis 90/A Zöldek 5 százalékon állnak, míg az FDP 4 százalékkal „jeleskedhet”.

A körülbelül egy évvel ezelőtti felméréshez képest az AfD kilenc százalékpontot erősödött, a legnagyobb, hat százalékpontos növekedést csupán a legutóbbi felmérés óta eltelt három hónap alatt érte el. A CDU egy százalékpontot veszített, a Die Linke két százalékpontot csúszott, akárcsak a Die Grünen (Zöldek). Az SPD és az FDP egy-egy százalékpontot veszített. A legutóbbi, 2019. októberi tartományi választások óta a türingiai miniszterelnök pártja, a Die Linke tizenhárom százalékponttal esett vissza, míg az AfD több mint 10,5 százalékpontot erősödött.

A jelenlegi közvélemény-kutatási eredmény mellett a kormányalakítás pillanatnyilag elég bajos dolog lenne, ugyanis sem a jelenlegi vörös-piros-zöld kormány, sem más, Németországban eddig létrejött koalíció nem tudna többséget szerezni Türingiában.

A megkérdezettek 31 százaléka támogatná az AfD és a CDU koalícióját. Az AfD támogatói körében 78 százalék támogatná a koalíciót. A CDU támogatói sokkal szkeptikusabbak voltak, mindössze 13 százalékuk támogatta ezt a koalíciót. Egy új vörös-piros-zöld koalíciót 27 százalék támogatna. Ugyanez az arány vonatkozik a CDU, az SPD és az FDP fekete-piros-sárga, úgynevezett „Németország” koalíciójára is. A felméréshez 1193 embert kérdeztek meg Türingiában június 28. és július 3. között.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Björn Höcke, az AfD képviselője / www.globallookpress.com

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: