KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Űrháborút vizionál a brit vezérkari főnök

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Tony Radakin admirális szerint Moszkva megtámadhatja a Nyugat műholdait

Oroszország űralapú fegyvereket használhat nyugati műholdak megsemmisítésére – mondta pénteken a Telegraphnak Tony Radakin admirális, brit védelmi vezérkari főnök . Radakin, aki tavaly vette át posztját úgy látja, Oroszország hosszú távú fenyegetést jelent Nagy-Britanniára számára.

Oroszországnak „vannak  az űrbeni képességei”

– nyilatkozta Radakin.

Példát láttunk erre tavaly, az év végén, amikor Oroszország felrobbantott egy tárgyat az űrben, ami hatalmas törmeléket eredményezett. Oroszországnak képes a víz alól ezt megtenni.”

Radakin egy műholdellenes oroszországi tesztre utalt, melynek során egy földről indított rakéta megsemmisített egy régi szovjet felderítő műholdat. Az Egyesült Államok azzal vádolta Oroszországot, hogy „fegyverkezik az űrben” és törmelékfelhőt hoz létre, bár az USA már több mint egy évtizeddel ezelőtt hasonló eredményekkel tesztelte saját műholdellenes rakétáit és India és Kína is kipróbált ilyen fegyvereket.

Sir Tony Radakin admirális a HMS Queen Elizabeth fedélzetén a New York-i Atlantic Future Fórumon / Unaisi Luke/Royal Navy

Az admirális azután említette fel Oroszország „víz alatti képességeit” , hogy a múlt héten egy sorozatos robbanás megbénította az Oroszországból Németországba irányuló Északi Áramlat gázvezetékeket. Míg Nyugaton egyesek Oroszországot hibáztatják, amiért a saját infrastruktúráját tette tönkre, Moszkva „hülyeségnek” nevezte ezeket a vádakat.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: illusztráció / edobric/shutterstock

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Zelenszkij aláírta a marihuána törvényt

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük