KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Vajon ezt is letuszkolják majd a torkunkon?

Mióta a narancsosok múlt héten bejelentették, hogy meg akarják adóztatni az internetes adatforgalmat, azóta azon gondolkodom, hogy vajon mi értelme volt ennek? Mi értelme volt a nagy egészhez mérve, lényegében aprópénzért egy olyan frontot nyitni, egy olyan dologba beletenyerelni, amiből egész egyszerűen nem lehet majd jól kijönni? Vajon mit vártak?

Az internet megadóztatására nincs értelmes ok, nincs olyan indok, amit el lehetne fogadtatni az emberekkel függetlenül attól, hogy ki, melyik politikai táborral szimpatizál. Arról már nem is beszélve, hogy az egész ötlet, az egész javaslat olyan durván előkészítetlen volt, ami valószínűleg azt jelezi, hogy még talán maguk az előterjesztők sem tudták, hogy igazán mit is akarnak azon kívül, hogy kéne találni valamit, amivel hirtelen be lehet tömni egy cirka 20 milliárdos lyukat a jövő évi költségvetésben.
A narancsosok teljesen értelmetlenül feladtak egy olyan magas labdát, amire azonnal ráröppent a teljes honi és európai balliberált oldal. Megint lett téma, megint lehet rettegni, megint lehet félteni a liberális demokráciát. Tegnap estére aztán tüntetés is szerveződött, ami első hallásra rendben is lett volna, de amikor kiderült, hogy a főtüntető Gurmai Zita, az elvtársak korábbi európai parlamenti képviselőjének fia, már akadtak kérdőjelek, aztán amikor a vonuló tömeg élén maga Demszky Gábor exponálta magát, már biztosan lehetett tudni, hogy ez a party nem az internetről szól, hanem vegytiszta balliberált felhajtás. Ezt erősítette meg aztán később az is, hogy a tömegben ott sétálgatott André Goodfriend, az Amerikai Nagykövetség ügyvivője is, aki szintén nem a magyarbarátságáról híres.
De balos tüntetés ide, liberált klaviatúradobálás oda, a netadó és annak a következménye valós probléma. És valós az a kérdés is, hogy miként lehet ez ügyben megállásra kényszeríteni a kormányt. Az általános társadalmi felháborodás megvan politikai meggyőződéstől függetlenül, hamarosan kiderül, hogy ez elég lesz-e a változáshoz. És azért azt se feledjük el, hogy ez az ügy valahol szimbolikus is, hisz most ismét eldől, hogy mindent le tudnak-e nyomni a torkunkon, most majd ismét kiderül, hogy vannak-e még határok ebben az országban.

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

7 thoughts on “Vajon ezt is letuszkolják majd a torkunkon?

 1. Bordás János úr? sarkos véleménye azt hiszem minden normális embert távolmaradásra buzdít. Durvasággal, acsarkodással, káromkodással nem lehet elérni semmit. Az érveknek és az okos vitáknak helye van, de a többi csak ront a helyzeten. Én nem vagyok gyáva, de amikor a tévé munkatársaira támadnak, akkor sajnos az a véleményem, hogy átléptek egy olyan határt, ami nem tolerálható.
  Ibolya

 2. Az amerikai ügyvivő nyiltan beavatkozik magyar belpolitikai ügyekbe!!Ki kell utasitani 24 órán belül!

 3. Én sem örülnék, ha bevezetnék a net adót. De! Jelenleg tervezet, ami, ha igaz, a mai napon (hétfő) kerül a parlament elé. Ezen a pártok még változtathatnak, módosíthatnak. Az elmúlt napokban a Fidesz frakcióvezetője, sőt Varga Mihály miniszter is azt nyilatkozta, hogy ezt az adót a szolgáltatónak kell fizetni, és nem háríthatják át a felhasználókra. (lakosság) Nem értem ezt a felhördülést. Egy dolog igaz, ennek nyilvánosságra kerülése alapot adott a balliberálisoknak a híreket felületesen hallgató, olvasó emberek feltüzelésére, akik pártszimpátiától függetlenül gyűltek össze a tüntetésre, ami „békés” demonstrációnak lett meghirdetve. A kemény mag azonban folytatta a Fidesz székháza előtt, ami már nem volt nevezhető békés demonstrációnak, ahol feltűnt a „levitézlett” volt főpolgármester is, amely egyértelműen bizonyítja, hogy mire ment ki a játék. Elég szomorú, hogy ehhez a tüntetéshez csatlakozott a Jobbik is. Gondolom lett volna lehetőségük az egyet nem értésüknek máshogy is hangot adni. Ne csodálkozzanak, ha időnként az ilyen jellegű megnyilvánulások miatt összemossák őket a szocikkal. Jó lenne, ha jobban odafigyelnének, hogy milyen rendezvényeken vesznek részt.
  Fabula

 4. Persze. Pont abban az országban élünk, ahol ÉSZÉRVEKKEL az IGAZSÁG GYŐZEDELMESKEDIK. Ibolyám, szép álmokat kívánok!… A legközelebbi beírásodat már meg kell gondolni, hiszen jön a NET-adó!! Egyébként, ha ÉSZ-érvekkel, csendesen el lehetne intézni ebben az országban bármit is, akkor talán nem lett volna merszük előrukkolni egy olyan példátlan (!!!! Hol marad az EU-s tagságunk ilyenkor???????) adó-követeléssel mint a NET-adó. Aztán jön a levegő-adó és társaik… Nesze neked „rezsicsökkentés”… Hajrá Magyarország… Megy ez!!! És Ibolyám, a Te véleményed is számít, ezért nem jutunk semmire sem… Nem az erőszak híve vagyok, csak valaminek már történnie kellene, viszont, ha még sokan alszotok Csipkerózsikaként, soha nem is fog. És nemcsak Te szívod meg, hanem a gyerekeid és unokáid is… Nyugodalmas szép álmokat kívánok….

  1. A durva szavakat el lehet kerulni, de a durva megszoritasokat sajnos le kell reagalni es az sokszor szaftosra sikerul, mert nagyon sokan, mar nem tudjak tovabb szoritani a nadragszijat. Persze akik jol elnek, azok a megszoritasokat is megtapsikolhatjak, ugye Ibolya ?
   Ugye Fabula !

 5. Azt hittem, hogy a „sárgacsekk adó”, a tranzakciós adó és az „adócsökkentés kormánya” által (eddig) bevezetett kb. 10-15 új, egyéb más adók közt ez már fel sem fog tűnni senkinek! Nahát! Tévedtem!
  Nagy Péter

 6. Havi 700 forintért veritek itt a nyálatokat,egy nap alatt többet költötök cigarettára,mint az adó!Kell a pénz,mert holokauszt év van,és a kárpótlást is emelni kell.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük