BREAKING NEWS! Gaudi-Nagy jogerősen felmentve – minden bírót még nem tudott bedarálni a központosított hatalom

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Fővárosi Törvényszék ma jogerősen felmentette dr. Gaudi-Nagy Tamást a hatalmas nyilvánosságot kapott „Pásztor-ügyben”, más néven „köpködési ügyben”. Legnagyobb meglepetésemre az a magyar sajtó és média, amelyik reggeltől estig folyamatosan sugározta azt a jelenetet, amelyen egy azóta is ismeretlen, „árpád-házi sávos zászlós fejkendős”, láthatóan elmeháborodott asszony ordenáré, obszcén dolgokat ordít Pásztor István délvidéki képviselőnek, illetve le is köpik őt – nos, akik folyamatosan ezt közvetítették, és tájékoztatást adtak arról, hogy Gaudi-Nagy Tamás volt a felbujtója ezeknek a cselekményeknek, azok a mai tárgyaláson nem vettek részt. Mi több, a teljes magyar nyilvánosság hiányzott a mai tárgyalásról és felmentő ítélethozatalról.

gaudi_pasztor_ugy

Azért tartom „breaking news”-nak ezt a hírt, mert ez a gyalázatos büntetőeljárás példa volt arra, hogy az ellenőrizetlen, korlátozatlan, totálisan koncentrált hatalom bármire képes az ellenfeleivel szemben, így koncepciós büntetőeljárásoktól sem riad vissza. Bebizonyosodott az is, hogy e totális hatalom nem volt képes arra, hogy a bíróságot a maga egészében magába olvassza, és léteznek olyan tisztességes bírók, akik alkotmányos kötelezettségükkel tisztában vannak, és nem a végrehajtó hatalom, illetőleg a vádhatóság kottája szerint muzsikálnak.

Amint arról kevéssé volt szó a médiában, de hangsúlyozandó: 2014. május 6-án dr. Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési képviselőségének utolsó napján földvédő tüntetést szervezett a Kossuth téren. Szomorú visszagondolni, hogy akkor még volt némi illúzió azzal kapcsolatban, hogy a magyar termőföld szinte egésze nem kerül magyar oligarchák, illetőleg külföldiek kezére. Két év távlatából még inkább indokoltnak tűnik az akkori segélykiáltás és a szenvedélyes hangú figyelemfelhívó demonstráció. A gyalázatos rendőri – ezer oldalas! – iratanyagok, illetőleg a bolsevik típusú ügyészség meglátása szerint ma Magyarországon, egy európai jogállamban egy tüntetés során úgy kell megválasztani a hangnemet és a mondanivalót, hogy minden pillanatban számítani kell arra, hogy esetlegesen a tömegből egy elmebeteg majd annak hatására valami jogelleneset fog tenni. Biztosan csodálatos lenne a hatalom szempontjából, hogyha a büntető igazságszolgáltatás partner lenne egy ilyen mérce megállapításához, hiszen akkor még azon kevés politikai ellenállást is meg lehetne törni, ami jelenleg van az országban.

MTI Fotó: Kovács Tamás
MTI Fotó: Kovács Tamás

Hála azonban annak, hogy a bíróság az alkotmányos szerepét felismerte, és a büntetőjog szabályait helyesen alkalmazta, ez a gyalázat nem történhetett meg. Nagyon fontos, hogy minél többen felismerjék: a totálisan központosított hatalom most Gaudi-Nagy Tamásra próbált meg „lesújtani” koncepciós büntetőeljárás formájában, de más esetekben másokra sújt le, akár a kisvállalkozók ellehetetlenítésével (pályázati pénzek haveri kezekre adásával), hol kisgazdákra (a földek korrupt kezelésével), hol munkavállalókra (a megfelelően „be nem kötött” munkavállalók önkényes elbocsájtásával vagy terrorizálásával). Nagyon fontos a bírók szerepe manapság: pontosan a végrehajtó hatalom és a vele sokszor összeolvadó, ellenőrző szerepét be nem töltő sajtó és média korlátja és ellenőrzője egy normális alkotmányos rendben és a sokat emlegetett „európai normák szerint” a független bíróság. Akár a devizahitelesek, akár az önkényesen elbocsátott munkavállalók, akár a korrupt pályázatok miatt tönkrement vállalkozók, akár a földjüktől megfosztott helyi gazdák egy jogállamban, jogszabály alapján, a független és alapos jogi szakismeretekkel rendelkező, magát terrorizálni nem hagyó bíróságtól remélhetnek jogorvoslatot. Ma bebizonyosodott, hogy reményeik nem megalapozatlanok.

Dr. Morvai Krisztina

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

6 thoughts on “ BREAKING NEWS! Gaudi-Nagy jogerősen felmentve – minden bírót még nem tudott bedarálni a központosított hatalom

 1. Gratulálok, tisztelettel és szeretettel köszönöm az igazság győzelme érdekében kifejtett minden résztvevő munkáját. Remélem hasonló eredménnyel zárul a Budaházi és társai ügyben hozott gyalázatos ítélet is.

 2. tISZTELETEM!

  Hzudnák ha azt írnám most, hogy nem örülök ennek a sikernek! De kérdezem: Miért van az, hogy a többi „kisember” pl. Olivér esete – meg stb. de ide sorolnám Budaháziék esetét is nem kap igazságos jogorvoslatot?
  Én tudom, de most nem írom le nektek – mert már régen leírtam – emlékszel 1. van az ügyefogyott – van az együgyű – és aki ügyefogyott az csinál magának ÜGYET ÉS KÁRPÓTLÁST! Szóval már csak a nagy összegű kártérítési per kell és ami a mi pénzünk adófizetőké és osztozkodhatnak belőle!
  NEKEM EZ A VÉLEMÉNYEM MOST IS!
  ÜDVÖZLETTEL:
  ID. KISS LÁSZLÓ
  ui: rosszindulatú hozzászólásnak veszed – tudom,

  de nem az,
  addig amíg mind azok nem kapnak jogorvoslatot akiket a kisztitikárok gittegylete hatalma jogfosztottá téve jogtalan megszívatását elveted vagy megtartod!

 3. na épp ezért SOHA sem szabad(na) az igazságszolgáltatásraz nyomást gyakorolni. Ezeknek a bizalmunkra van szüksége és egy függetlenségre. Na ezen utóbbiért viszont kötelességünk nyomást gyakorolnunk. Ott persze a mi politikusainkra!! Nekik sincs joguk az igazságszolgáltatásst kord1ába tenniük, még kevésbé kivülrol irányítaniuk !!!

  ha 2-300 ezren követelték volna ezt csaknem 10 éve, akkor nagyon valószínu a bíráság el merte volna ítélni a karhatalom bunözoit. Ha az igazságszolgáltatás maga mögött tudja a népet, akkor el tudja ítélni a hatalmasat is és nem csak a kicsiket …

  szeretettel, Lajos

 4. miből gondolja,aki azt gondolja,hogy a hatalom(feltételezem,hogy a jelenlegi Kormányra gondol )nyomást gyakorolt Gaudi esetében?-ha most így gondolja,vagyis hogy a „hatalom” beleszól az igazságszolgáltató munkájába,akkor mi a vélleménye az olyan esetekben,mint pl a vörösiszap űgy,hogy ne soroljam a többit,akkor is a „hatalom” szól bele?-esetleg nem lehet,hogy az Igazságszolgáltatás székeiben még a nemtúl régi politikai ideológián felhízlalt i-gazságosztók hatalmaskodnak?

 5. Nem errol van szo csak a nalunk szabvanyos adok kapokrol, a Kadar rendszerben biszku rendorei szabtak meg a bun nagysagat es az erte jaro bunteteseket amelyeket a birosagoknak ill a biroknak ki kellet szabjanak fuggetlenul attol, hogy az iteletre varo bunos vagy sem.Egy bun es egy bunos ma az igassagugy szabbja ki a bunteteseket de a szerint, hogy nekik tetszik ill mennit lehet az ugyon keresni dolgozik a korupcio es abban a kormany erossen erdekelt ennyire egyszeru nalunk az igazsag megitelese.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük