KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Vlagyimir Putyin ma teszi le elnöki esküjét

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Vlagyimir Putyin megválasztott orosz elnök kedden a moszkvai Kremlben tartandó ünnepségen teszi le hivatali esküjét, miután márciusban rekordot jelentő 87,28%-os szavazati aránnyal ötödik ciklusát is megszerezte Oroszország legmagasabb tisztségben.

A beiktatási ceremóniát a Kreml Nagy Palotájában tartják, egy 19. századi épületben, amely a Kreml falai fölé magasodik, és amely II. Miklós Miklóstól kezdve Joszif Sztálinon át az elnökig az orosz vezetők hivatalos fogadásainak központi helyszíne volt.

Több tucatnyi méltóságot, köztük a parlament és az alkotmánybíróság magas rangú tisztviselőit, valamint a Moszkvában akkreditált valamennyi külföldi diplomáciai képviselet vezetőjét – beleértve a „barátságtalan államok” vezetőit is – meghívták a ceremóbiára, ahogy azt a protokoll előírja. Más előkelő vendégek azért kaptak meghívást, mert magas érdemeket szereztek, vagy mert jelentős vallási irányzatokat képviselnek Oroszországban.

Miután letette az orosz nép szolgálatára tett 33 szavas esküt, amelyet az ország alkotmánya rögzít, Putyint hivatalosan is Oroszország elnökévé nyilvánítják a következő hat évre.

A szovjet időkben a KGB ügynökeként dolgozó Putyint 2000-ben választották meg először elnöknek, és két négyéves cikluson át, 2008-ig maradt hivatalában. 2008 és 2012 között Dmitrij Medvegyev elnök töltötte be az elnöki tisztséget, akinek hivatali ideje alatt módosították az alkotmányt, így négyről hat évre hosszabbították meg az elnök mandátumát.

Putyin 2012-ben visszatért az elnöki székbe, és 2018-ban újraválasztották. Egy 2020-as alkotmányreform „érvénytelenítette” két ciklusra korlátozott, elnöki tisztséget, lehetővé téve Putyin számára, hogy újra indulhasson az elnöki tisztségért.

Dmitrij Peszkov, a Kreml sajtótitkára utalást tett arra, hogy „lesznek bizonyos eltérések” az eskütétel szokásos formájának tekintetében, de további részleteket nem árult el.

A tisztviselők azt is elmondták, hogy az eseményen bemutatják az Aurus Senat elnöki limuzin felújított változatát. A jármű, amely Putyin 2018-as beiktatásakor debütált, új első optikát, hűtőrácsot, lökhárítót, motorháztetőt és terelőket kapott. Az autó belsejét is modernizálták.

Ez is érdekelheti:  Mit tudhatott Magyar Péter politikai szövetségese a milliárdokat eltüntető bűnszervezet sötét ügyleteiről?

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Vlagyimir Putyin / Fotó: © Sputnik / Vyacheslav Prokofyev

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Vlagyimir Putyin ma teszi le elnöki esküjét

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük