KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrán polgármester: Három nap alatt elfoglalnánk Magyarországot!

Miután Dnyipro polgármestere, Borisz Filatov nyomdafestéket nem tűrő módon, trágár kifejezéssel szidta Orbán Viktor miniszterelnököt, Magyarországot pedig azzal fenyegette meg, hogy három nap alatt elfoglalná az ukrán hadsereg, amennyiben hazánk nem lenne a NATO-tagja, reagált az ukrán politikus szavaira Nagy János államtitkár. A Miniszterelnöki Iroda vezetője visszautasította az ukrán politikus vádjait, majd emlékeztette a történelmi tényekre Dnyipro vezetőjét.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy Nagy János, a Miniszterelnöki Iroda vezetője közösségi oldalán reagált Dnyipro polgármesterének gyalázatos szavaira.

„Megértjük a lelkiállapotát, szörnyű dolog lehet mindennap úgy indulni a munkába, hogy városának a lakóira halálos bombazápor hull”

– üzente a dnyiprói polgármesternek küldött videójában Nagy János államtitkár. A Miniszterelnöki Iroda vezetője szerint viszont ebben a helyzetben épp Borisz Filatovnak kellene erkölcsi és politikai példát mutatnia.Magyarország igyekszik jó szomszédként viselkedni– jelentette ki Nagy János, aki emlékeztetett, hogya háború kezdete óta több százezer ukrán menekültet fogadtunk be, segítettük a megsebesült katonák gyógyulását, és folyamatosak a humanitárius kamionszállítmányok Kárpátaljára és Ukrajna más területeire.

Az államtitkár emellett részletesen reagált Dnyipro polgármesterének gyalázkodásaira is. Filatov azokon a sajtóhíreken húzta fel magát, amelyek szerint Orbán Viktor miniszterelnök az MCC médiakonferenciája után tartott háttérbeszélgetésen senki földjének nevezte Ukrajnát. Nagy János erről most azt mondta:

nem Ukrajnáról, hanem arról a frontszakaszról beszélt Orbán Viktor, ahol brutális és kegyetlen harcok dúlnak, ezt hasonlította Afganisztánhoz, a senki földjéhez.

„Polgármester úr, a magyar miniszterelnök nem az ön hazájára gondolt, hanem arról a frontszakaszról beszélt, ahol brutális és kegyetlen harcok dúlnak. Ha megnézik az ott készült képeket és videófelvételeket, valóban inkább Afganisztánra hasonlítanak. Mivel láthatólag kicsi az esély, hogy hamar véget ér az ottani háború, és újraindulhat az élet, így azt szomorúan, de joggal nevezhetjük senki földjének”

– magyarázta az államtitkár.

Ez is érdekelheti:  Lengyelország hazaküldi az ukrán férfiakat harcolni

Filatov szerint a magyarokat Romániában, Szerbiában, Szlovákiában és Ukrajnában is utálják, amihez külön tehetség kell. Nagy János szerint az, hogy kit utálnak, igencsak szubjektív.

De az, hogy egy politikai vezető a gyűlöletéből soviniszta következtetéseket von le, több mint problémás – szögezte le.

Nagy János visszautasította Borisz Filatov azon vádját, hogy Magyarország a zsarnokok kedvében járt volna a világháborúk idején, azzal, hogy ez épp olyan ferdítés, mint a többi indulatos kifakadása.

A Miniszterelnöki Iroda vezetője arra is felhívta Filatov figyelmét, hogy ha valaki egy ország polgármestere, mely ország nevének az a jelentése, hogy a határnál, akkor illene tudnia, hogy mennyire nehéz és mennyire kockázatos a nagyhatalmak peremvidékén és a nagyhatalmak folyamatos szorítása alatt egyensúlyozni.

„Tény, hogy nekünk, magyaroknak a XX. században sokszor nem sikerült”

– tette hozzá.

Ami a szovjeteknek és az utódaiknak való megbocsátást illeti, Nagy János emlékeztette Dnyipro polgármesterét, hogy a Vörös Hadsereg legerősebb egységeit éppen az ukrán katonák alkották, akik részt vettek az 1956-os forradalom leverésében is Budapesten.

Ukrán fenyegetőzések Magyarország ellen – Kijevben azt állítják, hogy egy hét alatt képesek elfoglalni Budapestet

De az államtitkár azt is helyteleníti a videónyilatkozatában, hogy az egy ideig a nácikkal együttműködő személyeknek állítanak Ukrajna-szerte szobrokat, akik zsidó és lengyel állampolgárok kiirtásában vettek részt.

A szerénység és a történelem ismerete indokolt lenne

– jegyezte meg.

Végül Nagy János arról is beszélt, hogy mi, magyarok, nem ernyő alá kerültünk – Filatov arra biztatta Magyarországot, lépjen ki az EU-ból és a NATO-ból, és akkor három nap alatt elfoglalnak minket –, hanem bizonyíthatóan ezeregyszáz éves történelmünk során harcoltuk ki, hogy a Nyugat teljes jogú tagjai legyünk.

 

https://www.facebook.com/watch/?v=1584147168769110

Kiemelt kép: facebook.com – Boris Filatov

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük